reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Nie tsh tylko fsh i lh. Tak między 2 a 5dc
A faktycznie, na szybko pisałam przed pracą, ja chce tsh
LH i FSH a nie LH i TSH :) TSH to hormon tarczycy :) Bada się razem 3-5 dc :) TSH też możesz zrobić, ale najlepiej razem z ft4 a już naj najlepiej z ft3 i ft4 :)
Dziękuję, moja pomylka🙈 jak tsh wyjdzie źle to wezmę od lekarza skierowanie, żeby mi dał na większą ilość badań, bo u nas to majątek kosztuje a do przychodni na badania codziennie masa ludzi do labo, od 6-8.30

Ja W ciąży przykryłam 10 kg, po schudłam gdzieś ok 16 kg Ale to wynik stresu. Potem przez mniej więcej 3 lata powoli tyłam z 17 kg ( wogóle się nie widziałam). A teraz schudłam te 17 kg i liczę na to że jak się uda zajść w ciążę to też tylko minimum przytyje ;)
Ja w pierwszej 8 drugiej 6 ale po pierwszej przytyłam zaraz jak odstawiłam córkę od piersi i dopiero jak byłam w drugiej ciąży to schudłam na samym początku potem już tyłam i teraz w sumie mam wagę sprzed obu ciąż

Ja w pierwszej 8 drugiej 6 ale po pierwszej przytyłam zaraz jak odstawiłam córkę od piersi i dopiero jak byłam w drugiej ciąży to schudłam na samym początku potem już tyłam i teraz w sumie mam wagę sprzed obu ciąż
Ja w pierwszej przytyłam 17kg, Ale stres zrobił swoje i 3 tygodnie po porodzie schudłam 12kg i obecnie mam jakieś 5 kg więcej niż przed ciążą

Wiecie co dostalam okres i pierwszy raz ciesze sie z okresu :) bolał mnie tak bardzo brzuch i plecy, ze martwiłam sie, ze cos jest nie tak, teraz do ciąży podejde na luzie i nie będę robic testów wolalabym nie wiedzieć ze były te 2 kreski
A co do tycia w ciazy ja w ciazy przytyłam około 30kg do porodu, od porodu schudłam 38kg ale wiadomo, odeszły wody i dziecko reszte zrzuciłam w 2 lata, nigdy nie powtorze tego błędu i nie bede jesc co dusza zapragnie:)

Wiecie co dostalam okres i pierwszy raz ciesze sie z okresu :) bolał mnie tak bardzo brzuch i plecy, ze martwiłam sie, ze cos jest nie tak, teraz do ciąży podejde na luzie i nie będę robic testów wolalabym nie wiedzieć ze były te 2 kreski
A co do tycia w ciazy ja w ciazy przytyłam około 30kg do porodu, od porodu schudłam 38kg ale wiadomo, odeszły wody i dziecko reszte zrzuciłam w 2 lata, nigdy nie powtorze tego błędu i nie bede jesc co dusza zapragnie:)
Ja w pierwszej ciąży 17 w drugiej 21 kg, zrzuciłam w 2 lata a teraz też będę chciała jak najmniej przytyć i nie jeść śmieci 😘🤩

Ok 14 robiłam testy pilam jedynie wodę. Oby się udało 🥰

Mialyscie taka sytuacje na teście ? Te krwawienie moje trwało dwa dni.. Okres mam az 5 zazwyczaj. Juz sama nie wiem a do lekarza dopiero w piątek..

Załączniki

• IMG_20200721_104103.jpg
    IMG_20200721_104103.jpg
    975,2 KB · Wyświetleń: 119
Też zaczęłam tyć jak przestałam karmić małego. U mnie zostało dużo przyzwyczajeń żywieniowych. Całe 10 miesięcy sciagalam mleko bo mały był wczesniakiem i nie załapał z piersi. Więc jak go nakarmiłam w nocy to sciagałam następne i przy okazji jadłam :) mam nadzieję że przy kolejnym będzie prościej :)

reklama
Do góry