reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, cały czas Was tu nieśmiało podczytuję ;)

Zastanawiam się czy jak owu spóźniła mi się o 1 dzień to okres też powinnam liczyć że się spóźni o ten 1 dzień? Planowo powinnam dostać w piątek (oczywiście nie mam żadnych objawów ani na okres a na ciążę to tym bardziej haha), ale wyjeżdżam akurat na cały weekend i zastanawiam się czy spóźnienie w takim razie liczyć od soboty? Jestem bardzo ciekawa czy coś się z tego wykluje, mam jakieś ciche nadzieję chociaż jakiś szalonych starań nie było (seks 2 dni przed owu i dzień po). Testy już mam kupione ale zostaną najwyżej na poniedziałek, nie mam zamiaru w razie czego psuć sobie wyjazdu 😉😉
Ja mam 14dpo,jak mi się owu przesunie to @ też

reklama
Ja Wam powiem dziewczyny, że u mnie prawdopodobnie z tego cyklu nic nie będzie 🤷 męża mam kontuzjowanego, więc średnio w tym momencie ze staraniami. Trochę mi szkoda, ale próbuje wyszukiwać pozytywów - maj jest spoko, a w kwietniu mamy ważne wesele, więc wolałabym nie rodzić 😂

Hej kochana 🥰
U mnie dziś 8 dc miesiączka była mega skąpa 🤷‍♀️ jutro mam wizytę u Gina chciałabym już ten cykl monitorować zobaczymy co powie jutro. Mam nadzieję, że ten cykl będzie bardzo owocny😁😁😁 A co u Ciebie?
Co u Was?
No ja 5dc i koniec @ też liczę na ten cykl ale odpuszczam z testami owu i obliczeniami. Tak czy siak mój ma temperament a ja libido więc codziennie przytulanki 😂😂😂😍

No ja 5dc i koniec @ też liczę na ten cykl ale odpuszczam z testami owu i obliczeniami. Tak czy siak mój ma temperament a ja libido więc codziennie przytulanki 😂😂😂😍
U nas tak samo, nie odpuszczamy 😁😁 dziś mialo nie być przytulanek, ale okazało się, że w nocy wyjeżdża z pracy na do czwartku, więc mu nie odpuszczę, albo raczej on mi 🤣 chociaż wolałabym nie przed lekarzem 🤣🤣🤣

U nas tak samo, nie odpuszczamy 😁😁 dziś mialo nie być przytulanek, ale okazało się, że w nocy wyjeżdża z pracy na do czwartku, więc mu nie odpuszczę, albo raczej on mi 🤣 chociaż wolałabym nie przed lekarzem 🤣🤣🤣
Przypomnial mi sie taki zarcik
Maz dobiera sie do zony, zona mowi - ide jutro do ginekologa nie moge na to maz - ale do dentysty nie idziesz 🤣

Wiesz ja też mam 2 biochemiczne, 1 straconą w 5tc za sobą i jedną donoszoną i powiem Ci, że też wiem kiedy coś się dzieje i kiedy jest coś nie tak, my kobiety znamy swój organizm na wylot...ostatnią biochemiczną miałam teraz w czerwcu, u mnie zawsze jest ten sam scenariusz, że @ przychodzi z opóźnieniem jakieś 2 dni i beta spada mi do 7...ale wiesz co? Ja się nie poddaje i dalej się staramy 😁😁😁 tylko powiedziałam sobie teraz, że nie zrobię żadnego testu przed dniem @ i tego się trzymam...czuje znów, że coś się może święcić, Ale tym razem jestem jakaś spokojniejsza...zaczęłam też brać luteine na własną rękę, bo uważam, że u mnie to wina niskiego progesteronu, ponieważ nie mam problemu z zajściem w ciążę, a z jej utrzymaniem, a w pierwszej ciąży byłam przez cały I trymestr na luteinie przez plamienia...zobaczymy co tym razem się wydarzy, Ale już nie mam takiej spiny 😊😊 zrób sobie podstawowe badania, bo u mnie w kwietniu wyszło podwyższone tsh i musiałam być na Euthyroxie, Ale po 3 tygodniach mi się unormowało i reszta badań w normie 😊😊😊 będzie dobrze, zobaczysz 😊🤗 mi lekarz powiedział, że po ciąży bardzo łatwo zajść w kolejną także do dzieła 😁😁😁😆
Super tak trzymaj 😊Czekamy na dobre wieści 😁

Hej kochana 🥰
U mnie dziś 8 dc miesiączka była mega skąpa 🤷‍♀️ jutro mam wizytę u Gina chciałabym już ten cykl monitorować zobaczymy co powie jutro. Mam nadzieję, że ten cykl będzie bardzo owocny😁😁😁 A co u Ciebie?
Co u Was?
Daj koniecznie znać co gin powiedział, ja jestem 5dpo w środę zrobię progesteron, od owu boli mnie w krzyżu, ale dzisiaj już czulam jak jajniki kłują, sutki mam wrażliwe, badam szyjkę w tym cyklu, narazie wysoko, ale twarda, temp podniesiona, zobaczymy jak ten cykl, jeśli się nie uda w sierpniu przed wczasami będę chciała ogarnąć gina, a na początku cyklu porobię sobie jakieś badania

reklama
Jestem stara a glupia, dzisiejszy test wyszedł pozytywny ale dopiero po godzinie. Niby wiem, że nie można robić wcześniej, ale co tam... Jak się bardzo chce to tak wychodzi. No nic może w sierpniu się uda...U rodziców na urlopie, więc jeszcze sobie tego nie wyobrażam Hahah :)

Do góry