reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziś 29dc, przy średniej z ostatnich miesięcy moje cykle to ok 27 dni [emoji2368]
Pierwszy raz uzywalam testu ciążowego z allegro 10mlu, co myślicie?
IMG_20200924_080557.jpeg

reklama
Cześć dziewczyny.
Powiedzcie mi, bo widzę że dużo z was bierze euthyrox.
Jak wyglądały wasze pierwsze dawki?
25 ale cała tabletka czy pół?
Bo ja od wczoraj zaczęłam brać i mam pół 25 i wydaje mi się że to mało chyba.. Ale ja się nie znam więc wiecie, nie bijcie :p

U mnie dziś 30dc ostatnie cykle przez pół roku 28 dni więc nie robiłam testu pomyślałam że zrobię jak się do 33 DC nie zjawi okres a tu się coś zaczyna....... Przyszła po cichu @... Nic jej nie zapowiadało:) ale ciąży też nic więc no cóż zaczynamy następny cykl:) poczekam tylko aż się rozkręci 🙂

Ja też myślałam, że jak kreska to pozytyw. No ale ten cykl jednak mi uświadomił, że u mnie jednak kreska powinna być dużo ciemniejsza niż kontrolna. Drugi miesiąc robiłam testy owulacyjne i w tamtym była prawie taka sama, a w tym kilka odcieni ciemniejsza. Nie miałam wątpliwości że w tym był pik. Ale każda z nas ma inaczej. Ja się naczytałam, że wystarczy że kreska jest ciemna i potem jaśnieje. I w tamtym cyklu się cieszyłam, że taka jest. Jak w tym zrobiłam, to był ogromny SZOK, że może być bardzo bardzo ciemna.

Ja teraz miałam podobnie, kreska testowa 2x ciemniejsza od kontrolnej plus ból jajnika jak skurczybyk [emoji1787] mi się wydaje że czasami można też nie wylapac tego piku na teście.. słyszałam że może być bardzo krótki.

reklama
Do góry