reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć Dziewczyny, czytam Was od jakiegoś czasu. Witam się z Wami, mam 33 lata, mąż 2 lata młodszy, staramy się pół roku, niby zdrowi, ale jednak sie nie udaje do tej pory 😔 tarczyca uregulowana, cykle po odstawieniu tabletek regularne, 27-29 dni, testy owu wychodzą pozytywne koło 16-17dc.
To co mnie niepokoiło to, że przed każdą @ po odstawieniu tabsow miałam plamienia przez 3 dni przed. Z tego powodu moja ginekolog w tym cyklu chciała sprawdzić, czy wszystko ok, tuż przed teoretyczna owy byłam na usg, niestety wygląda na to, że cykl bezowulacyjny się trafił.
Z kolei lekarz robiący usg stwierdził, że zamiast mnie męczyć badaniami, to powinniśmy najpierw zbadać nasienie męża... Mieliśmy to w planach na nowy rok, ale przyspieszyliśmy i we wtorek idzie na badanie.
Przepraszam, że taki długi post na pierwszy raz 🙈 ogólnie przeżywam dość mocno, mam swoje lata, staramy się o pierwsze dziecko, w najbliższej rodzinie miałam bardzo przykre doświadczenia związane z utraconymi ciazami/komplikacjami podczas porodu, więc niestety mimo woli mam różne scenariusze w głowie.
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki ☺️

reklama
Cześć Dziewczyny, czytam Was od jakiegoś czasu. Witam się z Wami, mam 33 lata, mąż 2 lata młodszy, staramy się pół roku, niby zdrowi, ale jednak sie nie udaje do tej pory 😔 tarczyca uregulowana, cykle po odstawieniu tabletek regularne, 27-29 dni, testy owu wychodzą pozytywne koło 16-17dc.
To co mnie niepokoiło to, że przed każdą @ po odstawieniu tabsow miałam plamienia przez 3 dni przed. Z tego powodu moja ginekolog w tym cyklu chciała sprawdzić, czy wszystko ok, tuż przed teoretyczna owy byłam na usg, niestety wygląda na to, że cykl bezowulacyjny się trafił.
Z kolei lekarz robiący usg stwierdził, że zamiast mnie męczyć badaniami, to powinniśmy najpierw zbadać nasienie męża... Mieliśmy to w planach na nowy rok, ale przyspieszyliśmy i we wtorek idzie na badanie.
Przepraszam, że taki długi post na pierwszy raz 🙈 ogólnie przeżywam dość mocno, mam swoje lata, staramy się o pierwsze dziecko, w najbliższej rodzinie miałam bardzo przykre doświadczenia związane z utraconymi ciazami/komplikacjami podczas porodu, więc niestety mimo woli mam różne scenariusze w głowie.
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki ☺️
Również trzymam kciuki za powodzenie w staraniach 🥰🥰🥰

Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki ☺
Witaj ☺️Ja staram się 3 lata o drugie dzieciątko.. Nie dawno zmieniłam lekarza bo wczesniejsza była do niczego, nic sobie z tego nie robiła ze nie mogę zajść.. Moja nowa gin stwierdziła że mam cykle bezowulacyjne.. Przepisała mi clo i będę brała od nowego cylku.. Teraz czekam na @jak nigdy 🤣żeby już zacząć brać.. Za parę dni pojawi się. Pół roku to nie jest aż tak strasznie długo.. Uda się na pewno!! Tak jak nam wszystkim 🤗Zycze powodzenia!

Witam wszystkie starające się 💪Ja czekam na zrobienie testu. Do planowanej @5 dni. Są w 95% regularne. Kochaliśmy się z mężem w potencjalne dni płodne ... zobaczymy co z tego „wyjdzie”. Nie chcę sobie nic wmawiać ani się nakręcać, ale wiadomo, że człowiek jakoś bardziej niż zwykle wsłuchuję się w organizm ... Co do nietypowych odczuć, których wcześniej nie było, lub były baaaardzo sporadyczne przed @, to zmienny ból piersi, wypryski, ból jajnika, uczucie ciągnięcia w dole brzucha ... ale czy to ciąża, czy zbliżający się okres ...dowiem się dopiero za dwa tyg. By było wiarygodne :)

Witam wszystkie starające się 💪Ja czekam na zrobienie testu. Do planowanej @5 dni. Są w 95% regularne. Kochaliśmy się z mężem w potencjalne dni płodne ... zobaczymy co z tego „wyjdzie”. Nie chcę sobie nic wmawiać ani się nakręcać, ale wiadomo, że człowiek jakoś bardziej niż zwykle wsłuchuję się w organizm ... Co do nietypowych odczuć, których wcześniej nie było, lub były baaaardzo sporadyczne przed @, to zmienny ból piersi, wypryski, ból jajnika, uczucie ciągnięcia w dole brzucha ... ale czy to ciąża, czy zbliżający się okres ...dowiem się dopiero za dwa tyg. By było wiarygodne :)
Prócz bólu piersi mam dokładnie te same odczucia, ale w niedzielę ma być okres i wiem już, że go dostanę :( miałam nadzieję, że jednak uda nam się zrobić dziecko przed moim powrotem z macierzyńskiego, a niestety się nie da.

Mi w poprzednim cyklu w końcu pękły dwa pecherzyki po ogromnej dawce hCG ale były już przerośnięte wiec nie ma ciąży :( teraz jestem w 3 dc a od 5dc biorę Femare i 10000 jednostek hCG na pęknięcie na raz, plus coś na prolaktyne chociaż mam poniżej normy ale ponoć nie zaszkodzi. No i sama z siebie biorę myo inositol ale na efekty trzeba 3 miesiące czekać. Jak to nie zadziała to mój gin proponuje zastrzyki z gonadotropin, codziennie. A Ty? Jakie plany?
U mnie to zanim zdiagnozował brak owu to minęło 2 cykle, potem przez 3 cykle aby 'pozbyc' się plamienia przed @ brałam od 15 do 25dc duphaston, w między czasie hormony badałam i jest okey, proga mam niskiego nie przemawiającego za owu jedynie, biorę euthyrox 25, bo ths miałam w normie, ale górnej granicy i muszę trzymać na poziomie nie przekraczającym 1,5. Od lutego biote ovarin, a w tym cyklu kupiłam ten Inofem 🤷‍♀️
2 cykle ostatnie były z hcg, raz ovitrelle i raz pregnyl, ale jednostki 5000j, więc myślę że słabo, niestety na lewym jajniku miałam 2 torbiele i mój gin podejrzewa endometrioze, ale z laparo czeka... W sumie chyba bym chciała iść i wiedzieć na czym stoję 🙄😔
Wizytę mam w środę u niego ale zapisałam się też do innego, żeby usłyszeć co on myśli.
Już szczerze sama nie wiem. 9 lat temu jak zaszłam z córką w ciążę, to nawet nie myślałam, że w 1 cyklu się uda a pyklo 🤷‍♀️ a teraz takie cyrki

Aaa i mój K idzie we wtorek na badanie nasienia, bo jeśli coś będzie nie tak, to nie chce się kuć i chce chyba odpuścić bo schizuje 🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Do góry