reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja póki co używam tych z allegro od tego cyklu i miałam kreskę testowa ciemniejsza od kontrolnej, więc mi się sprawdziły. Owu wskazana przez testy pokryła się z tą w apce [emoji106]
Kochana to że test wyszedł ci pozytywny i pokryło się z apka nie oznacza że ta owu była na 100% ani to ani to nie daje gwarancji że pęcherzyk ci pękł. Aby sprawdzić czy testy mówią prawdę to byś musiała 7-8 dni po pozytywnym teście zbadać proga albo iść na monitoring do lekarza albo chociaż mierzyć temp cały cykl (trzeba trzymać się zasad żeby była miarodajna).

reklama
Witam się w 1dc i mam pytanie do osób, które miały jako tako monitorowane cykle u gina. Ponieważ moja ginekolog przyjmuje w 2 dni w tygodniu mam umówione wizyty na 7dc (miało być koło 10dc, to jest najbliższy możliwy termin) i 20dc (miało być 10 dni później). Ostatnio owu miałam ok. 17dc, kalendarzyki prognozują na 15-17dc. Czy umówić jeszcze wizytę pośrednia? Jeśli tak, to kiedy byście sugerowały?

ja bym na Twoim miejscu umówiła wizytę ok 15 dc. Wtedy albo będzie widać czy pęcherzyk jest, albo czy pęka albo nawet będzie widać jeśli peknie dzień wcześniej. Ja mam owu ok 13-14 dc i w poprzednim byłam u gin w 14 dc i bylo widać ze pęcherzyk pękł dzień wcześniej. W tym cyklu byłam u niej w 12 dc i było widać juz spory pęcherzyk i mówiła ze na kolejny dzień, max 2 dni powinien pęknąć. Jeśli pękają Ci normalnie pecherzyki to luzik a jeśli by się okazało ze nie to dzięki takiemu monitoringowi będzie mogła Ci podać zastrzyk na pęknięcie. Mi chciala dać w razie czego ake stwierdziłam ze bez sensu się dodatkowo szprycowac skoro same pękają 🤷🏼‍♀️

ja bym na Twoim miejscu umówiła wizytę ok 15 dc. Wtedy albo będzie widać czy pęcherzyk jest, albo czy pęka albo nawet będzie widać jeśli peknie dzień wcześniej. Ja mam owu ok 13-14 dc i w poprzednim byłam u gin w 14 dc i bylo widać ze pęcherzyk pękł dzień wcześniej. W tym cyklu byłam u niej w 12 dc i było widać juz spory pęcherzyk i mówiła ze na kolejny dzień, max 2 dni powinien pęknąć. Jeśli pękają Ci normalnie pecherzyki to luzik a jeśli by się okazało ze nie to dzięki takiemu monitoringowi będzie mogła Ci podać zastrzyk na pęknięcie. Mi chciala dać w razie czego ake stwierdziłam ze bez sensu się dodatkowo szprycowac skoro same pękają 🤷🏼‍♀️
ostatnio miałam akurat wizytę 2 dni przed owu i właśnie wszystko było dobrze i byłam teraz to przy okazji zajrzała, na szczęście z pękaniem nie ma problemu. Tak właśnie myślałam żeby zrobić koło 15dc jeszcze, dzięki 😘

Dogadalam sie w szpitalu, jutro zrobia mi bete i usg. Oszaleje do jutra dziewczyny :(
Ale ani mnie nic nie boli, ani nie mam plamien, zadnych czynnikow ktore zwiekszaja pozamaciczna tez nie mam wiec nie moge zrozumiec dlaczego mialabym miec pozamaciczna :(
W poprzednia ciaze bez problemu zaszlam, pecherzyk byl w macicy, tyle ze pusty.
Ech jeszcze w tym szpitalu czlowiek nie ma co robic tylko mysli non stop.
To dobre wiadomości, a jak się czujesz po zabiegu?

reklama
Do góry