reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mam nadzieję, prenatalne 20 października 🥰🥰
Trzymam kciuki 🥰
Orajt. Prześpię się z tym jeszcze, poczytam co i jak i jak poczuje, ze dam radę to kupie [emoji23]
Ja też myślałam, że nie będę regularnie mierzyć, ale termometr leży przy łóżku i tylko sięgam po niego jak się obudzę i nie mam problemu z tym :)

reklama
Tez to zauważyłam, ze flo nie bierze nic pod uwagę, chyba tylko testy owu. Teraz flo wyznaczyła mi owu na 17dc (tak jak ostatnio) a OvuFriend na 14dc [emoji2356] zobaczymy, która będzie bliżej prawdy, robię testy (ale nie mierze temp.), a w 14dc mam monitoring [emoji48]
Mi flo i femometer teraz wyznaczyło owu na 22.09 wpisywałam temp i testy owu, a ovufriend na 20.09 wyznaczyło, choć bardziej czułam że owu jest bliżej 22, ovufriend wylicza mi okres na dzisiaj, femometer na wtorek a flo zaznaczyło, że okres może się opóźnić o 2 dni, także zobaczymy😅

Załączniki

• IMG_20200926_080651.jpg
    IMG_20200926_080651.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_20201003_120457.jpg
    IMG_20201003_120457.jpg
    65,3 KB · Wyświetleń: 46
  • Screenshot_20201004-113619.jpg
    Screenshot_20201004-113619.jpg
    69,5 KB · Wyświetleń: 55
Powiem tak, że można mocno poznać swój cykl dzięki mierzeniu 🙃 i nie wydaje się tyle na testy, bo temp spada 😁 chociaż u mnie spada dopiero w dniu miesiączki jak dostanę 🤷‍♀️ dzięki temp wiem też, że owu nie zawsze jest tego samego dnia cyklu. Widzę też jak przez przesunięcie owu, przesuwa mi się @🤷‍♀️ dzieki temu aż tak się nie nakrecam 🙃
Ja dzięki mierzeniu też już widzę jak mój organizm pracuje :) co prawda krótko mierze, ale teraz będę wiedziała czy się udało czy nie jak przyjdzie termin @ i mi temp spadnie...

My nie mamy imion. Ja się boję zapeszyć, może nigdy nie zajdę w ciążę. Nie chcę się potem bardziej zawieść.
Jak dziś mam 1 dc to mogę jutro pójść na te badania wszystkie? To będzie 2dc. I czasami piszą że od 2go do 5go powinny być robione, a czasami od 3go do 5go.
Edit Już sprawdziłam na stronie luxmed od 3go dnia. Czyli pójdę 5tego wcześniej nie dam rady 😒

Mi flo i femometer teraz wyznaczyło owu na 22.09 wpisywałam temp i testy owu, a ovufriend na 20.09 wyznaczyło, choć bardziej czułam że owu jest bliżej 22, ovufriend wylicza mi okres na dzisiaj, femometer na wtorek a flo zaznaczyło, że okres może się opóźnić o 2 dni, także zobaczymy[emoji28]

Każde ma swoje mądre algorytmy [emoji16] mi flo tez ostatnio pokazało, ze może się okres opóźnić, ale jednak przyszedł na szczęście w planowanym terminie. Ja to się jednak dopiero siebie samej uczę [emoji2356]

reklama
Do góry