reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Tak ma wpływ bo tarczyca ma wpływ na płodność i pracę jajników. TSH bardzo utrudnia zajście w ciążę. Ja też miałam wcześniej 2,60 i mój endo powiedział że wynik jest ok do normalnego funkcjonowania ale absolutnie za wysoki do zachodzenia w ciażę.

Nancy moj ginekolog ktory jest znany i dobry mowi ze max 2,5 powinno byc. Staranek mi nie zabronil ani gin ani endo. Mowia ze skoro biore euthyrox i jestem pod kontrola to mamy sie nie piwstrzymywac.

Nanncy, nie załamuj się, tylko skonsultuj z lekarzem endokrynologiem.
Moje TSH wynosiło kolejno 1,13 i 1,73, więc myślę, że jest OK. W pierwszym badaniu wyszły trochę podwyższone wyniki anty-TPO, ale w kolejnym już w normie, więc też mam nadzieję, że jest OK. Nie pamiętam teraz jakie miałam ft4, ale kojarzę, że w normie, natomiast miałam minimalnie za małe ft3. Po powrocie z pracy sięgnę po wyniki i napiszę jakie mam. Miałam we wtorek zrobić progesteron, ale mi się nie chciało podjechać do laboratorium, może dziś się skuszę:-)

Nancy bez przesady. Kobity zachodza w ciaze z wysokim TSH i rodza zdrowe dzieci. Wiadomo, ze skoro staramy sie swiadomie, odpowiedzialnie i nowoczesnie to robimy badania wczesniej zeby stworzyc jak najlepsze warunki do zaciazenia, ale nie popadajmy w paranoje. Moze zasiegnij rady innego lekarza dla spokoju ducha skoro sie martwisz.

Annie, Nie przyjmuję bo endo powiedział, że nie ma takiej potrzeby. Rozpoznał lekką niedoczynność i powiedział, że problemy są wtedy kiedy ta niedoczynność jest autoimmunologiczna. Kazał się starać spokojnie i jak zajdę to zrobić odrazu badanie TSH i jak będzie powyżej 2,5 to przyjść i dostanę lek.

Nanncy ja Cię nie chcę absolutnie straszyć ani załamywać :-) jeden lekarz mówi tak a drugi mówi inaczej. Ja dostałam pozwolenie na starania dopiero jak zbiłam TSH poniżej 2,0 i powiem Ci że tez słyszałam o normie do 2,50 ale jakos czuje się bezpieczniej jak mam poniżej 2,00.

reklama
SeeYou gratulacje !!!

Emalia, Nanncy odganiamy wstrętną @

Ja też teoretycznie mam termin za 2 dni, ale myślałam że jakiś cień kreseczki zobaczę :(
W nocy to już spać nie mogłam i się co chwile budziłam, nawet mi się śniło że test robię i widziałam dwie grube krechy :(
To czekanie jest straszne

Do góry