reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A może akurat :) nigdy nie mów nigdy :)

Witamy i życzymy owocnych starań. Ja po stracie zaczęłam się starać i okazało się że myślałam że jestem po owulacji dostałam mokrego śluzu bardzo go dużo i się przeliczyłam. Staramy się w tym cyklu. Oby Ci się udało :)
Jak nie przyjdzie @ to w poniedziałek rano potworze test, ale ten wczoraj już niby powinien coś pokazać. Teoretycznie 15-16 dni po owu...

Ale widzę że nie dzień po u Ciebie a dwa dni po wystąpił porządny skok więc to może być różnie:)
21.06 mialam lekki spadek temp rano czułam jeszcze ból w plecach i jajnikach, 22.06 też temp nizsza nie czułam bólu, proga wtedy robiłam 23,9 a jeśli jest wysoki to odpowiada też za podwyższona temp, no i od tamtej pory w miarę ta temp jest równa, bóli nie mam, tylko piersi

W poprzedniej ciąży pierwszy raz betę zrobiłam 8 dpo i było 0,1 mlU, natomiast test ciążowy wykazał dwie kreseczki 13 dpo. Nastepnego dnia (14 dpo) wynik bety 93,1 mlU co odpowiadało czwartemu tygodniowi. Puste jajo stwierdzili w 6 tygodniu.

Teraz to test ciążowy zrobiłam w dniu kiedy przy ostatniej ciąży beta była negatywna 🤣
Ale lepiej za dużo nie myśleć, zająć czymś głowę... W niedzielę chce testować i zobaczymy :)
Dziękuję za przyjęcie, za wszystkie trzymam kciuki 🤗

W poprzedniej ciąży pierwszy raz betę zrobiłam 8 dpo i było 0,1 mlU, natomiast test ciążowy wykazał dwie kreseczki 13 dpo. Nastepnego dnia (14 dpo) wynik bety 93,1 mlU co odpowiadało czwartemu tygodniowi. Puste jajo stwierdzili w 6 tygodniu.

Teraz to test ciążowy zrobiłam w dniu kiedy przy ostatniej ciąży beta była negatywna 🤣
Ale lepiej za dużo nie myśleć, zająć czymś głowę... W niedzielę chce testować i zobaczymy :)
Dziękuję za przyjęcie, za wszystkie trzymam kciuki 🤗
Ja nigdy bety nie robiłam, bo nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje, test przed @ robiłam ale wiedziałam już że jestem w ciąży bo mnie od ulubionego papieroska odrzucilo, teraz nie pale, więc mój pewniak nie da mi odpowiedzi, bo jakbym zapaliła to bym🤮za przeproszeniem😂

Załączniki

• IMG_20200724_093426.jpg
    IMG_20200724_093426.jpg
    84,6 KB · Wyświetleń: 56
Hej dziewczyny ja niestety opuszczam starania Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....

Kochana, tak jak dziewczyny pisały - zdrowie najważniejsze! Machniesz zabieg, odczekasz ile trzeba i potem znowu do roboty :) 😘

Ja pierwszy cykl obserwuje, dodatkowo wstrzelilam się z testem owulacyjnym i faktycznie, jestem niemal pewna, że przedwczoraj była owulacja. Chyba aż z tego wszystkiego zrobię sobie ten progesteron, choć zastanawiam się, czy ma to sens, skoro z tego cyklu to i tak nic nie będzie 🤷

reklama
Do góry