reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Ja mam za soba nieprzespana noc bo nie moglam znalec wygodnej pozycji. Macie na to jakies sposoby?

nanncy ja też już mam problemy z ułożeniem się mimo, że brzuszek jeszcze nie aż taki duży. Po niedzieli zamawiam taką poduchę dla ciężarnych. Te dziewczyny, które już ją mają na lipcówkach są zachwycone! Tylko nie wiem czy brać tę droższą z gratisami czy tańszą innej firmy i bez gratisów.

MOTHERHOOD PODUSZKA KOJEC KOBIET DLA CIĄŻY 4GRATSY (3942407161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. motherhood ma tą przewagę, że macałam ją w Smyku (tam cena 169zł) i wydawała się bardzo fajna.

Poduszka kojec dla kobiet w ciąży i do karmienia (3920317379) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

marcia Ty polecasz motherhood, tak? a ile za nią dałaś? miałaś okazję może widzieć takie poduchy ale innych firm? pytam bo nie wiem czy rzeczywiście ta motherhood jest taka super i warto dać 140zł czy to jedno i to samo i spokojnie można kupić tę za 95 zł.
kasieczek trzymaj się tam w szpitalu!!!!

reklama
Karola ja mam dwie te oryginalne i wydaje mi sie ze jest to kwestia wypelnienia.....ja swoje co jakis czas wsadzam do pralki piore i nic sie z nia nie dzieje, nie zbija sie , nie zmniejsza a te tansze pewnie maja kiepski wsad i moze sie okazac ze po jakims czasie bedziesz miala nalesnik zamiast poduchy a tak jak pisalam dla mnie to nie jest poducha tylko na ciaze, spie z tym kojcem od ponad dwoch lat bo uwielbiam wlasnie miec cos pod glowa i miedzy nogami i zawsze masakrowalam koldre poza tym jak ktos ma problem z kregoslupem tez super sprawa, takze ja polecam motherhood do karmienia tez kupilam taka mala fasolke z tej firmy i 4 pieluchy flanelowe ktore sa nieporuwnywalne do takich tanich. Kupowalam na necie wiec cena podobna do tej ktora wkleilas

Karola, Marcia, namowilyscie mnie na ta poduche! Moj kregoslup juz wymieka...tylko czy brzuchowi bedzie wygodnie? Nie uciska to? Sa jakies wymiary czy standard? Pytam bo ja mala jestem

Kolejne info od kasi

Wszystko w porzadku na tescie i ktg, wracam na obserwacje. Mala sie rozruszala.nie ma co rozwiazywac ciazy bo jest jeszcze czAs na to. A tak to plucka moga byc jeszcze nie do konca wydolne, wiec nie ma co. Juz mam zarys jak to wszystko bedzie wygladac i co to sa skurcze :p Pozdrowka!

Kasia napisala z rana:

Hej:-) dzis odszedl mi.chyba caly czop.podbarwiony brunatna i zywa krwia.Ktg oki -Madziulka.spisuje.sie na medal. Porod.moze sie.zaczac ale.oczywiscie.nie musi. Jeszcze.troche mnie poobserwuja jak bedzzie oki i porodu nie.bedzie to wroce.jeszcze do domku! Pozdrowka dla cioc :-)

Marcia, przekaż pozdrowienia Kasi :-)

Ja dziś jestem max obolała. Bolą mnie kości spojenia i kręgosłup. Ale jeszcze tylko wytrzymać do piątku, a później niech się rodzi :tak:

Co u Was dobrego?

Avensis, to ja obolała razem z Toba, tylko czemu ja o wiele wczesniej? :(

Mam dzis zalamke z tego powodu...Czy te moje dolegliwosci sa napewno normalne? Juz Wam pisalam o tych moich zlewnych potach, bolach i twardnieniach.. Ja mam to codziennie! I coraz czesciej... 2 razy bylam w szpitalu i nikt sie tym nie przejal...A przeciez moglby obejrzec mnie jeszcze ortopeda albo neurolog....
Noce nieprzespane, juz plakac sie chce....
Moze ja zle to wszystko opisuje lekarzom? Sprobuje Wam mniej wiecej opisac co mi jest:

Najczesciej noca, jak leze, ale takze w dzien, jak leze lub siedze, lapie mnie krotki ostry bol, wydaje mi sie ze w okolicy kosci ogonowej ale tak jakby od wewnatrz. Natychmiast zlewam sie potem, bol promieniuje na brzuch ktory robi sie twardy i zaczynaja drgac nogi, czasem cala juz sie trzese bo mnie to po prostu przeraza!!!!!!! :( :( :( Czesto mam wtedy odczucie parcia na stolec i mocz i zgieta w pol ide do toalety. Tak chyba nie wyglada normalna ciaza.....

Dziewczyny czy to jest normalne? Ja nie slyszalam zeby ktos mial cos takiego. Podobne odczucia mialam w trakcie okresu bo mialam jedynie skurcze i bole krzyzowe. Stad wiec moje obawy ze to cos groznego i mysli, ze ktg tego nie wykarze bo to skurcze w krzyzu i musialoby tam byc podlaczone.

Juz nie wiem co robic...

Ostatnia edycja:
reklama
Nanncy, może to córcia uciska Ci na jakiś nerw i stąd takie dolegliwości. Myślę, że gdyby było coś nie tak, to w szpitalu na pewno by to zauważyli i zareagowali. Poza tym, może Twoje emocjonalne podejście do tego potęguje dolegliwości i spiętrza objawy. Ja wierzę, że wszystko u Ciebie OK. Pozdrawiam serdecznie.

Do góry