reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Teraz musi się udać. Przechodzimy pewnie w życiu wiele takich ciąż i o nich nie wiemy. Jak się wie to zaraz się człowiek zastanawia czy to chłopiec czy dziewczynka by była, oczy moje czy tatusia. Na spokojnie i na chłodno mimo że to bardzo przykre. Chociaż wiem że łatwo mówić. Mi nigdy coś się takiego nie stalo a całą ciążę się trzeslam. Najpierw powtarzalam sobie że się ogarne do 13 tc. Potem 20. Było jeszcze gorzej bo już znałam płeć i ten ktoś w brzuchu miał imię i swój pokój czekający na niego, potem 28 tc... a baaa naczytalam się opowieści o umierających dzieciach nawet w 9 mc. W 34 tc wyluzowalam się. Uwierzyłam że jestem urodzona do robienia dzieci. Zdrowa, dziecko zdrowe, wyniki idealne. W 35 tc wyladowalam w szpitalu z 3 pkt wody. Po szpitalu jeszcze okazało się że dwa głupie onkogenne papilomarusy gdzieś wygralam na loterii xd ale powtarzam sobie że w drugiej ciąży nie będę wcale nerwowa. 😀 w tej się stresowalam i mam jakieś wściekłe niemowle terrorystke. Xd nie można się w ciąży stresować bo takie efekty.
He he z tym wściekłym niemowlakiem terrorysta mnie rozwalilas 🤣 Ale masz całkowitą rację, nie wolno się stresowac 😒 a znając mnie to ja tak jak Ty bym się stresowała calutka ciaze i po też bo bym się stresowała potem o maluszka już na świecie... No taka już jestem.

Teraz musi się udać. Przechodzimy pewnie w życiu wiele takich ciąż i o nich nie wiemy. Jak się wie to zaraz się człowiek zastanawia czy to chłopiec czy dziewczynka by była, oczy moje czy tatusia. Na spokojnie i na chłodno mimo że to bardzo przykre. Chociaż wiem że łatwo mówić. Mi nigdy coś się takiego nie stalo a całą ciążę się trzeslam. Najpierw powtarzalam sobie że się ogarne do 13 tc. Potem 20. Było jeszcze gorzej bo już znałam płeć i ten ktoś w brzuchu miał imię i swój pokój czekający na niego, potem 28 tc... a baaa naczytalam się opowieści o umierających dzieciach nawet w 9 mc. W 34 tc wyluzowalam się. Uwierzyłam że jestem urodzona do robienia dzieci. Zdrowa, dziecko zdrowe, wyniki idealne. W 35 tc wyladowalam w szpitalu z 3 pkt wody. Po szpitalu jeszcze okazało się że dwa głupie onkogenne papilomarusy gdzieś wygralam na loterii xd ale powtarzam sobie że w drugiej ciąży nie będę wcale nerwowa. 😀 w tej się stresowalam i mam jakieś wściekłe niemowle terrorystke. Xd nie można się w ciąży stresować bo takie efekty.

o tak ... ja gdzieś czytałam ze nawet 50-60% ciąż to biochemiczne o których większość kobiet nawet nie wie, a krwawienie traktuje jako spóźniony okres🤷🏼‍♀️ Ja pewnie gdybym ostatnio w terminie @ nie zrobiła bety to tez bym pewnie nie wiedziała bo „okres” przyszedł opóźniony o 2 dni. Także chyba trzeba podejść do tego w ten sposób ze nasz organizm wie co dla nas dobre i widocznie taki zarodek miał jakieś wady... mimo wszystko Jak już się zobaczy pozytywny wynik i narobi się sobie nadziei to po takich informacjach ciężko zderzyć się z rzeczywistością🤷🏼‍♀️ Mam nadzieje ze w końcu każda z nas staraczek zobaczy upragnione || ❤️

He he z tym wściekłym niemowlakiem terrorysta mnie rozwalilas 🤣 Ale masz całkowitą rację, nie wolno się stresowac 😒 a znając mnie to ja tak jak Ty bym się stresowała calutka ciaze i po też bo bym się stresowała potem o maluszka już na świecie... No taka już jestem.
Poo ja miałam dosłownie pie#lca do 9 tż. Potem stałam się bardzo wyluzowana matką. Chociaż po ciąży 😂 może dlatego że nie jestem jedyną osobą której musi zależeć na zdrowiu dziecka. Ganiam z walkiem chlopa i to równo. Chcę 3 może 4 dzieci ale on po tej ma tak dość że mówi że jeszcze jedno to maks 😂

o tak ... ja gdzieś czytałam ze nawet 50-60% ciąż to biochemiczne o których większość kobiet nawet nie wie, a krwawienie traktuje jako spóźniony okres🤷🏼‍♀️ Ja pewnie gdybym ostatnio w terminie @ nie zrobiła bety to tez bym pewnie nie wiedziała bo „okres” przyszedł opóźniony o 2 dni. Także chyba trzeba podejść do tego w ten sposób ze nasz organizm wie co dla nas dobre i widocznie taki zarodek miał jakieś wady... mimo wszystko Jak już się zobaczy pozytywny wynik i narobi się sobie nadziei to po takich informacjach ciężko zderzyć się z rzeczywistością🤷🏼‍♀️ Mam nadzieje ze w końcu każda z nas staraczek zobaczy upragnione || ❤
Oj tak. Też uważam że natura wie co robi. Później się widzi te chore dzieci w polsatach czy TVN czy na innych facebookach. Wiadomo każda mama kocha swoje dziecko ale mi by codziennie taki obrót spraw łamał serce. Że syn czy córka leży cierpi a koledzy grają w pilke, chodzą na randki, przeżywają zawody miłosne. Samych zdrowych bobaskow nam życzę.
A u ciebie jak sprawy?
W miejscu 😩😒 kazał mi ten gin onkolog czekać do grudnia ale mam ochotę iść już. Poczekam do listopada z cytologia. Chociaż strasznie mi siada to na psychice. Niby wiem że 2 mc mnie nie zbawia ale dla mnie to tortury. Gdyby nie asc us to bym walila tą przerwę po cc. Będzie co będziesz. A tak, tu macica może się rozejsc tu może się szyjka znowotworzyc. Wrr

Ja mam monitor Clearblue.. I chyba jakas serie felernych testow. Niby pisze na opakowaniu zeby sie nie sugerowac kreskami.. bo monitor sam je analizuje ale takich bladziochow to ja nie widzialam.. [emoji2962]

No trudno w piątek mają mi dojść te z allegro i zobaczymy jak się sprawdzą u mnie 🤷‍♀️ będę najwyżej robić 2x dziennie bo zamówiłam aż 50 szt 😂😂😂
UJ jak szaleć to szaleć , tylko najpierw musi mi @ przyjść...
Jutro już 36dc i cisza...
Śluz mam też kremowy , ale ja chyba zawsze mam taki przed @ i po @ i ciągle 🤦‍♀️

reklama
Ja mam monitor Clearblue.. I chyba jakas serie felernych testow. Niby pisze na opakowaniu zeby sie nie sugerowac kreskami.. bo monitor sam je analizuje ale takich bladziochow to ja nie widzialam.. [emoji2962]
Mi w zeszłym roku pokazał peak lh w czerwcu w 24dc a kreska testowa była jaśniejsza niż kontrolna a zaszłam w ciążę wtedy więc nie sugerować się tymi kreskami. W tych testach kreski są nie ważne. Od tego jest to urządzenie. Gdyby miało się patrzeć na te kreski to u mnie test na 100% negatyw a buzka się pokazała.

Do góry