reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja też mam ojca alkoholika i niestety matka... kocham ich ponad wszystko bo mimo że pili i do tej pory nieraz wypija ( ojciec częściej) to jednak są moimi rodzicami , ale fakt jak się czułam będąc małym dzieckiem jak się wstydzilam ... powiedziałam sobie na własną śmierć że moje dziecko nigdy tego nie ujrzy nigdy niczego nie będzie jej brakowało , nie pozwolę by wstydziła się tak jak ja
To już nie chodzi o wstyd.
Mi brakowało mamy bo to zawsze ona pracowała, często jej nie było.
Nie było rozmów, przytulasow za dziecka, kładzenia spać, bajek..
Moja córka ma teraz wszystko 🙂🙂
Świeta, piękna choinkę, prezenty i spokój 🙂🙂
Mimo ze dziadka też mega kocha i nie zabraniam jej do niego jeździć..
Ale do niego już nic nie dociera. Nawet to że zabroniłam mu widzenia się z małą jak trochę nie odpuści..

reklama
Coś w tym cholera jest.. ja za każdym razem kiedy zachodziłam w ciąże to były grube imprezy... i każde poczęcie po alkoholu. Zawsze sobie plułam w brodę, ale mój gin powtarzał, że to małe dziecię, jest tak chronione na samym początku, że nie ma opcji żeby %na niego wpłynęły. Ma swój „worek”, który przez pare tygodni jest jedynym jego światem i żywicielem. A poronienia są związane albo z jego złym zapisem genetycznym albo jakaś moja odpowiedzią immunologiczna.
Także wszystko w granicach rozsądku, a używki odstawiamy po II na teście 👌🏻
Nie pije od 2 miesięcy całkowicie i tak miało zostać ale chyba zacznę w tym miesiącu 😂 bo z tego co pamiętam to moje dzieci też po pijaku zrobione.

Też mam w rodzinie 3 alkoholików i to bliska rodzina. Napić się napije ale z umiarem. Alko niszczy życie ale jak pijesz nagminnie. Życie ma się jedno więc trzeba je w pełni wykorzystać takie moje zdanie ale tak jak już pisałam każda wie co jest dla samych siebie najlepsze i tego się trzyma. Życzę szybkiego zajścia w zdrowa ciąże i strasznie nudnych 9 miesięcy [emoji4]
Oczywiście, ja nie jestem abstynentka, moj maż tym bardziej, w chwili obecnej mamy kilkanaście litrów alko w domu. Wszystko jest dla ludzi i z umiarem. Ja w sumie nie lubie tego szumu w głowie po alko, i samopoczucia nastepnego dnia :/

To już nie chodzi o wstyd.
Mi brakowało mamy bo to zawsze ona pracowała, często jej nie było.
Nie było rozmów, przytulasow za dziecka, kładzenia spać, bajek..
Moja córka ma teraz wszystko 🙂🙂
Świeta, piękna choinkę, prezenty i spokój 🙂🙂
Mimo ze dziadka też mega kocha i nie zabraniam jej do niego jeździć..
Ale do niego już nic nie dociera. Nawet to że zabroniłam mu widzenia się z małą jak trochę nie odpuści..
U mnie pracoholizm i ojciec w transporcie międzynarodowym. Wychowalam się sama. O dziwo wyszłam na ludzi xd z nudów się uczyłam, a mogłam cpać albo cus. Teraz na stare lata próbują mnie wychowywać. Także są wojny. Xd

reklama
U mnie pracoholizm i ojciec w transporcie międzynarodowym. Wychowalam się sama. O dziwo wyszłam na ludzi xd z nudów się uczyłam, a mogłam cpać albo cus. Teraz na stare lata próbują mnie wychowywać. Także są wojny. Xd
Ja też lubiłam się uczyć. Czytać książki itp.
Zawsze świadectwo z paskiem..
Jednak do czasu..

Do góry