reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A to nie jest tak, że wystarczy nie wziąć tabletki przed badaniem i ta poprzednia tabletka z poprzedniego dnia nie będzie już wykrywalna? Mi chyba tak lekarze tłumaczyli. Tak czy siak to chyba ważne jest całkowite stężenie proga w ciąży nawet na luteinie i łącznie z luteiną, to to badanie będzie przydatne, prawda? :)
Nie wiem jak ci tłumaczyli ale dla mnie to jest bez sensu bo jak np bierzesz luteine 3 miesiące a odstawisz na jeden dzień żeby badanie zrobić to i tak luteina będzie się utrzymywać w organizmie i zafałszuje wynik. Progersteron oczywiście jest bardzo ważny w ciąży zwłaszcza na początku ciąży bo bez tego ciąży się nie utrzyma.

To w takim razie jak to jest, że zazwyczaj to plamienie implantacyjne pojawia się zazwyczaj w terminie lub przed @ a jednocześnie wtedy testy już wychodzą pozytywne? [emoji848]
Jest to nie możliwe. Pytałam lekarza i każdy artykuł co znalazłam w necie to jest napisane że najpoerw musi być owu potem zapłodnienie następnie implantacja + krwawienie plamienie implantacyjne nie każda go ma i dopiero hormon ciążowy się podnosi i podwaja się co 48h.

Też chcieliśmy w Bieszczady w sierpniu, ale no w 8 mc słabo u mnie będzie z chodzeniem 🤣 Czuję się super, ale jak za długo posiedzę czy pochodzę to czuję pachwiny i plecy. Więc padło na kilka dni w domku w lesie, relaks, odcięcie od wszystkiego, książki i seriale na ganku 🥰 Uznałam, że przed narodzinami młodego nam się przyda taki relaks bez robienia czegoś szczególnego :D
Oczywiście, macie ostatnie chwile na odpoczynek we dwoje 😁😁🥰
Ja to tylko jestem taka zła, że mam długie cykle i tak długo muszę czekać na kolejny ahhh 🤣

Jest to nie możliwe. Pytałam lekarza i każdy artykuł co znalazłam w necie to jest napisane że najpoerw musi być owu potem zapłodnienie następnie implantacja + krwawienie plamienie implantacyjne nie każda go ma i dopiero hormon ciążowy się podnosi i podwaja się co 48h.

Ohhh nie! To teraz zaczęłam się martwić czy nie zrobiłam testu za wcześnie 😱 skoro mam delikatne plamienia (choć nigdy takich nie miałam), a @ powinnam dostać dopiero w sobotę 🤷🏻‍♀️
No nic, trzeba być dobrej myśli, ale jak nic z tego nie będzie to też się nie załamuje - pierwsze koty za płoty, przynajmniej wiem że zajść się da a to już dużo xD

Hej, zerknięcie?

Załączniki

• Screenshot_20200722_154109.jpg
    Screenshot_20200722_154109.jpg
    258,8 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Ohhh nie! To teraz zaczęłam się martwić czy nie zrobiłam testu za wcześnie [emoji33] skoro mam delikatne plamienia (choć nigdy takich nie miałam), a @ powinnam dostać dopiero w sobotę [emoji2370]
No nic, trzeba być dobrej myśli, ale jak nic z tego nie będzie to też się nie załamuje - pierwsze koty za płoty, przynajmniej wiem że zajść się da a to już dużo xD
Dlatego trąbią tłumacza aby testy robić najwcześniej w dniu miesiączki. Trzymam kciuki aby wszystko było ok i małpa nie zawitała.

Do góry