reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Dodam jeszcze że w końcu łaskawie dotarł do mnie zamówiony termometr i dopiero dzisiaj zmierzyłam pierwszy raz temperaturę....
Nie wiem czy to ma jeszcze sens ale przynajmniej już nabiorę wprawy w mierzeniu na następny cykl.

reklama
Jestem...
wynik bety negatywny... nigdy sie tak nie cieszylam z negatywnego. przynajmniej wiem ze tymi moimi tabletkami i antybiotykami nie truje fasolki. Teraz sie tylko wyleczyc i od wakacji pewnie dopiero sie starac.
Konskie dawki antybiotyku (4x250mg i 2x500mg) chyba zaczynaja dzialac bo jeszcze boli ale brzuch nie jest juz taki spiety i twardy.... mysle tez ze pozytywne myslenie i ulga ze nie jestem w ciazy robia swoje....

A wiec pozytywne myslenie i leki i bedzie dobrze prawda?:-)

Witam Was wszystkie w grudniowe (pełne grud śniegowych) przedpołudnie. Piękna pogoda, dużo śniegu i sypie...

Marcia...będę miała abrazję (łyżeczkowanie). Chodzę do pani ginekolog priv i na zabieg nie czekalam długo. Dała mi do siebie nr tel i zadzwoniłam, jak tylko dostałam @. Pani gin. pracuje tez w szpitalu miejskim, więc zadzwoniłam i mnie ulokowała na niedzielę.

Mogłam wcześniej, ale kto inny wykonywałby mi ten zabieg, więc wolałam poczekać. Ufam tej Pani gin. :-) Długo szukałam specjalisty po przeprowadzce do Siedlec i znalazłam. I znalazłam Was...
(basik, kasieczek, marcia, anulka) dziękuję za ciepłe przyjęcie.

Pam...najważniejsze jest Twoje zdrowie.

Cześć Grudniowe Staraczki,
Jestem Kariszma i postanowiłam od dzisiaj do Was dołączyć ;) Staramy się od Września, a grudzień to 4 cykl starań. Jeśli tym razem się uda to dowiemy się o tym dosłownie przed samymi Świętami. Bardzo pragniemy dzidziusia, ale wiemy że nie wolno zbytnio o tym rozmyślać bo potem coś się blokuje... miałam to przez ostatnie 3 cykle... sprawdzanie dni płodnych.... dopatrywanie się objawów itd... Od tego cyklu zmieniłam nastawienie i może tym razem się uda... Dziewczynki trzymam za Was i za siebie kciuki...

hej dziewuszki ja tak wpadam co jakis czas , bo non stop cos musze zrobic ... ja tez mysle ze do tego minimum 16 zwariuje .... dzisiaj jajniki mne bolaly ale tylko na chwileczke i juz przeszly:)
co do naszych dlugich cykli to ja niewiem my jestesmy takie odrzutki od spoleczenstwa heh:)
wiecie ze az kipie z niecierpliwosci ktora w koncu napisze ....jestem zafasolkowana...powaznie:)
a co do mrozow u mnie nadal jest na minusie i to 5 stopni brrrrrr
co dobrego robicie na obiad dzisiaj???

U nas na obiad dzis pieczone zeberka z ziemniakami i sorowka z kiszonej kapusty :-D

Ja juz zglupialam... nie wiem od czego mnie tak mdli ale mdli i mdli i to na okraglo... od jakies 3-4 tygodni moge jesc to mdli nie jem to tym bradziej... przechodzi mi po coli.... porazka... glupie tabletki :wściekła/y:

ja dzis zabiegana na maxa jestem:-)

Witaj kariszma trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& zebyś miala prezencik na świeta.

A ja testy owulacyjne robie i narazie nic moze robie je troche za wczesnie ale nadal mam nadzieje ze w koncu wróca mi krótsze cykle i owulke bede miała 16 dc jak wczesniej a nie 21 dc jak teraz :no:

marci , mamy identyczny problem z tymi cyklami , moja siostra ma to samo takie dlugie wczoraj mowila akurat ze juz 37 dzien cyklu i dalej nic:/
ja dzisiaj piers z kurczaka ziemniaczki i ogorki korniszone , jest taka zimnica ze nie chce mi ie wyjc z domu po cos innego hehE:)
pam - ciebie moze ze stresu i nerwow tak mdli...

reklama
marci , mamy identyczny problem z tymi cyklami , moja siostra ma to samo takie dlugie wczoraj mowila akurat ze juz 37 dzien cyklu i dalej nic:/
ja dzisiaj piers z kurczaka ziemniaczki i ogorki korniszone , jest taka zimnica ze nie chce mi ie wyjc z domu po cos innego hehE:)
pam - ciebie moze ze stresu i nerwow tak mdli...

zawsze mialas takie długie cykle czy zrobiłosie tak z czasem? bo ja zawsze mialam ksiazkowe 28 dc po urodzeniu Patrycji zaczelam barc tablety i byłam na nich 8 lat wiec wtedy wszystko bylo jak w zegarku. przez kolejny rok po odtawieniu tabletek cykle były 30 dniowe potem jak zaszłam w ciaze i straciłam fasolke cykle były 32 dni a teraz od paru miesiecy min 34-37. masakra. jak zapytałam lekarza co moze byc powodem wydłuzenia cyklu to mi powiedział ze kazda ciaza nawet zakonczona jak u mnie łyzeczkowaniem robi ogromna rewolucje w organizmie i to mogło byc powodem

Do góry