reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

właśnie nie ma norm napisanych i nie mam pojęcia jakie są...mam tylko wynik i nic więcej, Ale gdzieś czytałam teraz, że w I trymestrze powinien być między 11,0 a 44,3 ng/ml
Ja mam 16,8 ng/ml i nie wiem, czy brać dalej luteine, czy nie...mojego lekarza nie ma, wizytę u niego ogólnie miałam mieć 28go i będę ja miała, tymbardziej teraz jak udało się zajść w ciążę, Ale nie wiem co z tą luteiną...podobno może ona wywołać okres dopóki nie ma bijącego serduszka
Jeżeli teraz brałaś to nie możesz zaprzestać brania :) Pierwsze słyszę o wywołaniu okresu od brania progesteronu. Od odstawienia tak, bo może byc za duży szok dla organizmu, ale nie od brania. Podejrzewam, że lekarz zapisze Ci progesteron aż do II trymestru tak jak i ja brałam Duphaston :)

reklama
Dziewczyny mój gin spojrzał w wyniki i powiedział, że sa super żebyśmy postarali się trochę jeszcze bez stymulacji, bo szkoda na razie tego brać. Mówiłam mu o progu jednym 17 ng, a w kolejnym cyklu, ze było koło 8,powiedział, że owu musiała być i że to jest spory wynik, to znaczy, że owulacja występuje i żeby jeszcze postarać się na luzie skoro ona jest, a po pewnym czasie będziemy patrzyli. Spróbujemy jeszcze ze 3 cykle. Czyli owu jednak jest skoro było 9 i powiedział, że super wynik [emoji1787][emoji1787] a i owu kazał badać w 30 dc u mniexbo owu występuje niedzy 17 a 20 dc. Aaa i zabronił robić testy owu, bo ja w 3 dc mialam lh prawie 10 czyli juz wychodziłby prawie pozytyw [emoji1787] ogólnie jestem pełna energii i działamy [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Ja po wyjściu od gina też mam zapał bo wszystko super świetnie, wyniki idealne [emoji23] w ogóle mój gin taki miły i przystojny że ż szkoda nie chodzić do niego [emoji23][emoji23]

Dziewczyny ile kresek 😍
Zaraz nas zostawicie i dołączycie do marcowo-kwietniowych mamusiek. Trzymam kciuki za siebie i resztę kobiet, które czekają na swoje 🤗
Dokładnie, ja już w zeszłym miesiącu to zauważyłam i pisałam na staraczkach z I połowy, że po 20 to zawsze taki wysyp kresek jest, a ja @ dostaje🙈ale przynajmniej mniejszego doła mam jak widzę te kreski, napawa mnie to optymizmem, ja jeszcze tydzień czekam na termin @ a dłuży mi się ten cykl cholernie

I wogole tak się ucieszyłam, że tylko rano zaklul mnie jajnik i nie boli, tylko plecy bolą od owu, a teraz jak zaczęłam więcej chodzić to cały czas czuje jajniki, raz z lewej raz z prawej, raz boli, raz mnie ciągnie, chyba trzeba znowu iść na wizytę do gina bo to nie jest normalne

Ja przyznam, że mam zjazd emocjonalny ;) niby tłumacze sobie, że ten stracony cykl to nawet i lepiej, bo mamy to wesele, a poza tym z uwagi na różne kwestie związane z umową w pracy też nie powinnam teraz zachodzić w ciążę ... Ale wiecie jak jest ;) przykro mi po prostu. Nawet gdy w końcu dostaje się okresu to jest trochę inny rodzaj żalu, niż wtedy, gdy z jakichś powodów trzeba starania odpuścić, a cykl jest nie tyle stracony co zmarnowany i niewykorzystany 🤷

Ale byle jeszcze 2 tygodnie - dostanę okresu i pewnie będę miała w sobie więcej optymizmu ;)

Jeżeli teraz brałaś to nie możesz zaprzestać brania :) Pierwsze słyszę o wywołaniu okresu od brania progesteronu. Od odstawienia tak, bo może byc za duży szok dla organizmu, ale nie od brania. Podejrzewam, że lekarz zapisze Ci progesteron aż do II trymestru tak jak i ja brałam Duphaston :)
No tak, Ale podobno duphaston, a luteina to coś zupełnie innego i luteina może wywołać krwawienia...kurcze w pierwszej ciąży też brałam luteine, Ale już faktycznie po tym jak było widać serduszko na usg...caly I trymestr brałam ze względu na plamienia i teraz nie wiem co robić, a z żadnym lekarzem się nie idzie skontaktować od tak...paranoja...do tego syn mi dzisiaj tak daje w kość od rana, on normalnie wyczuwa kiedy jestem w ciąży i robi się taki płaczliwy, że szok...jego zachowanie właśnie dało mi do myślenia pod kątem zrobienia testu... Nie wiem, czy wszystkie dzieci tak mają...🤔🤔

Dziewczyny, a ja wam tylko powiem żebyście się nie poddawały i starały się cały czas, bo ja właśnie zobaczyłam II piękne kreseczki na teście i to z wieczornego moczu!!! 💪😁😁😁🤗😍 wychodzi na to, że miałam nosa do brania teraz luteiny, bo wątpliwości nie ma! Jestem w ciąży! 😊😁😁😁😁
No co ty !ale super wiadomość
Udało Ci się ❤ 🤩 😘

reklama
Do góry