reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Kurde, człowiek to głupi jednak 🤦 a już baba planująca ciążę to w ogóle ... 😄 Pisałam Wam, ze z tego cyklu to raczej nic nie będzie, oczywiście nie planowałam wypatrywania ciąży, to się wzięłam i tej owulacji teraz czepiłam 😂 bez sensu haha. A miałam odpuścić i zupełnie wyluzować, nooooo ;)

reklama
Kłucia w okolicach jajnika są częste przed owu. Jak patrzę na cykl styczniowy, w którym zaszłam, to te kłucia mam zaznaczone 27.01 a owu, śluz jak białko jaja kurzego i zapłodnienie miałam 28.01 :) Następnego dnia już totalnie sucho, nie szło się kochać, szyjka nisko i zamknięta.

Tylko śluz już miałam, teraz raczej sucho. A szyjka z kolei chyba wysoko i otwarta 🤦😄 ale na tym się nie znam w sumie, zglupiec można! Dobra, odpuszczam temat, bo bez sensu dla mnie takie gdybanie i doszukiwanie się nie wiadomo czego ;)

Tylko śluz już miałam, teraz raczej sucho. A szyjka z kolei chyba wysoko i otwarta 🤦😄 ale na tym się nie znam w sumie, zglupiec można! Dobra, odpuszczam temat, bo bez sensu dla mnie takie gdybanie i doszukiwanie się nie wiadomo czego ;)
U każdego inaczej jest z tym śluzem co do owu. Ogólnie wg badań owulacja najczęściej występuje w dniu szczytu śluzu czyli wtedy kiedy ten śluz jest najlepszej jakości, ale może tak być, że owu wystąpi na 3 dni przed lub 3 dni po tym śluzie, czyli jak już jest sucho też :) To zależy od organizmu :)

U każdego inaczej jest z tym śluzem co do owu. Ogólnie wg badań owulacja najczęściej występuje w dniu szczytu śluzu czyli wtedy kiedy ten śluz jest najlepszej jakości, ale może tak być, że owu wystąpi na 3 dni przed lub 3 dni po tym śluzie, czyli jak już jest sucho też :) To zależy od organizmu :)

Weź mi tak nie mów, bo bez kitu za chwilę będę miała wszystkie możliwe ciążowe objawy :D

Dziewczyny, wiem, że część z Was miewa silne bóle owulacyjne. Ja nigdy nie miałam, więc może mi podpowiedziecie. Jak już wspomniałam kilka razy (;)) owulację miałam prawdopodobnie przedwczoraj. Jeszcze wczoraj i dziś też miewam takie kłucia jajnika - to może mieć jakiś związek z owulacją? W sumie wg aplikacji owulację powinnam mieć dopiero jutro. Z doskoku nagle zrobiłam w środę ten test i wyszło, ale też w sumie nie wiadomo, na ile to prawda, co nie? ;)
Ja zazwyczaj mam bóle owulacyjne, w tym miesiącu 3 dni miałam kłucia, w poniedziałek krótko silne kłucie i teraz mam co jakiś czas ciągnięcie w macicy....i tak pewnie do okresu

reklama
Do góry