reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Przecież pisałam, że nic nie mam, żadnego zapalenia.
No ok. Byłam u lekarza i wszystko gra, badania porobione i ok. Pytałam czy są inne badania niż te podstawowe

Nie obruszaj się tak, dobra? Ja nie mówię o zapaleniu, wzmożone oddawanie moczu to także hiperglikemia, problemy z tarczyca i inne. Jak lekarz mówi ze jesteś zdrowa to spoko [emoji106] gratuluje

No i właśnie ja z pytaniem czy coś jeszcze można sprawdzić, bo mnie szlag trafia jak sikam co pół h. Nie mogę normalnie nigdzie wyjść [emoji31]
Ej czekaj. Mam cukrzycę, ale już od bardzo dawna i tak samo mniej więcej mi skacze. Myślisz, że organizm po porodzie inaczej funkcjonuje pod tym kontem hiperglikemii?
Nie obruszaj się tak, dobra? Ja nie mówię o zapaleniu, wzmożone oddawanie moczu to także hiperglikemia, problemy z tarczyca i inne. Jak lekarz mówi ze jesteś zdrowa to spoko [emoji106] gratuluje

No i właśnie ja z pytaniem czy coś jeszcze można sprawdzić, bo mnie szlag trafia jak sikam co pół h. Nie mogę normalnie nigdzie wyjść [emoji31]
Ej czekaj. Mam cukrzycę, ale już od bardzo dawna i tak samo mniej więcej mi skacze. Myślisz, że organizm po porodzie inaczej funkcjonuje pod tym kontem hiperglikemii?

Nie powiem Ci, nie mam ani cukrzycy ani nie byłam w ciąży, ale słyszałam, ze cukrzyca może mieć wpływ na ilość i częstotliwość oddawanego moczu. Może warto to skonsultować z odpowiednim lekarzem [emoji2368]

Nie miałam zamiaru, przepraszam jeśli cie uraziłam

Nie nie, nie uraziłaś mnie. [emoji106]

Czytalam dziś o drodze jaką plemniki muszą pokonać, żeby doszło do zapłodnienia i się nie dziwię, że nam nie wychodzi. Dopiero po ok 3-7h w drogach rodnych dojrzewają do zapłodnienia, a potem jeszcze droga przez mękę 😆😆 Nie dość że środowisko morderca, to jeszcze przeszkody i wybredna komórka jajowa 🤣🤣 Ona wpuszcza tylko najszybsze i najzdrowsze. Jak moja ma taki charakter jak ja, to w życiu żadnego nie wpuści 😄😄 Jakoś na biologii to się łatwiejsze wydawało.

reklama
Do góry