reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, cały czas Was tu nieśmiało podczytuję ;)

Zastanawiam się czy jak owu spóźniła mi się o 1 dzień to okres też powinnam liczyć że się spóźni o ten 1 dzień? Planowo powinnam dostać w piątek (oczywiście nie mam żadnych objawów ani na okres a na ciążę to tym bardziej haha), ale wyjeżdżam akurat na cały weekend i zastanawiam się czy spóźnienie w takim razie liczyć od soboty? Jestem bardzo ciekawa czy coś się z tego wykluje, mam jakieś ciche nadzieję chociaż jakiś szalonych starań nie było (seks 2 dni przed owu i dzień po). Testy już mam kupione ale zostaną najwyżej na poniedziałek, nie mam zamiaru w razie czego psuć sobie wyjazdu 😉😉
Ja mam 14dpo,jak mi się owu przesunie to @ też

reklama
Ja Wam powiem dziewczyny, że u mnie prawdopodobnie z tego cyklu nic nie będzie 🤷 męża mam kontuzjowanego, więc średnio w tym momencie ze staraniami. Trochę mi szkoda, ale próbuje wyszukiwać pozytywów - maj jest spoko, a w kwietniu mamy ważne wesele, więc wolałabym nie rodzić 😂

Hej kochana 🥰
U mnie dziś 8 dc miesiączka była mega skąpa 🤷‍♀️ jutro mam wizytę u Gina chciałabym już ten cykl monitorować zobaczymy co powie jutro. Mam nadzieję, że ten cykl będzie bardzo owocny😁😁😁 A co u Ciebie?
Co u Was?
No ja 5dc i koniec @ też liczę na ten cykl ale odpuszczam z testami owu i obliczeniami. Tak czy siak mój ma temperament a ja libido więc codziennie przytulanki 😂😂😂😍

No ja 5dc i koniec @ też liczę na ten cykl ale odpuszczam z testami owu i obliczeniami. Tak czy siak mój ma temperament a ja libido więc codziennie przytulanki 😂😂😂😍
U nas tak samo, nie odpuszczamy 😁😁 dziś mialo nie być przytulanek, ale okazało się, że w nocy wyjeżdża z pracy na do czwartku, więc mu nie odpuszczę, albo raczej on mi 🤣 chociaż wolałabym nie przed lekarzem 🤣🤣🤣

U nas tak samo, nie odpuszczamy 😁😁 dziś mialo nie być przytulanek, ale okazało się, że w nocy wyjeżdża z pracy na do czwartku, więc mu nie odpuszczę, albo raczej on mi 🤣 chociaż wolałabym nie przed lekarzem 🤣🤣🤣
Przypomnial mi sie taki zarcik
Maz dobiera sie do zony, zona mowi - ide jutro do ginekologa nie moge na to maz - ale do dentysty nie idziesz 🤣

Wiesz ja też mam 2 biochemiczne, 1 straconą w 5tc za sobą i jedną donoszoną i powiem Ci, że też wiem kiedy coś się dzieje i kiedy jest coś nie tak, my kobiety znamy swój organizm na wylot...ostatnią biochemiczną miałam teraz w czerwcu, u mnie zawsze jest ten sam scenariusz, że @ przychodzi z opóźnieniem jakieś 2 dni i beta spada mi do 7...ale wiesz co? Ja się nie poddaje i dalej się staramy 😁😁😁 tylko powiedziałam sobie teraz, że nie zrobię żadnego testu przed dniem @ i tego się trzymam...czuje znów, że coś się może święcić, Ale tym razem jestem jakaś spokojniejsza...zaczęłam też brać luteine na własną rękę, bo uważam, że u mnie to wina niskiego progesteronu, ponieważ nie mam problemu z zajściem w ciążę, a z jej utrzymaniem, a w pierwszej ciąży byłam przez cały I trymestr na luteinie przez plamienia...zobaczymy co tym razem się wydarzy, Ale już nie mam takiej spiny 😊😊 zrób sobie podstawowe badania, bo u mnie w kwietniu wyszło podwyższone tsh i musiałam być na Euthyroxie, Ale po 3 tygodniach mi się unormowało i reszta badań w normie 😊😊😊 będzie dobrze, zobaczysz 😊🤗 mi lekarz powiedział, że po ciąży bardzo łatwo zajść w kolejną także do dzieła 😁😁😁😆
Super tak trzymaj 😊Czekamy na dobre wieści 😁

Hej kochana 🥰
U mnie dziś 8 dc miesiączka była mega skąpa 🤷‍♀️ jutro mam wizytę u Gina chciałabym już ten cykl monitorować zobaczymy co powie jutro. Mam nadzieję, że ten cykl będzie bardzo owocny😁😁😁 A co u Ciebie?
Co u Was?
Daj koniecznie znać co gin powiedział, ja jestem 5dpo w środę zrobię progesteron, od owu boli mnie w krzyżu, ale dzisiaj już czulam jak jajniki kłują, sutki mam wrażliwe, badam szyjkę w tym cyklu, narazie wysoko, ale twarda, temp podniesiona, zobaczymy jak ten cykl, jeśli się nie uda w sierpniu przed wczasami będę chciała ogarnąć gina, a na początku cyklu porobię sobie jakieś badania

reklama
Jestem stara a glupia, dzisiejszy test wyszedł pozytywny ale dopiero po godzinie. Niby wiem, że nie można robić wcześniej, ale co tam... Jak się bardzo chce to tak wychodzi. No nic może w sierpniu się uda...U rodziców na urlopie, więc jeszcze sobie tego nie wyobrażam Hahah :)

Do góry