reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Zaczynam się bać że to może być znów biochemiczna. Nie zaczęłam jeszcze brać leków od lekarza.
Jutro pewnie zrobię betę razem z przyrostem w środę i się okaże.
Ile jesteś dpo? Pinki nie pokazują ładnych kresek przed terminem @ tutaj mój z 9dpo, tego samego dnia zrobiłam clear blue elektroniczny i wyszedł pozytyw. Nie patrzyłam już czy ciemnieją tylko poszłam na bete.
IMG_20200620_081744.jpeg

reklama
Ile jesteś dpo? Pinki nie pokazują ładnych kresek przed terminem @ tutaj mój z 9dpo, tego samego dnia zrobiłam clear blue elektroniczny i wyszedł pozytyw. Nie patrzyłam już czy ciemnieją tylko poszłam na bete. Zobacz załącznik 1175689
12-14 dpo. Zależy czy owu mi się przesunela. Dziś wypada 30 dc czyli planowany termin @.
Zrobię jutro rano jeszcze jeden jakiś inny i pójdę na betę.
Wczoraj zrobiłam o czułości 25 i widziałam golym okiem bladą kreskę. Dziś na czułości 10 widzę Ale też jest bardzo blada.

Nie byłam jutro będę próbować się zapisać,raz miałam taki długi 44 dni właśnie i to było w lutym
I co się wtedy w lutym okazało? Ja raz w życiu miałam cykl ponad 50 dni, ale miałam 16 lat i w sumie do tej pory nie wiem co to się wydarzyło, sytuacja już się nie powtórzyła na szczęście.

Hmm z tym śluzem to też różnie bywa. U mnie na pewno było inaczej niż zawsze :) Zawsze miałam po owu a przed @ dużo takiego gęstego mlecznego śluzu, a po zapłodnieniu miałam na odwrót - bardzo sucho. Pamiętam, że próbowaliśmy boboseksów, bo niby wiedziałam, że owu już była, ale była wcześniej z objawów niż z kalendarzyka, więc chcieliśmy jeszcze próbować, a tu się nie dało tak było sucho 🤷🏼‍♀️ Taki typowy śluz ciążowy pojawił się u mnie dopiero po terminie @ :)

No i po owu a przed terminem @ zawsze już psuła mi się skóra, włosy inne były, niby wszystko tak samo a jednak gorzej się wyglądało. A po zapłodnieniu promieniałam 😂 Aż sama byłam zdziwiona, bo wyglądałam jakbym ciągle była w czasie owu. Nie powiązałam tego jeszcze wtedy z ciążą, bo w sumie nic nie czułam 🤷🏼‍♀️ Dopiero po terminie @ wysypało mnie bardzo trądzikiem i miałam tłustą skórę i przetłuszczające się włosy, ale około 9 tc zaczęło się to regulować i wszystko wróciło do normy :)
Niedawno też mieliśmy taką sytuację, kilka dni białego śluzu, a któregoś dnia tak sucho,że musieliśmy zrezygnować z przytulanek bo strasznie sucho było. Za to piersi mam ogromne po prostu! Niemąż ciągle się nimi zachwyca i ja też widzę, że strasznie urosły. A w poprzednich cyklach były bolesne i nabrzmiałe ale nie ogromne! 🙈

reklama
Do góry