reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Zaczynam się bać że to może być znów biochemiczna. Nie zaczęłam jeszcze brać leków od lekarza.
Jutro pewnie zrobię betę razem z przyrostem w środę i się okaże.
Ile jesteś dpo? Pinki nie pokazują ładnych kresek przed terminem @ tutaj mój z 9dpo, tego samego dnia zrobiłam clear blue elektroniczny i wyszedł pozytyw. Nie patrzyłam już czy ciemnieją tylko poszłam na bete.
IMG_20200620_081744.jpeg

reklama
Ile jesteś dpo? Pinki nie pokazują ładnych kresek przed terminem @ tutaj mój z 9dpo, tego samego dnia zrobiłam clear blue elektroniczny i wyszedł pozytyw. Nie patrzyłam już czy ciemnieją tylko poszłam na bete. Zobacz załącznik 1175689
12-14 dpo. Zależy czy owu mi się przesunela. Dziś wypada 30 dc czyli planowany termin @.
Zrobię jutro rano jeszcze jeden jakiś inny i pójdę na betę.
Wczoraj zrobiłam o czułości 25 i widziałam golym okiem bladą kreskę. Dziś na czułości 10 widzę Ale też jest bardzo blada.

Nie byłam jutro będę próbować się zapisać,raz miałam taki długi 44 dni właśnie i to było w lutym
I co się wtedy w lutym okazało? Ja raz w życiu miałam cykl ponad 50 dni, ale miałam 16 lat i w sumie do tej pory nie wiem co to się wydarzyło, sytuacja już się nie powtórzyła na szczęście.

Hmm z tym śluzem to też różnie bywa. U mnie na pewno było inaczej niż zawsze :) Zawsze miałam po owu a przed @ dużo takiego gęstego mlecznego śluzu, a po zapłodnieniu miałam na odwrót - bardzo sucho. Pamiętam, że próbowaliśmy boboseksów, bo niby wiedziałam, że owu już była, ale była wcześniej z objawów niż z kalendarzyka, więc chcieliśmy jeszcze próbować, a tu się nie dało tak było sucho 🤷🏼‍♀️ Taki typowy śluz ciążowy pojawił się u mnie dopiero po terminie @ :)

No i po owu a przed terminem @ zawsze już psuła mi się skóra, włosy inne były, niby wszystko tak samo a jednak gorzej się wyglądało. A po zapłodnieniu promieniałam 😂 Aż sama byłam zdziwiona, bo wyglądałam jakbym ciągle była w czasie owu. Nie powiązałam tego jeszcze wtedy z ciążą, bo w sumie nic nie czułam 🤷🏼‍♀️ Dopiero po terminie @ wysypało mnie bardzo trądzikiem i miałam tłustą skórę i przetłuszczające się włosy, ale około 9 tc zaczęło się to regulować i wszystko wróciło do normy :)
Niedawno też mieliśmy taką sytuację, kilka dni białego śluzu, a któregoś dnia tak sucho,że musieliśmy zrezygnować z przytulanek bo strasznie sucho było. Za to piersi mam ogromne po prostu! Niemąż ciągle się nimi zachwyca i ja też widzę, że strasznie urosły. A w poprzednich cyklach były bolesne i nabrzmiałe ale nie ogromne! 🙈

reklama
Do góry