reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Przykro mi. Jednak ja już kilka razy pisałam dlatego nie robię testów przed @ bo można się tylko rozczarować a tak to przynajmniej nie wiem okres przyjdzie i już. Mogę się założyć, że każda z nas przez to przechodziła tylko mogła o tym nie wiedzieć w zależności od tego kiedy robiła test i kiedy przyszła @. Na moją psychikę zdecydowanie lepiej działa robienie testów po terminie @.
Co do myślenia to ja po poronieniu miałam zbieg i załamka, że trzeba czekać 3 miesiące minęły już 2 i widze, że to nie na darmo tak mówią organizm wariuje, ale psychika też potrzebuje odpocząć i spokojnie jeszcze jeden sobie daje a potem będziemy próbować. Nastawiam się na co ma być to będzie, chciałabym szybko, ale nie chce się za mocno rozczarować.
Myślę, że takie spięcie, testy przed @, niestety nie służą temu potem wydaje nam się, że jesteśmy w ciąży a to objawy na okres.
Na pewno wszystko się ułoży 😊
Mam zakaz robienia teraz testow aczkolwiek jakbym dostala okres tez bym byla tak samo rozczarowana, może nawet bym sie bardziej stresowala bo chociaz wiem, ze jestem zdolna zajsc w ciaze po moim poronieniu rok temu, wszystko jest po cos :) tlumacze sobie ze to puste jajo smutno mi ale przezyje :)

reklama
Wczoraj popołudniu przestalam czuć sie jak w ciazy i moje wmawianie sobie ze bedzie dobrze poszlo na darmo, pojechalam po testy pusto, biochemiczna ale nie martwie sie az tak bardziej szkoda mi ze stracilam szanse tyle ze pocieszam sie tym, ze jestem zdolna zajsc w ciaze po poronieniu i wiecie co olewam to wszystko nigdy nie zrobię juz testu! Kiedys nie bylo testow i bylo spoko kobiety sobie szły do lekarza jak się spoznial mocno okres, mam zakaz robienia testow, będę sie starac dalej o dzidziusia ale juz mam szczerze po dziurki w nosie myslenia a moze jestem a moze nie :( jak to zmienić żeby sobie troche odpuścić? :(
Pocieszam sie ze w moja druga ciaze zaszlam odrwazu po ciazy biochemicznej bo organizm jest nastawiony na ciążę wiec moze bedzie tak i tym razem :)
Bardzo mi przykro z powodu straconej szansy. Ja jeszcze walczę w tym cyklu, to również mój pierwszy po poronieniu, jest ciężko ale tego nie przeskoczymy ☹️ A zaczęła się już u Ciebie @? U mnie dziś 31dc. Nie czuje sie jak na ciaze ani jak na @, w czerwcu gdy byłam w ciąży biochemicznej miałam podobne dolegliwości częste siku twardy brzuch, teraz tylko bolą mnie plecy ale nie codziennie zwykle co drugi dzień.
Trwa to jakiś tydzień.Nie chce sobie robić zbędnej nadziei testami i wmawiać dolegliwości, nie mówiąc już o becie. Wtedy głupialam i sprawdzalam trzy razy. Za każdym razem był za niski przyrost. W środę wyjeżdżam na urlop i spróbuje zrobić, żeby wiedzieć przynajmniej na czym stoje a nie się zastanawiac.

Bardzo mi przykro z powodu straconej szansy. Ja jeszcze walczę w tym cyklu, to również mój pierwszy po poronieniu, jest ciężko ale tego nie przeskoczymy ☹ A zaczęła się już u Ciebie @? U mnie dziś 31dc. Nie czuje sie jak na ciaze ani jak na @, w czerwcu gdy byłam w ciąży biochemicznej miałam podobne dolegliwości częste siku twardy brzuch, teraz tylko bolą mnie plecy ale nie codziennie zwykle co drugi dzień.
Trwa to jakiś tydzień.Nie chce sobie robić zbędnej nadziei testami i wmawiać dolegliwości, nie mówiąc już o becie. Wtedy głupialam i sprawdzalam trzy razy. Za każdym razem był za niski przyrost. W środę wyjeżdżam na urlop i spróbuje zrobić, żeby wiedzieć przynajmniej na czym stoje a nie się zastanawiac.
Nie nie mam okresu jeszcze i brzuch mnie boli jak na okres, poprostu czulam do wczoraj do poludnia ze cos sie dzieje, ospałość i takie bycie w innym świecie a popoludniu jakby kubel zimnej wody i otwarte oczy wiec juz tez czulam ze pewnie beta spadla, to moja 2 biochemiczna, mam na swoim koncie również poroniona w 11tyg i zdrowa donoszona ciaze, można powiedzieć, ze znam sie na wylot i wiem kiedy jestem w ciąży a kiedy przestaje w niej byc
W poronionej w 11 tyg z dnia na dzien odzyskalam smak i rowniez czulam ze to koniec :(
Jakos to bedzie i tak jestem zaskoczona ze udalo sie cos zalapac przy 1 cyklu staran... Balam sie, ze bedzie to dłużej trwac, jak to lekarze mówią ciaze biochemiczne daja nam dobre rokowania na przyszłość

Mam zakaz robienia teraz testow aczkolwiek jakbym dostala okres tez bym byla tak samo rozczarowana, może nawet bym sie bardziej stresowala bo chociaz wiem, ze jestem zdolna zajsc w ciaze po moim poronieniu rok temu, wszystko jest po cos :) tlumacze sobie ze to puste jajo smutno mi ale przezyje :)

No tak rozumiem. Ja się staram nastawiac co będzie to będzie w ciążę, która poronilam zaszłam od razu i mam nadzieję, że teraz też tak będzie, ale wiadomo różnie bywa a z głową ciężko wygrać 😉
Ja chociaż poronilam to też się pocieszam, że chociaz w ciążę zaszlam wuec jest szansa, że zajdę znów.
A co do testów to się zgadzam, że zakaz 🙈🤣

Dziewczyny przepraszam ze sie wtrąca ale odradzam robienia testu z firmy BOBO-TEST w zeszlym miesiacu 3 testy wyszly mi odrazu z delikatną kreską a inne testy negatywne poszlam do gin i okazalo sie ze w ciazy niebylam. Mówiłam gin o tym tescie i on powiedzial ze z tej firmy jest wiekszosci wadliwych bo nie ja pierwsza mu to mowilam.
I zycze powodzenia wszystkim co sie starają

Dziewczyny przepraszam ze sie wtrąca ale odradzam robienia testu z firmy BOBO-TEST w zeszlym miesiacu 3 testy wyszly mi odrazu z delikatną kreską a inne testy negatywne poszlam do gin i okazalo sie ze w ciazy niebylam. Mówiłam gin o tym tescie i on powiedzial ze z tej firmy jest wiekszosci wadliwych bo nie ja pierwsza mu to mowilam.
Nie wiem jak teraz bo nie robiłam bo testu ale w poprzednich ciążach wykrywały mi wcześniej jak inne testy. Może się popsuły bo wtedy gin je polecał

No to ja robilam właśnie te bobo no nic teraz zostaje tylko sobie rozmyslac czy była czy testy falszywe :) w sumie nie ma co myslec :)
Ja też przestałam cokolwiek czuć jedynie co to czuję się senna. Póki nie ma @ to jest szansa😊
Eeee stracilam nadzieje i myślę, ze niebawem nadejdzie bo brzuch boli ze hoho, ale pogodzilam sie z tym szkoda mi tylko straconej szansy bo moj syn ma 2.5 roku juz i martwię sie o różnice wieku:)

reklama
No to ja robilam właśnie te bobo no nic teraz zostaje tylko sobie rozmyslac czy była czy testy falszywe :) w sumie nie ma co myslec :)

Eeee stracilam nadzieje i myślę, ze niebawem nadejdzie bo brzuch boli ze hoho, ale pogodzilam sie z tym szkoda mi tylko straconej szansy bo moj syn ma 2.5 roku juz i martwię sie o różnice wieku:)
Wiem o co ci chodzi bo ja chciałam małą różnice właśnie może mi się uda akurat 😊 A ty nie trać nadzieji bo wszystkie czekamy na dobre wieści 😀

Do góry