reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hejka dziewczyny. Dzisiaj 37dc. Test negatywny. @ brak.
Dodatkowo jest bardzoo mokro, śluz jak na dni płodne, ciągle sprawdzam czy to nie @[emoji2356][emoji2356][emoji2356].. czuje jajniki że "pracują", tak ciągną.. nie mam pojęcia co się dzieje....
Hmm ja tak miałam identycznie w poprzednim cyklu, testów nie robiłam ale poszłam na betę i okazało się ze pozytywna... wiec może u Ciebie coś się szykuje ☺️

reklama
Mam takie pytanie... odkąd zdecydowaliśmy z partnerem, ze zaczniemy się starać rzuciłam palenie i nie miałam w ustach grama alkoholu. Teraz myśle czy to dobre podejście by odmawiać sobie nawet lampki wina. Myśląc, ze mogę sie starać jeszcze długie miesiące czy przysłowiowo nie dostanę „na głowę”? Jak Wy do tego podchodzicie? Żyjecie normalnie a jeśli test wyjdzie pozytywny to ucinacie wszystkie niedozwolone rzeczy od razu i tyle ?
Ja pije normalnie jak mam ochotę. Nawet powiem ci ze kieliszek wina dobrze wpływa na endometrium. Mojej koleżance ginekolog radził pic czerwone wino do obiadu[emoji3526] Nawet przed @ zdarzyło mi się wypić piwo. Ale max 1 sztukę. Podobno alkohol na początku nie wpływa na dzidziusia, a poza tym ja czuję, że nie jestem w ciąży. Może w innym wypadku bym nie piła.

Mam wiesiołek, jak mam go przyjmować?
Ja odkąd się staramy nie wypiłam nawet piwa smakowego a miałam imprezy co tydzień ale teraz w tą sobotę sobie nie odmówie winka

Cześć staraczki. To mój pierwszy miesiąc starań. Idę jutro na betę (dziś 35 dc). Czy któraś z Was bierze Ovarin bądź słyszało coś o nim? 🧐 moje koleżanki go polecały ale czy można go brać teoretycznie nie mając problemów hormonalnych itp ?
Ja biore ovarin od lutego, z czystym sumieniem polecam, ginek mi go zalecił na start do starań, poprawił jakość pęcherzyków, ma kwas foliowy metylowany, co jest ważne 🙂 dodatkowo biorę witaminę d osobno, chociaż w nim już jest, ale ja biorę 2000j dziennie do tego, do owulacji wiesiołka, w tym cyklu rano piłam Inofem a wieczorem łykałam ovarin.
No właśnie się nad tym zastanawiam czy nie odstawić Pregna Start na jakiś czas
Mi kazał odstawić inne tego typu, a brałam zanim poszłam do niego MamaDHApremium.

Dziś 11dc, pregnyl podany wczoraj wieczorem koło 20:00, w nocy boboseksy i pozostaje trzymać kciuki 🤞 🤞 🤞 żeby pęcherzyk pękł, jutro lecę sprawdzić i już się denerwuję 🙄

Hmm ja tak miałam identycznie w poprzednim cyklu, testów nie robiłam ale poszłam na betę i okazało się ze pozytywna... wiec może u Ciebie coś się szykuje [emoji3526]

Kochana bardzo bym chciała żeby tak było[emoji3590] ale w 37 DC już test chyba nie pozostawia złudzeń? Co prawda to te gratisy z allegro ale chyba już by coś pokazały, niektóre dziewczyny w 24-26dc potrafią zobaczyć || [emoji26]

reklama
Do góry