reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Kasieczek, Avensis, trzymam kciuki za Was obie!!!

A u mnie powrot wymiotow! :( I to takich ze ledwo zdazylam... Zle sie czulam cala noc, rano zawroty, czulam jakbym miala zemdlec, wszystko mi z rak lecialo i ten brzuszek twardy... Potem jakies humory, panika, atak glodu, rzucilam sie na delicje i zwrocilam je jeszcze szybciej ....
Potem jeszcze troszke nerwow, polozylam sie z nogami do gory, potem na boku, maz mnie przytulil i w moment usnelam....
Teraz troszke lepiej ale mdli mnie. Czuje ze mam katar ktory splywa po gardle i to mnie drazni na wymioty. Draznia mnie tez zapachy, glownie slodyczy. Temperatury nie mam. To na tyle.
Wydaje mi sie ze powraca mi samopoczucie z I trymestru. Aha, mysle o zmianie gina na III trymestr, i to tak serio....

reklama
Kasia, coś czuję, że Ty już jesteś po i że mała Ancymonka już jest po tej stronie brzucha,co?:-D

U mnie nadal cisza, echo i w ogóle null. Jutro kolejna wizyta u gin i powiem jej, żeby mi dała skierowanie do szpitala na 17. 02., jeśli do tego czasu nic się nie zacznie dziać.

Nanncy, a jak Ty się dziś czujesz?

Avensis, dziekuje, jakby ciutke lepiej ale nie chce zapeszac... Po tych wymiotach polozylam sie z nogami do gory i usnelam. Jak sie obudzilam bylo lepiej, nawet troszke zjadlam. Noc przespalam nawet niezle i zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Jedyne co to mala jakby mniej sie rusza, w.nocy jej nie czulam, teraz miala krotka czkawke chyba. No ale prawie nic nie jadlam i nie pilam wczoraj wiec moze nie ma sil na fikanie...?
Kazali mi obserwowac ruchy. Jak liczy sie ruchy dzidziusia? Ile powinno ich byc?
Ja dzis mam spotkanie z psychologiem. Zobacze jak bede sie czula. Troche tylko klops bo meza nie ma i musialabym jechac taxi w obie strony...

Czesc kobietki!

nanncy wspolczuje ci tych dolegliwosci, trzymaj sie jakos....
co do ruchow to sa dwie szkoly tzn wg metody cardiff nalez liczyc ruchy miedzy 9-21 i zakonczyc liczenie w momencie kiedy poczujesz 10 ruch czyli wystarczy 10 ruchow w ciagu 12 godz, ja mialam taka specjalna karte gdzie zaznaczalam godzine w ktorej poczulam 10 ruch, drugi sposob to nalezy sie polozyc i skupic na liczeniu ruchow i w ciagu godziny powinno byc 10 pod koniec ciazy moze ich byc 5 w ciagu godz, jezli nie naliczysz tych 10 ruchow trzeba wstac, chwile sie poruszac , zjesc cos czy obiad czy cos slodkiego i polozyc sie ponownie. Dla mnie ten drugi sposob jest duzo bardziej stresujacy bo mozna trafic ze dziecko bedzie spalo i wtedy panika. Moj prywatny gin i panstwowa ginka kazali mi stosowac pierwsza metode jak marudzilam ze wg mnie maly sie malo rusza

kasia kciuki&&&&&&ale ci fajnie ze juz bedziesz miala Madzie po drugiej stronie brzucha :-)

Marcia, masz racje, pierwsza metoda zdecydowanie mniej stresujaca ale wychodzi na to ze wystarczy poczuc od 9-21 np 10 kopniaczkow? Czy chodzi o to ze 10 razy w ciagu dnia sie krecila? Bo u mnie jak sa ruchy to takie falowe, odrazu z 10. Tzn ze mam zakonczyc liczenie dobowe czy licze to jako 1 epizod ruchowy?
Nie wiem czy zrozumiale to opisalam :rolleyes:

Witam i ja. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja dzisiaj zaczęłam dzień od pierwszego w moich wszystkich ciążach PAWIKA http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/smile.gif No nie dało się nad tym zapanować.

Ja dzisiaj w końcu sama w domu. Janek po 2 tyg poszedł w końcu do Przedszkola, Ola w szkole a mąż w pracy. Ehhhh i co tu robić. Jak by było już cieplej to pewnie bym siedziała na dworze i grzebałabym w ziemi :)

Kasieczka-, Avensis
- trzymam za was kciuki z całych sił :**************
Nanncy- życzę Ci kochana dobrego samopoczucia i dużo sił kochana:**********
Marciu- kurczaki, ty już następna w kolejce :)

Słonecznego dnia laseczki. Czekam na fotki dzidziusiów :-)

Nanncy tu masz linka Metoda Cardiff – Wikipedia, wolna encyklopedia a le wydaje mi sie ze te falowanie liczysz jako jeden ruch bo w tym czasie dziecko sie np,przekreca dlatego jest taki efekt ale w rezultacie wykonuje jeden ruch
Tu masz jeszcze jeden artykul http://*spam*/txt/a,4087,0,aktywnosc-ruchowa-plodu-informacje-dla-pacjentki,box-art
emalia ty tez kochana juz 9 tc a ja owszem nastepna w kolejce :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry