reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny orientujecie się się co do tego programu Ciaza +. Jeśli lekarz przyjmuje prywatnie to może wystawić receptę żeby lek z listy był darmowy ?
Mi lekarz w czwartek powiedział, że tylko lekarz, który wystawia receptę w ramach kontraktu z NFZ może wystawić taka darmową receptę, ale nie orientuje się, więc ręki nie dam za to uciąć.
Chociaż czytając w internecie podstawą ma być ciąża i każdy lekarz z zaświadczeniem o ciąży powinien wystawić taka receptę z kodem C. Można się zagubić.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź 😘 powiem Ci, że od owulacji mniej więcej badań szyjkę i na początku faktycznie była taka twarda i niżej. Teraz jest bardziej spulchniona i wyżej,bo ledwo ja mogę dosięgnąć palcem. Ale jest zamknięta. Śluz mam biały, gęsty. Pamiętasz jaki miałaś?
Hmm z tym śluzem to też różnie bywa. U mnie na pewno było inaczej niż zawsze :) Zawsze miałam po owu a przed @ dużo takiego gęstego mlecznego śluzu, a po zapłodnieniu miałam na odwrót - bardzo sucho. Pamiętam, że próbowaliśmy boboseksów, bo niby wiedziałam, że owu już była, ale była wcześniej z objawów niż z kalendarzyka, więc chcieliśmy jeszcze próbować, a tu się nie dało tak było sucho 🤷🏼‍♀️ Taki typowy śluz ciążowy pojawił się u mnie dopiero po terminie @ :)

No i po owu a przed terminem @ zawsze już psuła mi się skóra, włosy inne były, niby wszystko tak samo a jednak gorzej się wyglądało. A po zapłodnieniu promieniałam 😂 Aż sama byłam zdziwiona, bo wyglądałam jakbym ciągle była w czasie owu. Nie powiązałam tego jeszcze wtedy z ciążą, bo w sumie nic nie czułam 🤷🏼‍♀️ Dopiero po terminie @ wysypało mnie bardzo trądzikiem i miałam tłustą skórę i przetłuszczające się włosy, ale około 9 tc zaczęło się to regulować i wszystko wróciło do normy :)

Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze testy 🤰 u nas ten cykl stracony, 17dc, ale u mnie bezowulacyjny, a mąż we wtorek badania nasienia... Stresuje się tym badaniem chyba bardziej niż on, a z drugiej strony już bym chciała wiedzieć co i jak, żeby móc zaplanować jak działać w kolejnym cyklu 🙈
Skąd wiadomo czy ma się bezowulacyjne cykle? Często one się u kobiet zdarzaja?

Podobno każda kobieta może mieć jeden w roku czy kilka bezowulacyjnych.
Brak owulacji można podejrzewać jeśli masz długie i nieregularne cykle ale tak naprawdę to można potwierdzić tylko na monitoringu u ginelologa.
Skąd wiadomo czy ma się bezowulacyjne cykle? Często one się u kobiet zdarzaja?

reklama
Do góry