reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Podziwiam was, że potraficie mierzyć temperatury itd. bo u mnie nic nigdy nie wychodziło :/ Ja po ciąży mam dziwne okresy - bardzo skąpe i trwające max 4 dni, więc myślę, że endometrium w ogóle nie rośnie. Zobaczymy co zdziałam winem i orzechami. U mnie najlepiej na wzrost endometrium działa urlop i akurat w tym cyklu idealnie w czasie owulacji będziemy na tygodniowym wyjeździe :D tyle, że w jednym łóżku z chodzącą antykoncepcją ;)

Dziewczyny, u mnie z cyklu na cykl coraz bardziej skąpe miesiączki.. Mojej znajomej przy PCOS po kilku latach od odstaeienia anty zanikła dosłownie, cykam się, że mnie czeka to samo 🤨
To chyba zależy od organizmu jak to przebiega. Ja miałam bardzo obfite i bardzo bolesne @ a i tak cykle się rozjeżdzały. Na anty były regularne ale dalej obfite i bolesne. Po odstawieniu nie miałam @ w ogóle, nie tak że robiła się skąpa :D Potem jak brałam kolejny raz i odstawiłam kolejny raz i już byłam leczona duphastonem i metforminą to na początku obfite a jakoś po około 10 msc leczenia zaczęły się robić takie właśnie krótkie i mniej obfite, że czasem to 2 dni trwały. Ale były regularnie 🤷🏼‍♀️

Hej dziewczyny. To przenoszę się tutaj już chyba na stałe z I połowy 2019. Wczoraj owu chyba była, sprawdzę progesteronem we wtorek. Chyba zacznę spowrotem jeść ananasa.... Choć jadlam tyle i nic nie dawał. Ok. 10 sierpnia bade miala.badanie droznosci. Bardzo się cieszę bo długo na nie czekałam bo najpierw problemy rodzinne, potem coronavirus, potem bakteria, ale już już już :) już niedługo. A końcem sierpnia druga wizyta w klinice. I albo inseminacja albo najpierw stymulacja. Jeszcze mąż ma nasienie i androloga w klinice w sierpniu. Także działamy działamy :)

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie, ale tak.. dziś mam imprezę, a jutro możliwość oddania krwi i sprawdzenia TSH.. Wiem że najrozsadniej było by nic nie pić,ale i tak z ciekawości zapytam, czy alkohol może mieć wpływ na wyniki właśnie TSH i ft4?

Powiedzcie mi które badania lepiej zrobić? Czy może do tego pakietu tarczycowego dobrać jeszcze lh i fsh, a może to anty nie potrzebne od razu?

Załączniki

• Screenshot_20200723-131421.jpg
    Screenshot_20200723-131421.jpg
    79,1 KB · Wyświetleń: 53
  • Screenshot_20200723-131348.jpg
    Screenshot_20200723-131348.jpg
    117,2 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry