reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
@Anio0lek odnośnie Twojego pytania dot żelów, ja zawsze używałam durexa, ale gdzieś wyczytałam w sieci (plus chyba na opakowaniu jest też to napisane o ile się nie mylę), żeby nie stosować jeśli ktoś się stara, bo tam ma coś w składzie co nie sprzyja podczas starań. Kiedyś tu dziewczyny pisały i też słyszałam o fertil safe chyba, ale nie wiem czy to faktycznie działa 🤔 natomiast jeśli potrzebujecie "nawilżacza", który ma spełniać tylko tę rolę faktycznie nawilżającą, to moja ginekolog poleciła mi provag żel, jest na pewno bezpieczny, bo mi go poleciła jako zamiennik durexa podczas ciąży (nie byłam pewna czy można durexa używać). On jest na jakieś tam chyba stany i infekcje intymne, ale to nie przeszkadza 😉

@Anio0lek odnośnie Twojego pytania dot żelów, ja zawsze używałam durexa, ale gdzieś wyczytałam w sieci (plus chyba na opakowaniu jest też to napisane o ile się nie mylę), żeby nie stosować jeśli ktoś się stara, bo tam ma coś w składzie co nie sprzyja podczas starań. Kiedyś tu dziewczyny pisały i też słyszałam o fertil safe chyba, ale nie wiem czy to faktycznie działa 🤔 natomiast jeśli potrzebujecie "nawilżacza", który ma spełniać tylko tę rolę faktycznie nawilżającą, to moja ginekolog poleciła mi provag żel, jest na pewno bezpieczny, bo mi go poleciła jako zamiennik durexa podczas ciąży (nie byłam pewna czy można durexa używać). On jest na jakieś tam chyba stany i infekcje intymne, ale to nie przeszkadza 😉
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Na moim żelu co prawda nie jest napisane, że działa plemnikobójczo ale może plemniki w jakiś sposób spowalniać. Robię co mogę żeby się udało i wolę kupić jakis inny żel, który nawet będzie wspomagać te plemniczki ;)

Jak już plamisz na brązowo to może masz zbyt niski progesteron albo owu nie było. Mi tak mówił lekarz.
Miałam badać proga, ale w końcu tego nie zrobiłam i żałuję teraz... A owu niby była, tzn wskazuje jedynie na to pęcherzyk widoczny na USG kilka dni przed no i testy owu. Ale to tyle. 🤷 Z kolei dzisiaj rano śluzu nie ma już za wiele na szyjce i ledwo ja palcami dotknelam, a powinna być już nisko... No nic, czekam teraz na @. Ja już głupieje 🙄🤷 jeszcze ta choroba mnie rozwala... 😩

Miałam badać proga, ale w końcu tego nie zrobiłam i żałuję teraz... A owu niby była, tzn wskazuje jedynie na to pęcherzyk widoczny na USG kilka dni przed no i testy owu. Ale to tyle. [emoji1745] Z kolei dzisiaj rano śluzu nie ma już za wiele na szyjce i ledwo ja palcami dotknelam, a powinna być już nisko... No nic, czekam teraz na @. Ja już głupieje [emoji849][emoji1745] jeszcze ta choroba mnie rozwala... [emoji30]
Oj coś mi tu ciąża pachnie... [emoji851]

reklama
Do góry