reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Nie tsh tylko fsh i lh. Tak między 2 a 5dc
A faktycznie, na szybko pisałam przed pracą, ja chce tsh
LH i FSH a nie LH i TSH :) TSH to hormon tarczycy :) Bada się razem 3-5 dc :) TSH też możesz zrobić, ale najlepiej razem z ft4 a już naj najlepiej z ft3 i ft4 :)
Dziękuję, moja pomylka🙈 jak tsh wyjdzie źle to wezmę od lekarza skierowanie, żeby mi dał na większą ilość badań, bo u nas to majątek kosztuje a do przychodni na badania codziennie masa ludzi do labo, od 6-8.30

Ja W ciąży przykryłam 10 kg, po schudłam gdzieś ok 16 kg Ale to wynik stresu. Potem przez mniej więcej 3 lata powoli tyłam z 17 kg ( wogóle się nie widziałam). A teraz schudłam te 17 kg i liczę na to że jak się uda zajść w ciążę to też tylko minimum przytyje ;)
Ja w pierwszej 8 drugiej 6 ale po pierwszej przytyłam zaraz jak odstawiłam córkę od piersi i dopiero jak byłam w drugiej ciąży to schudłam na samym początku potem już tyłam i teraz w sumie mam wagę sprzed obu ciąż

Ja w pierwszej 8 drugiej 6 ale po pierwszej przytyłam zaraz jak odstawiłam córkę od piersi i dopiero jak byłam w drugiej ciąży to schudłam na samym początku potem już tyłam i teraz w sumie mam wagę sprzed obu ciąż
Ja w pierwszej przytyłam 17kg, Ale stres zrobił swoje i 3 tygodnie po porodzie schudłam 12kg i obecnie mam jakieś 5 kg więcej niż przed ciążą

Wiecie co dostalam okres i pierwszy raz ciesze sie z okresu :) bolał mnie tak bardzo brzuch i plecy, ze martwiłam sie, ze cos jest nie tak, teraz do ciąży podejde na luzie i nie będę robic testów wolalabym nie wiedzieć ze były te 2 kreski
A co do tycia w ciazy ja w ciazy przytyłam około 30kg do porodu, od porodu schudłam 38kg ale wiadomo, odeszły wody i dziecko reszte zrzuciłam w 2 lata, nigdy nie powtorze tego błędu i nie bede jesc co dusza zapragnie:)

Wiecie co dostalam okres i pierwszy raz ciesze sie z okresu :) bolał mnie tak bardzo brzuch i plecy, ze martwiłam sie, ze cos jest nie tak, teraz do ciąży podejde na luzie i nie będę robic testów wolalabym nie wiedzieć ze były te 2 kreski
A co do tycia w ciazy ja w ciazy przytyłam około 30kg do porodu, od porodu schudłam 38kg ale wiadomo, odeszły wody i dziecko reszte zrzuciłam w 2 lata, nigdy nie powtorze tego błędu i nie bede jesc co dusza zapragnie:)
Ja w pierwszej ciąży 17 w drugiej 21 kg, zrzuciłam w 2 lata a teraz też będę chciała jak najmniej przytyć i nie jeść śmieci 😘🤩

Ok 14 robiłam testy pilam jedynie wodę. Oby się udało 🥰

Mialyscie taka sytuacje na teście ? Te krwawienie moje trwało dwa dni.. Okres mam az 5 zazwyczaj. Juz sama nie wiem a do lekarza dopiero w piątek..

Załączniki

• IMG_20200721_104103.jpg
    IMG_20200721_104103.jpg
    975,2 KB · Wyświetleń: 111
Też zaczęłam tyć jak przestałam karmić małego. U mnie zostało dużo przyzwyczajeń żywieniowych. Całe 10 miesięcy sciagalam mleko bo mały był wczesniakiem i nie załapał z piersi. Więc jak go nakarmiłam w nocy to sciagałam następne i przy okazji jadłam :) mam nadzieję że przy kolejnym będzie prościej :)

reklama
Do góry