reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mój gin spojrzał w wyniki i powiedział, że sa super żebyśmy postarali się trochę jeszcze bez stymulacji, bo szkoda na razie tego brać. Mówiłam mu o progu jednym 17 ng, a w kolejnym cyklu, ze było koło 8,powiedział, że owu musiała być i że to jest spory wynik, to znaczy, że owulacja występuje i żeby jeszcze postarać się na luzie skoro ona jest, a po pewnym czasie będziemy patrzyli. Spróbujemy jeszcze ze 3 cykle. Czyli owu jednak jest skoro było 9 i powiedział, że super wynik 🤣🤣 a i owu kazał badać w 30 dc u mniexbo owu występuje niedzy 17 a 20 dc. Aaa i zabronił robić testy owu, bo ja w 3 dc mialam lh prawie 10 czyli juz wychodziłby prawie pozytyw 🤣 ogólnie jestem pełna energii i działamy 🥰🥰🥰

reklama
Mam wyniki wczorajszych badań i tak :
Progesteron 16,8
Tsh 3,2
T4 0,83

Czy ten progesteron nie jest trochę za niski? W 4 tc niby powinien być koło 21,6

Mam wyniki wczorajszych badań i tak :
Progesteron 16,8
Tsh 3,2
T4 0,83

Czy ten progesteron nie jest trochę za niski? W 4 tc niby powinien być koło 21,6
A jakie są normy u Ciebie w labo? Ja w 4 tc miałam progesteron chyba ponad 30 z tego co pamiętam, ale to nie oznacza, że około 20 jest źle moim zdaniem o ile mieści się w normach :)

A jakie są normy u Ciebie w labo? Ja w 4 tc miałam progesteron chyba ponad 30 z tego co pamiętam, ale to nie oznacza, że około 20 jest źle moim zdaniem o ile mieści się w normach :)
właśnie nie ma norm napisanych i nie mam pojęcia jakie są...mam tylko wynik i nic więcej, Ale gdzieś czytałam teraz, że w I trymestrze powinien być między 11,0 a 44,3 ng/ml
Ja mam 16,8 ng/ml i nie wiem, czy brać dalej luteine, czy nie...mojego lekarza nie ma, wizytę u niego ogólnie miałam mieć 28go i będę ja miała, tymbardziej teraz jak udało się zajść w ciążę, Ale nie wiem co z tą luteiną...podobno może ona wywołać okres dopóki nie ma bijącego serduszka

Też zaczęłam tyć jak przestałam karmić małego. U mnie zostało dużo przyzwyczajeń żywieniowych. Całe 10 miesięcy sciagalam mleko bo mały był wczesniakiem i nie załapał z piersi. Więc jak go nakarmiłam w nocy to sciagałam następne i przy okazji jadłam :) mam nadzieję że przy kolejnym będzie prościej :)
Ja w nocy jak karmiłam to oglądałam seriale 🤣

reklama
Do góry