reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Ja niestety miałam dzisiaj wynik negatywny... Spodziewałam się tego ale zrobię jeszcze jeden teścik 19/20 stycznia bo dzisiaj dopiero 25dc (cykl 28 dni). Miałam wam odrazu napisać o 6ej rano ale logowanie w telefonie na nasze forum mi nie działa :(

See You - no GRATULACJE!!!! Dodajesz nam wiary!!!! :))) A z tym powiadomieniem męża to ja mam to samo, planuję, planuję...a jak przyjdzie co do czego to na bank zrobię to samo i ordazu do Niego napiszę! :p

Ashlee i Emalia - w którym dniu cyklu jesteście?

Ja to chyba od dzisiaj zrobię sobie suwaczek dni cyklu właśnie :)

Ostatnia edycja:
No matko kochana One testują sobie przed terminem @ :szok:
Jedynie SeeYou wytrzymała do 2 dni po terminie @ i proszę jaki wynik:tak:
Ja też będę czekać do 26.01., chociaż termin @ mam na 24.

Nooo to Ty annie masz superowe wyniki. Ja niestety tak dobrych nie miałam. TSH 3,37 a PRL 36. ZObaczymy jak teraz. Lecze się już w sumie 4,5 miesiąca.

Dziewczyneczki kochane tak ku przestrodze dla Was fragment artykułu.

Ja na szczęście mam mądrą lekarkę rodzinną i wysłała mnie na badania jak tylko bąknęłam coś o staraniach.
Wyszła niedoczynność mimo że nigdy nie miałam ani pół objawu i jakichkolwiek podejrzeń...
"Tylko 17 proc. ankietowanych kobiet w wieku rozrodczym wie, że zaburzenia tarczycy mogą utrudniać zajście w ciążę. Jedynie 16 proc. ma świadomość wpływu tarczycy na trudności z donoszeniem płodu. 12 proc. zdaje sobie sprawę z tego, że nieprawidłowe funkcjonowanie tego narządu może prowadzić do wad rozwojowych i pogorszenia rozwoju psychofizycznego dziecka.

Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego odnośnie wykonywania badań poziomu hormonu TSH u każdej kobiety w ciąży lub starającej się o dziecko mają być wprowadzone jeszcze w tym roku. Endokrynolodzy lobbują także za tym, aby wykonywać (droższe) badanie - oznaczenie przeciwciał anty-TPO, występujących w chorobie Hashimoto.

82 proc. kobiet w wieku od 20 do 45 lat, będących w ciąży, planujących ciążę, bądź tych, które urodziły dziecko w ciągu ostatnich 5 lat nie było nigdy diagnozowanych w kierunku chorób tarczycy. Zaledwie 12 proc. ankietowanych kobiet poddano w czasie ciąży analizie poziomu hormonu TSH, a tylko 10 proc. oznaczeniu przeciwciał anty-TPO."

seeyou gratulacje kochana wiem w jakim jesteś stanie juz to przerabiałam i też w panice byłam:) poczekaj co 6-7 tc i dopiero idź do gina to zobaczysz już serduszko:)
a u mie dawno dawno po terminie @ i strasznie mokro i na tym koniec mam nadzieje ze gin cos wymyśli żeby owulacja wróciła...

reklama
Do góry