reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipcowo sierpniowe

reklama
Ja w tym cyklu uzupełniam poziom żelaza, Wit. D3 i już 3 miesiąc z wiesiołkiem. W tym cyklu powtórzę ananasy....i w połowie września wizyta w klinice

Hej dziewczyny [emoji3059]
U mnie właśnie pierwszy cykl starań, i mam pytanie czy według Was są szanse na zajście w ciążę 5 dni przed owulacja? Niestety przez delegacje męża ciężko wszystko zgrać i pozostaje mi tylko mieć nadzieję że jakoś te plemniki przetrwaja a może i owulacja zacznie się wcześniej.. [emoji120]

Plemniki przy dobrych warunkach przetrwają nawet 7 dni, więc są szanse :)
Chociaż u mnie było 3 dni przed i niestety nie wyszło, teraz w tym też tak było, bo partner do Polsku musiał lecieć też było 3 dni i ciekawa jestem czy coś wyjdzie :) za 2 tyg powinna przyjść @
Hej dziewczyny [emoji3059]
U mnie właśnie pierwszy cykl starań, i mam pytanie czy według Was są szanse na zajście w ciążę 5 dni przed owulacja? Niestety przez delegacje męża ciężko wszystko zgrać i pozostaje mi tylko mieć nadzieję że jakoś te plemniki przetrwaja a może i owulacja zacznie się wcześniej.. [emoji120]

Plemniki przy dobrych warunkach przetrwają nawet 7 dni, więc są szanse :)
Chociaż u mnie było 3 dni przed i niestety nie wyszło, teraz w tym też tak było, bo partner do Polsku musiał lecieć też było 3 dni i ciekawa jestem czy coś wyjdzie :) za 2 tyg powinna przyjść @
To czekamy razem [emoji846] zastanawia mnie taki mega wodnisty śluz który miałam wczoraj i pezedwoczraj. Nie raz to się czułam jakbym się posikała tyle tego było. Owulacje niby mam mieć piatek/sobotę według aplikacji ale nigdy paskami tego nie sprawdzałam więc nie wiem kiedy dokładnie ona może być

Jak tam dziewczyny ?
Ja dzisiaj odstawiam wiesiołka, wczoraj test owulacyjny pozytywny ( miałam nie robić tych testów, ale no pomagają 🙈). Już drugi cykl, pierwszy test pozytywny wychodzi ten sam dzień cyklu, nawet godzina zbliżona. Ciekawe jest dla mnie to, ze codziennie robię ok 18godz, od 9dc. I 13 dc 18:00 negatywny. Ok 21:00 ( cały czas 13 dc ) zaczęłam czuć kłucie w prawym jajniku i ogólne odczucie, ze „coś się tam zaczyna dziać”. Więc robię test po 21 godz i pozytywny jak nic. Drugi cykl to samo, przy pierwszym myslalam, ze mi się wydaje, ale teraz jestem pewna. Owu powinna być po 24h najwcześniej, a zaczynam odczuwać kłucie już wcześniej, przy wyrzucie hormonu. Nie jest jakieś bardzo bolesne czy upierdliwe, ale czuć je 😁.
A po wiesiołku efekty- wow. Śluzu płodnego nigdy tyle nie miałam. I zaznaczam, ze to był mój pierwszy cykl z wiesiołkiem. Żadnych efektów ubocznych nie zauważyłam. Polubiliśmy się i jeśli w tym cyklu się nie uda to napewno wiesiołek zostaje ze mną 😊

reklama
Hej:) mi w tym miesiącu (pierwszym starań) śluzu ubyło znacznie w stosunku do minionych 12 cykli(kiedy się nie staraliśmy) ,jakby się organizm zorientował co się święci i bojkotowal😐 no i udało zblizyc się tylko dwa razy w ciągu dni które uznałam za płodne więc zobaczymy za 11 dni :p

Do góry