reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Kasieczek, Avensis, trzymam kciuki za Was obie!!!

A u mnie powrot wymiotow! :( I to takich ze ledwo zdazylam... Zle sie czulam cala noc, rano zawroty, czulam jakbym miala zemdlec, wszystko mi z rak lecialo i ten brzuszek twardy... Potem jakies humory, panika, atak glodu, rzucilam sie na delicje i zwrocilam je jeszcze szybciej ....
Potem jeszcze troszke nerwow, polozylam sie z nogami do gory, potem na boku, maz mnie przytulil i w moment usnelam....
Teraz troszke lepiej ale mdli mnie. Czuje ze mam katar ktory splywa po gardle i to mnie drazni na wymioty. Draznia mnie tez zapachy, glownie slodyczy. Temperatury nie mam. To na tyle.
Wydaje mi sie ze powraca mi samopoczucie z I trymestru. Aha, mysle o zmianie gina na III trymestr, i to tak serio....

reklama
Kasia, coś czuję, że Ty już jesteś po i że mała Ancymonka już jest po tej stronie brzucha,co?:-D

U mnie nadal cisza, echo i w ogóle null. Jutro kolejna wizyta u gin i powiem jej, żeby mi dała skierowanie do szpitala na 17. 02., jeśli do tego czasu nic się nie zacznie dziać.

Nanncy, a jak Ty się dziś czujesz?

Avensis, dziekuje, jakby ciutke lepiej ale nie chce zapeszac... Po tych wymiotach polozylam sie z nogami do gory i usnelam. Jak sie obudzilam bylo lepiej, nawet troszke zjadlam. Noc przespalam nawet niezle i zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Jedyne co to mala jakby mniej sie rusza, w.nocy jej nie czulam, teraz miala krotka czkawke chyba. No ale prawie nic nie jadlam i nie pilam wczoraj wiec moze nie ma sil na fikanie...?
Kazali mi obserwowac ruchy. Jak liczy sie ruchy dzidziusia? Ile powinno ich byc?
Ja dzis mam spotkanie z psychologiem. Zobacze jak bede sie czula. Troche tylko klops bo meza nie ma i musialabym jechac taxi w obie strony...

Czesc kobietki!

nanncy wspolczuje ci tych dolegliwosci, trzymaj sie jakos....
co do ruchow to sa dwie szkoly tzn wg metody cardiff nalez liczyc ruchy miedzy 9-21 i zakonczyc liczenie w momencie kiedy poczujesz 10 ruch czyli wystarczy 10 ruchow w ciagu 12 godz, ja mialam taka specjalna karte gdzie zaznaczalam godzine w ktorej poczulam 10 ruch, drugi sposob to nalezy sie polozyc i skupic na liczeniu ruchow i w ciagu godziny powinno byc 10 pod koniec ciazy moze ich byc 5 w ciagu godz, jezli nie naliczysz tych 10 ruchow trzeba wstac, chwile sie poruszac , zjesc cos czy obiad czy cos slodkiego i polozyc sie ponownie. Dla mnie ten drugi sposob jest duzo bardziej stresujacy bo mozna trafic ze dziecko bedzie spalo i wtedy panika. Moj prywatny gin i panstwowa ginka kazali mi stosowac pierwsza metode jak marudzilam ze wg mnie maly sie malo rusza

kasia kciuki&&&&&&ale ci fajnie ze juz bedziesz miala Madzie po drugiej stronie brzucha :-)

Marcia, masz racje, pierwsza metoda zdecydowanie mniej stresujaca ale wychodzi na to ze wystarczy poczuc od 9-21 np 10 kopniaczkow? Czy chodzi o to ze 10 razy w ciagu dnia sie krecila? Bo u mnie jak sa ruchy to takie falowe, odrazu z 10. Tzn ze mam zakonczyc liczenie dobowe czy licze to jako 1 epizod ruchowy?
Nie wiem czy zrozumiale to opisalam :rolleyes:

Witam i ja. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dzisiaj zaczęłam dzień od pierwszego w moich wszystkich ciążach PAWIKA http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/smile.gif No nie dało się nad tym zapanować.

Ja dzisiaj w końcu sama w domu. Janek po 2 tyg poszedł w końcu do Przedszkola, Ola w szkole a mąż w pracy. Ehhhh i co tu robić. Jak by było już cieplej to pewnie bym siedziała na dworze i grzebałabym w ziemi :)

Kasieczka-, Avensis
- trzymam za was kciuki z całych sił :**************
Nanncy- życzę Ci kochana dobrego samopoczucia i dużo sił kochana:**********
Marciu- kurczaki, ty już następna w kolejce :)

Słonecznego dnia laseczki. Czekam na fotki dzidziusiów :-)

Nanncy tu masz linka Metoda Cardiff – Wikipedia, wolna encyklopedia a le wydaje mi sie ze te falowanie liczysz jako jeden ruch bo w tym czasie dziecko sie np,przekreca dlatego jest taki efekt ale w rezultacie wykonuje jeden ruch
Tu masz jeszcze jeden artykul http://*spam*/txt/a,4087,0,aktywnosc-ruchowa-plodu-informacje-dla-pacjentki,box-art
emalia ty tez kochana juz 9 tc a ja owszem nastepna w kolejce :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry