reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Witajcie!

Ja po pracy i czas kontynuować ręczne robótki!

Butterfly - a nie możesz do lekarza zadzwonić poprostu a nie smsy??

Gosheek - poczekaj, nie stawiaj wyroku już! Mnie siostra pocieszyła mnie - na początku ciąży ( jak już sie o niej dowiedziała) miała jedną krechę po prostu za wczesnie sobie testowała, mimo że w dzień spodziewanej @, potem dopiero druga krecha się pojawiła i przyszła na świat Zuzia :) więc cylk jeszcze nie jest przekreślony! Głowa w górę! staraczki musza byc pozytywnie nastawione, z tego fasolki szybciej wychodza :)

Emalia - gratulacje ;)

Marcia - ja też nie zrobiłam z samego rana i nie z pierwszego moczu że tak powiem! powtórka w niedzielę!

Chrobek - no to zafasolkowana jesteś na bank :)

Góralka - nie mam pojęcia skąd takie uczucie u ciebie!

A oto, jakie znalazłam objawy zafasolkowania:

Do wczesnych subiektywnych objawów ciąży zaliczamy:
- Spóźniająca się miesiączka
- Bolące i tkwiące piersi -
- Nudności i wymioty
- Nadwrażliwość czuciowa
- Zmiany nastroju
- Częste oddawanie moczu
- Problemy trawienne
- Brak łaknienia lub jego wzrost
- Zgaga, ślinotok
- Zmęczenie i senność
- Przebarwienia skórne

Do obiektywnych objawów ciąży można zaliczyć:

Brak miesiączki - jest to jeden z wczesnych objawów ciąży, ale zatrzymanie się miesiączki nie daje jeszcze 100 % pewności, że kobieta jest w ciąży. Zatrzymanie miesiączki może być wynikiem stresu, przebytej choroby, zaburzeń hormonalnych itp. Bywa również, że u niektórych kobiet po zapłodnieniu pojawia się plamienie, które mylnie może sugerować miesiączkę.

Podwyższenie podstawowej temperatury ciała - utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała około 37 stopni Celsjusza jest jednym z objawów wczesnej ciąży i jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą.

Zmiany w gruczołach sutkowych: powiększenie, i obrzmienie gruczołów, poszerzenie siatki żylnych naczyń podskórnych, przebarwienia brodawek i obwódek, pojawienie się wtórnych obwódek.

zmiany charakteru śluzy szyjkowego, który staje się on gęsty i lepki.

dodatni wynik testu ciążowego - testy ciążowe mają dużą skuteczność, ale nic nie jest nie zawodne. Kiedy wynik wyjdzie pozytywny konieczne jest jego potwierdzenie go przez wykonanie badania lekarskiego.

Goralka metaliczmy posmak(bo o to ci chodzi?) jest objawem ciazy:-)
kasiaczek mam nadzieje ze za wczesnie testowalysmy ale ja osobiscie nie nastawiam sie, mam dzisiaj mega dola:-(

Tak chodzi mi o metaliczny posmak. Myślę że to chyba za wcześnie, dziś mam 12 dzień cyklu i najprawdopodobniej zaczynają się dopiero moje płodne dni.:tak: Coś nie coś było 7 i 10 dnia. Możliwe by to było?:confused:

marcia - może za wcześnie, trzeba myśleć pozytywnie. ;-)

Witam, mogę dołączyć?:) Jestem Paula, mam 23 lata jak w widać w suwaczkach już mam jedno dziecko, prawie 3letniego synka Aleksa. Tydzień temu podjęliśmy z mężem decyzję o staraniu się o rodzeństwo dla synka;-)Różnica wieku nie byłaby zbyt duża:)

reklama
Do góry