reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

wiesz co starać się możesz już zaraz po @ bo to, że owu występuje 14 dni przed kolejną @ to wiesz tylko teoria... ja dopiero pierwszy raz będę robić testy owu bo właśnie nie wiem kiedy ona u mnie dokładnie występuje i w instrukcji do testów owu pisało właśnie, że jak mam cykl 28-dniowy to mam zacząć robić testy od 11dc

reklama
No właśnie też miałam zacząć robić testy owu już w tym miesiącu i jak szłam po test to koleżanka z pracy powiedziała: "ty sobie lepiej kup piwko za te pieniążki, wypijcie je z mężęm i starajcie się o dzidziusia na luzie" haha No i nie kupiłam testu :-D Kupię w następnym cyklu...

wiesz nanncy to się łatwo komuś mówi starajcie się o dzidziusia na luzie... ja sama myślałam, że to będzie prostsze i nawet się łudziłam, że zajdę w pierwszym cyklu... ale dobrze jest w jakikolwiek sposób określić sobie owu, żeby wiedzieć czy ona w ogóle występuje... bo tak na czuja się wstrzelić to ciężko

Dzien dobry wszystkim!

ledwie sie zwloklam z lozka ale dziecko do szkoly na 8 wiec trzeba bylo wstac. Powiem wam ze tak czasami zastanawiam sie czy ja wogle podolam z malym dzieckiem, bo jakby nie bylo 12 lat minelo od pieluch nocnego wstawania i takich tam i czasami oblatuje mnie strachi watpliwosci. Tez tak macie czy tylko ja?

a tam pomyśl sobie że nastolatki dają radę to Ty też dasz :tak::tak::tak::tak::tak: ja przed pierwszym dzieckiem cały czas się tak pocieszałam :sorry2:

Nanncy - najlepiej to zaraz po @ zacznijcie i co 2 dzień to na pewno w okolice owu traficie

Karola - noooooooo wreszcie ta wredota przylazła, dobrze że nie była wywoływana :-)

my mamy kocurka rasy snowshoe

Ja wiem, wiem, że to ciężko tak mówić i szczerze mówiąc, nienawidzę takich tekstów :no: Ja również myślałam, że to będzie takie proste wszystko..jak sobie przypomnę jak uważaliśmy z mężem przez te wszystkie lata, żeby nie zajść to ta cała ironia losu mnie rozbawia .....:baffled: U mnie owu podobno nie występuje w każdym cyklu ale nie miałam badań, mam dobrego gina, jeden z lepszych w moim mieście. Zbadał mnie, zrobił wywiad i przepisał Duphaston na zbyt niski progesteron. Narazie zalecił 4 cykle starań bez wspomagania owu bo być może nastąpi. W obecnym cyklu w sumie staraliśmy się niedługo po @, więc kto wie...ale nie chcę się znowu nakręcać, jak to mam zwyczaj robić :happy2:

Nanncy z tymi testami i owulka to jest tak ze niby wystepuje ok 14 dni przed nastepnym okresem ale to jest tak zwana faza lutealna ktora moze roznie trwac wklejam ci info.obserwuj i zapisuj swoj cykl no na ovufriend to zobaczysz jak dluga masz faze lutealna i kiedy mniej wiecej wystepuje owu

Faza lutealna jest to okres rozpoczynający się od pierwszego dnia po owulacji do końca cyklu (czyli dzień przed kolejną miesiączką). W OvuFriend po wykryciu owulacji każdego dnia na wykresie zaczynają naliczać się tzw. DPO (Dni Po Owulacji), suma tych dni to właśnie długość Twojej fazy lutealnej. Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl. Znając długość swojej fazy lutealnej jesteś w stanie dokładnie wyliczyć kiedy po owulacji możesz spodziewać się kolejnej miesiączki, a tym samym kiedy najlepiej zrobić test ciążowy?

Ostatnia edycja:
no i niestety test wyszedł negatywny... ta kreska oznaczona jako T jest bardzo bladziutka także staranka mimo wszystko będą dzisiaj a test będę robić jutro następny

reklama
Lori- kicia przeurocza.
Nanncy- witaj u nas :) trzymam kciuki za staranka :)
Nula- jak teścik?
Marcia- dla mnie ten owufriend to troche lipa. Mi niby wykryło owu w 8dc ( miałam zaburzoną temkę). po pozytywnym tescie owu nie zareagował. Nie wiem.

Do góry