reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Daj znać jak po wizycie :*
Do gabinetu weszłam o 22.40 😱
Ginekolog na usg nic nie widział bo w sumie jest za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć. Ale pocieszyl mnie i powiedział ze plamienie, które dostałam w owulacje to dobry znak i wróży mi dziecko. Teraz wystarczy poczekac do niedzieli.
Ale jakoś mam przeczucie, że jednak @ przyjdzie 😞🤷‍♀️

Ehhh wiecie co... Czasami myślę że te nasze przeczucia i odczucia to nasz największy wróg.
Ja w pierwszą ciążę zaszłam w maju, może to zabrzmi głupio ale już w pierwszym tygodniu po owulce po prostu WIEDZIAŁAM że jestem w ciąży: specyficzne ciągnięcie w dole brzucha i po prostu patrzyłam w lustro i wiedziałam że wyglądam jakoś inaczej - nie mogę tego wytłumaczyć ale tak było! 🙈. Nawet jak dostałam równo w dniu spodziewanej miesiączki dwudniowych sporych plamien i dwa sikacze były negatywne to i tak poszłam na betę i wyszła pozytywna. Niestety ciąża zakończyła się miesiąc później i pożegnałam przy tym prawy jajowód ☹...

Ale ogólnie chodzi mi o to że teraz jestem w 29 dc w 4 cyklu po usunięciu jajowodu, 3 cykl ponownych starań, wiem że owu była z jajnika bez jajowodu, ale znowu mam TO odczucie. Czuję się normalnie jak niewolnik swoich odczuć, czekam aż mnie coś "w ten sposób" pociągnie w dole brzucha, poboli jajnik - wiem że na 100% ciąży nie będzie, ale mimo wszystko wierzę że będzie bo mam TE odczucia. Tym bardziej że w pierwszą ciążę zaszliśmy od razu, chyba ten żal po podwójnej stracie karze mi nastawiać się na pozytyw, ale to strasznie męczy psychicznie!
Z podczytywania wątku wiem że nie tylko ja tak sama siebie katuje i żyje od owulki do owulki: powiem Wam - chciałabym się wyrwać z tego kręgu bo do głowy można dostać!

Witam się w ten piękny sobotni poranek :)
Aż mi się gorąco zrobiło :)
Myślałam że nie będę z tych co patrzy na cienie na teście. Ale widzę go na swoim, mój M też widzi i to bez przeglądania się:) stwierdził że po tylu razach musiało się udać :) Ale ja jeszcze poczekam z nastawianiem się do poniedziałku na mocniejsza kreske jeśli ma być:) jak zwykle zdjęcie nie oddaje tego co rzeczywistość:)

Załączniki

• 20200912_074220.jpg
    20200912_074220.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 156
Witam się w ten piękny sobotni poranek :)
Aż mi się gorąco zrobiło :)
Myślałam że nie będę z tych co patrzy na cienie na teście. Ale widzę go na swoim, mój M też widzi i to bez przeglądania się:) stwierdził że po tylu razach musiało się udać :) Ale ja jeszcze poczekam z nastawianiem się do poniedziałku na mocniejsza kreske jeśli ma być:) jak zwykle zdjęcie nie oddaje tego co rzeczywistość:)
Widać kreseczke :) gratulacje !

reklama
Widać kreseczke :) gratulacje !
Dziękuję. Termin @ dopiero na jutro :)
Wogóle wszystkim Wam dziękuję, gdybym nie trafiła na to forum i nie dowiedziała się tylu cennych uwag to jeszcze pewnie długo bysmy się starali. Bardzo się cieszę:) oby ciemniała :)
Starania, ananas i modlitwy pomogły :)

Do góry