reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Ale sliczne Nelka, Szymko i Kacperek! super! czas pędzi że ho ho!

Annie - masz lezaczek bujaczek??? :)

Karola -spoko :) w ciąży głowa nie ta ;p

Nanncy, Karola
- ja podobnie jak Annie - kocyk do przykrycia! w gondoli jest materacyk! ale np siostra w wózku ten 'materacyk' miała kijowy - troche g abki i tyle. wiec wtedy mozna cos podlozyc albo dokupic Wkład do Gondoli + Materacyk BAWEŁNA NOWY 8 kolor (4144861143) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A ja zmagam sie ponownie z zapaleniem cyców! ehh.. o bolacych i zmacerowanych brodawkach nie wspomne, ale to juz cały czas tak! dermatolog stwierdził ze juz tak zostanie, skoro do tej pory sie niezahartowały!
ktos na górze sie chyba na mnie uwziął i testuje moją cierpliwosc i samozaparcie w kwesii kp ;p

Ostatnia edycja:
reklama
zastanawiam się czy kupować laktator przed porodem czy dopiero po, jaki, ręczny czy elektryczny no i jakiej firmy, Avent? Medela? jakie macie doświadczenie w tej kwestii?

Karola, mialam ten sam dylemat. Kupilam reczny Avent i zobacze.

A ja wrocilam na chwile do domu. Zobaczymy ile dam rade, bo tu sporo czasu jestem sama, jak maz jest w pracy.
Spakowalam tyle o ile swoja torbe do szpitala, zlozylismy wozek i poukladalismy drobiazgi dla Malej w szafce. Zostalo pranie i prasowanie. Wczoraj popralismy biala bielizne ale jeszcze zostala fura innych rzeczy. Prasowac bedzie moja mama i (moze) tesciowa.
Musze chyba zablokowac sobie konto do allegro, bo uzaleznilam sie od kupna ciuszkow :p

A takto samopoczucie rozne. Czasem sobie rycze, tak po prostu, z niemocy jakiejs... Czasem mam bole brzucha, czasem zgage, dusznosci, ciezko mi, slabo... a czasem nic mi nie jest. Takie male podsumowanie 9ego miesiaca,o! :rolleyes:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:
Nanncy - gratuluje donoszonej ciazy :):) super! Jeszcze chwile i dolegliwosci ciazowych nie bedzie :)

co do laktatorów ja kupiłam reczny LOVI, bo jak szperałam po necie to miał lepsze opinie od aventa. funkcje swoja spełnił. przydał mi sie w pierwsza dobę po wyjsciu ze szpitala i w momencie gdy miałam poranione brodawki (co jednak nie musi was spotkac) faktem jest ze sciagajac laktatorem brodawki tez sie niszcza... na czas zapalenia piersi miałam pozyczony ze szpitala elektryczny medela... i obecnie jestem w posiadaniu takiego - ale pozyczony od kolezanki z bb :)! elektryczne o tyle lepsze ze ustawiasz moc ssania. lovi mój tez miał taka mozliwosc ale to jenak nie to samo!

Karola - jak masz opcje pozyczyc od kogos to ja bym nie kupowała na razie, bo moze tak byc ze uzyjesz raz czy dwa.. to szkoda kasy!

Karola ja mialam dwa przy Kacperku reczny z aventu i byl o d..pe rozbic, przy Szymku kupilam z medeli elektryczny i byl rewelacyjny, jedyne czego zalowalam to ze kupilam go dopiero po urodzeniu na szybko w sklepie i byl o wiele drozszy niz na allegro. Na allegro mozesz kupic tez uzywane z gwarancja prawie jak nowe, uzywane pare miesiecy, w atrakcyjnej cenie. Sama tak swoj sprzedalam :)

Ostatnia edycja:
Nanncy kazda z nas jest inna i moze tobie sie sprawdzi. Ja sie z nim strasznie omeczylam zeby odciagnac mleko, nie dosc ze dlugo to trwalo to jeszcze mleka bylo strasznie malo. Zostawilam go sobie na teraz i w szpitalu jak bylam z Szymonem probowalam ponownie z niego korzystac z tym samym efektem... Tak sie wkurzylam, ze kazalam od razu kupic mezowi medeli elektryczny, bo czytalam i slyszalam od kolezanek pozytywne opinie i faktycznie nie zaluje, bo odciagalo sie szyciej, wiecej i mozna przy tym wykonywac inne czynnosci np przegladac internet w telefonie ;)

Ostatnia edycja:
Czesc kobietki!

Melduje sie i ja na bb malo tu zagladam bo czasu mi brakuje :-(
maly nie chce w dzien za bardzo spac poza tym albo ma wiotkosc krtani albo dalej katarek bo wydaje z siebie dziwne dzwieki jak spi miewa sapke i sie przytyka co go budzi a ja nie moge nic zrobic.
Co do tego co wkladac do wozka to ja tez standardowo taki grubszy mieciutki koc wlozylam.
laktator mam pozyczony aventu z opcja reczna albo elektryczna i mi sie dobrze uzywalo recznego a do dupy byl dla mnie elektryczny takze nanncy glowa do gory sprawdzisz to bedziesz wiedziec a tez bym nie kupowala tylko w razie czego to pozyczyc bo w moim przypadku malo go uzywalam maly praktycznie juz tylko na butli wiec bylaby kasa wywalona a tak spakuje i oddam siostrze i tyle.
bylam dzisiaj na kontroli po porodowej i tak wszystko wyglada ok macica sie ladnie zwinela, endometrium ladnie narasta wiec mowila ze jeszcze jakies dwa tygodnie jest bezpiecznie a potem powinnam miec juz owulacje wiec uwazac. Poza tym ta cholerna torbiel dalej siedzi i musze ja usunac chirurgicznie wiec wybiore sie do wujka na oddzial i jak sie zapisze na zabieg to mam nadzieje ze wyjde tego samego dnia jak tak to nie bede czekac a jak trzeba byc dluzej to musze poczekac az maly podrosnie. Troche sie boje bo ta torbiel tyle czasu siedzi, takie dawki hormonow jej nke rozwalily i jeszcze jakiegos brodawczaka z boku tej torbieli wypatrzyla i stwierdzila ze jak leki nke spowodowaly pekniecia to trzeba pod noz :-(
annie, kasia i ashlee dziciaki przesliczne to i ja sie pochwale swoim 5 kg szczesciem :-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 37
  • image.jpg
    image.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 36
  • image.jpg
    image.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 39
Sliczne macie dzidziusie dziewczyny !!!!

Ja czekam wlasnie w domu na doktorowa, wzielam moja kardiolog na wizyte domowa bo mam juz wynik holtera ekg ze szpitala i stresuje sie jak nie wiem co. Oczywiscie pomocnik "google" nie byl dobrym pomyslem aby samemu interpretowac wyniki, wiec odlozylam je na szafke i nie ruszam dopoki doktorowa nie przyjdzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry