reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Basik dziekuję za info :) rozumiem, że w 3 cyklu staranek dostałaś zastrzyki?? Chciałam się zorientować jak to u was wygląda! Czy może powinnam coś jeszcze brać?

Kasieczek u mnie zdiagnozowano policystyczne jajniki,cykle bezowulacyjne i niedomoge progesteronowa,stad pomoc zastrzykow i lutki.:-(

Hej Dziewczyneczki,

to raczej ja byłam pierwszą testerką w grudniu ... Trzy dni spóźniał mi się @ i czwartego dnia (tj 4 grudnia) zrobiłam test i nic... Zrobiłam test i trzy minuty później dostałam @ :-((troche rozczarowania było i u męża w oczach szkliście, ale co siła w nas obojgu to nie w jednym, prawda?) :tak:No i kolejny wieczór mija, brzuch mnie boli niemiłosiernie juz 3 dzień i jest duuuży, okres bardziej obfity a na USG wyszło,że jestem posiadaczką polipa 6 mm i w niedzielę będe miała zabieg. Staramy się czwarty cykl. Wiem,że to dla niektórych z Was to niedługi czas.
Ale mi sie dłuży i to nimiłosiernie.

Mam nadzieję,że obędzie się bez żadnych komplikacji (zrostów, niedrozności, stanów zapalnych itp.) i staranka zaczniemy od stycznia ale już z konkretnym efektem :blink:

mam nadzieję...

Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za spełnienie Waszych marzeń...:-)

Dzien dobry w ten mrozny piatkowy poranek!
u mnie na termometrze -12 brrrr
iga witaj i przykro mi ze dostalas@ nie wazne ile czasu sie starasz kazda z nas co miesiac czeka i ma nadzieje i jak znowu jest @ to tylko sie plakac chce. To strasznie frustrujace. Ja mam teraz dlugie cykle 34-37 dni i to mnie wkurza bo musze dluzej czekac do nastepnych prob. Osoba ktora ma cykl np 26-28 dni zdazy dwa razy miec owulke zanim ja zakoncze jeden cykl:no: takze glowa do gory. A jaki zabieg bedziesz miala? Moze laparoskopie? Jak tak to napisz jak dlugo czekalas w kolejce? Bo ja moze bede musiala miec ten zabieg zeby usunac torbiel jak hormony nie podzialaja i sie zastanawiam czy przypadkiem kolejki sobie nie zaklepac na zaś

Witajcie dziewczynki! u mnie tyle śniegu, że Mikołaj dziś mógłby na saniach śmigać :-D
Witaj I-ga :-) Powodzonka! Ja się staram trzeci cykl, więc też jestem świeżakiem można powiedzieć :tak: i tez mi się dłuży zwłaszcza ze moje cykle trwają od 35 do nawet 85 dni!! Więc Marcia rozumiem Cie doskonale, jak trzeba czekać i czekać!:tak: w dodatku nie będąc pewnym czy ten cykl będzie z owulką czy też nie! :no:

witajcie Przyszle mamuski:-D
zazdroszcze Wam tego sniegu u nas 5 na plusie i nie zapowiada sie sniegowo:no:
Iga trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze:))))
Marcia ,Kasiulka widze ze jakasepidemia ztymi dluuuugimi cyklami
:angry:,zaklinam nasze cykle !!!!!
i prosze o takie ksiazkowe 28dniowe.

reklama
Iga witaj! Wiem jak to jest, jak człowiek jest niecierpliwy, rozumiem Cię bardzo dobrze. Ja miałam złe wyniki tarczycowe i w momencie kiedy mieliśmy w ogóle zacząć starania dostaliśmy czerwone światło. Trzy miesiące i trzy cykle w plecy... dopiero teraz tak naprawdę luzujemy i się nie powstrzymujemy, ale jeszcze marne szanse z moim TSH i podwyzszoną prolaktyną. Jedno co dobre to to że mam cykle 27-28 dni. W styczniu wypadają mi dwie owulki!
Niestety wiele z nas starając się o dziecko zostaje wystawiona na próbę cierpliwości.:dry:

Basik z takim arsenałem to musi się udać! :D

Marcia ale u Ciebie ziiiimno! u mnie jakieś -5 aktualnie..

Kasieczek książkowe ciśnienie - dobre i to! :D

Do góry