reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Witam was niedzielnie.
U nas w domu szpital. Ja chora, nos zapchany na maxa, usta popękane od oddychania buzią. Do tego mój młodszy dostał ospy. Masakra jakaś. Dobrze ,że ja przechodziłam.

Pozdrawiam:*

reklama
Emalka kochana idz do lekarza, ospe miałaś ale teraz mozesz mieć półpaścia! wiec smigaj! nie chce straszyć, ale lepiej dmuchac na zimne, bo to powazna sprawa!!

Pamiętacie BB_Anie? odzywała sie u nas, no i już tuli swojego 9cio dniowego synka!! :) Leczyła tarczyce w ciązy, i mały odziedziczył problemy tarczycowe, ciekawe jak to u mnie bedzie!

Dzwoniłam wczoraj do lekarza i powiedziała mi ,że nic mi nie grozi. Chyba nie da się do końca zabezpieczyć.Na razie mały przechodzi bardzo łagodnie, więc zobaczymy.

Cześć dziewczynki! Ja dzis po wizycie!

Wszystko oki, tzn nie ma rozwarcia, eh..wiec na poród sie nie zaniosi póki co, mała nie jest w kanale. Jak by z ruchami coś nie pokojacego było to od razu na IP bez zastanowienia ( w sobote mała miała taki dzień ze musiałam ją pobudzac bo leniwa na maksa) , Waga Madziulki 3050g, przepływy oki, pępowinki wokół szyi nie było, wody oki. Łozysko jeszcze niedojrzałe wiec malutka może posiedziec. Dostałam skierowanie na poród. W dniu terminu jak nie bedzie z nami Madziulki to mam iśc na usg i ktg. A jak nic sie nie bedzie działo to 7 dni po terminie kłaśc sie do szpitala. Co do GBS +, no to dostane antybiotyk nic wiecej sie nie zdziała, mała bedzie po porodzie przebadana. Jeszcze dostałam skierownie na badania w kierunku cholestazy, bo tak mnie brzuch jakos swędzi, a wczoraj to już praktycznie całe ciało, tylko nie wiem czy to nie może po kąpieli, sucha skóra, ale wole dmuchac na zimne i sie przebadać. Na chwilę obecną nie ma przeciwwskazań do porodu sn :) No i chyba tyle!

A oto ja z dziś!

37tc+5
niecałe 14kg +
brzucholek ok 107cm

Domek Madziulki 37tc+5.jpg

Załączniki

• Domek Madziulki 37tc+5.jpg
    Domek Madziulki 37tc+5.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 36
Kasia super wygladasz i nie wiem czy ci napisac ze super ze szyjka sie trzyma czy ze do bani bo pewnie juz bys sie chetnie rozpakowala :-)

Ja odebralam GBS i jest ujemny :-) ale nie wiem do konca czy sie cieszyc bo przyszlo mi do glowy ze przeciez przed pobraniem bylam 10 dni na antybiotyku i tylko dwa dni przed wymazem skonczylam i teraz pytanie czy to nie zafalszowalo wyniku ? I czy ewentualnie jezeli byl ten GBS i ten antybiotyk go wytlukl to czy sie nie odnowi do porodu? Cholera ja jak zwykle za duzo mysle ....

Marcia - no ja na Twoim miejscu chyba bym powtórzyła. Bo troche wczesniej go robiłaś i to może sie zmienić! choć jestes już w 35tc. a robi se go miedzy 35-37. Nie wiem w s umie co Ci doradzić, ale moze lepiej dmuchac na zimne.

No ja się z moim dzis chyba zabiore do pobudzania malutkiej! Może jej sie zachce nas już zobaczyć i pogoda taka piękna :D

Kasia, dobre wiadomości. W sumie obie jedziemy na tym samym wozku. Ja znów jutro mam wizyte, zobaczymy czy coś się posunelo do przodu od ostatniej wizyty. Moja mała mniej ruchliwa ale w ogóle ruchliwa wiec jest ok. Ja natomiast non stop bym spała, jakaś taka zmęczona jestem. Trzymam kciuki żeby współpraca z mężem przyniosła oczekiwany efekt:-)

reklama
Kasia z drugiej strony ona wiedziala o tym ze jestem po antybiotuku bo sama mi go przepisala i przed badaniem spisywala wszystkie wyniki moczu uzupelniala karte ze bralam amotaks wiec nie ma opcji ze zapomniala o tym ale jak dzisiaj bede do niej pisac smsa z wynikiem progesteronu to na wszelki wyoadek jeszcze raz ja zapytam

Do góry