reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja też gdzieś już mam ponad 50dc. 8.07 endo bardzo grube brak torbieli wszystko ładnie na usg. 2 testy robiłam o czułości 10 negatywne. Dzisiaj jestem 6 dzień po odstawieniu leków na wywołanie okresu. @ ma być 2-3.08 a jak nie będzie to odczekam z tydzień i muszę jechać do gin po kolejne mocniejsze tabletki na wywołanie okresu. Co to provera?
Dał mi właśnie te tabletki na wywołanie . Mówił że najlepsze na rynku. Mam brać przez 5dni po 2 tabletki dziennie i okres powinien pojawić się po odstawieniu za maks 7 dni . Więc jeszcze z dwa tygodnie.

reklama
No tak, dobiorę najwyżej lh i fsh, mama miala nadczynność tarczycy stwierdzona, siostra nie pamiętam, ale z tego co wyczytałam na internecie, to u mnie szybciej by była niedoczynność z wymienionych tam objawów

Nie wiem czy tarczyca jest dziedziczna. U mnie w rodzinie nikt nie miał, nie ma, ale zawsze lepiej sprawdzic. Ja po poronieniu robiłam cały ten pakiet właśnie to daje obraz czy nie ma jakiegoś zapalenia itp. Tak mi lekarz tłumaczyl.

Nie wiem czy tarczyca jest dziedziczna. U mnie w rodzinie nikt nie miał, nie ma, ale zawsze lepiej sprawdzic. Ja po poronieniu robiłam cały ten pakiet właśnie to daje obraz czy nie ma jakiegoś zapalenia itp. Tak mi lekarz tłumaczyl.
Mi mój endo pow że genetyczna. Moja babcia (mama od mojej mamy) miała moja mama ma ja mam brat ma i siostrzeniec ma.

Ja dziś byłam u gina w 57dc. Endo grube.
Mam zrobić test i brać Provera.
Zamówiłam sobie Inofem w saszetkach i mam zrobić hemoglobin glikowana bo glukozę mam 102
Nie robiłaś jeszcze testu? W 57 dc to już powinien być pęcherzyk na USG widoczny moim zdaniem, chyba że naprawdę bardzo mocno wydłużył Ci się cykl 🤷🏼‍♀️

A wyszedl którejś zły wynik hemoglobiny glikowanej ? Mam glukozę 102 i gin dziś kazał jeszcze zrobić hemoglobinę glikowana właśnie. Że jak będzie wynik koło 6 lub powyżej to do diabetologa [emoji17]

Dziewczyny, wiem, że część z Was miewa silne bóle owulacyjne. Ja nigdy nie miałam, więc może mi podpowiedziecie. Jak już wspomniałam kilka razy (;)) owulację miałam prawdopodobnie przedwczoraj. Jeszcze wczoraj i dziś też miewam takie kłucia jajnika - to może mieć jakiś związek z owulacją? W sumie wg aplikacji owulację powinnam mieć dopiero jutro. Z doskoku nagle zrobiłam w środę ten test i wyszło, ale też w sumie nie wiadomo, na ile to prawda, co nie? ;)

reklama
Dziewczyny, wiem, że część z Was miewa silne bóle owulacyjne. Ja nigdy nie miałam, więc może mi podpowiedziecie. Jak już wspomniałam kilka razy (;)) owulację miałam prawdopodobnie przedwczoraj. Jeszcze wczoraj i dziś też miewam takie kłucia jajnika - to może mieć jakiś związek z owulacją? W sumie wg aplikacji owulację powinnam mieć dopiero jutro. Z doskoku nagle zrobiłam w środę ten test i wyszło, ale też w sumie nie wiadomo, na ile to prawda, co nie? ;)
Kłucia w okolicach jajnika są częste przed owu. Jak patrzę na cykl styczniowy, w którym zaszłam, to te kłucia mam zaznaczone 27.01 a owu, śluz jak białko jaja kurzego i zapłodnienie miałam 28.01 :) Następnego dnia już totalnie sucho, nie szło się kochać, szyjka nisko i zamknięta.

Do góry