reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Nie rozmawiajcie teraz, nabierzcie dystansu, uspokoicie emocje. Dajcie sobie czas i wróćcie do rozmowy jak emocje opadną. Będzie dobrze, naprawdę nawet nie tyle w to wierze, co jestem przekonana.
ja wiem, że będzie dobrze. Że się pogodzimy. Ale są takie duże problemy jak własnie te jego zachowania z którymi nie umiem sobie poradzić.

reklama
ja wiem, że będzie dobrze. Że się pogodzimy. Ale są takie duże problemy jak własnie te jego zachowania z którymi nie umiem sobie poradzić.
Wiem, ja się tez boje ze pewnych rzeczy u P. nie przeskoczę. Ale może wam się uda. I może terapia to nie jest zły pomysl, jeśli on się zdecyduje.

Jeśli on nie będzie chciał iść na terapię (co u facetów, nie wiedząc czemu, objawia się awersją i alergią na terapeutów), to idź sama. Psycholog czy psychoterapeuta pomoże Ci spojrzeć na to wszystko z innej strony. I samej Ci będzie lepiej.

Nie rozmawiajcie teraz, nabierzcie dystansu, uspokoicie emocje. Dajcie sobie czas i wróćcie do rozmowy jak emocje opadną. Będzie dobrze, naprawdę nawet nie tyle w to wierze, co jestem przekonana.
Myśle ze Moonstone wma racje w tym żeby nabrać trochę dystansu. U nas było w kryzysie tak samo, rozmawialiśmy co pare tygodni żeby sobie pewne rzeczy w głowie ułożyć i nabrać do czegoś dystansu.

W każdym razie trzymam za Was kciuki! I prawdopodobnie psycholog to dobry pomysł. Chociaż wiadomo ze musza tego chcieć dwie osoby a z tym już bywa różnie.

Dokładnie, po każdej burzy wychodzi słońce :) Tylko musicie pamiętać, że takie pogodzenie się wystarczy na chwilę, a jeśli problem jest gdzieś głębiej to i tak wróci przy pierwszej lepsze okazji. Jeśli się tego nie przepracuje, to nigdy nie będzie w 100% dobrze. My też mieliśmy trudniejszy czas, często się kłóciliśmy, wióry leciały... ale z czasem potrafiliśmy więcej rozmawiać a mniej krzyczeć i te rozmowy bardzo dużo dają. Obecnie przy kłótni mamy może z pół godziny nerwów i zaraz śmiech i rozładowanie emocji ;) bo już nie potrafimy się na siebie gniewać. A terapia to super pomysł, postaraj się go przekonać i trzymam za was kciuki!

Dla dobrego nastroju wrzucam Wam moj widok z balkonu i przydomowy ogrod :D
20220603_114733.jpg

reklama
Jego trzeba o to spytać. Kurvva, nie wierzę w to, z jednej strony zajebisty człowiek i mąż, a jak przychodzi kłótnia to się zmienia we wroga...
Skad ja to znam 😒 u nas też zawsze przed wakacjami, fajnym wyjazdem weekendowym to są spiny.. i łapią mnie najczarniejsze myśli.. na pocieszenie powiem że to zazwyczaj mija I jest powrot do raju 🥰 niestety w trakcie kłótni ciężko o tym pamiętać.. życzę szybkiego pogodzenia i seksow na zgodę 😅😊

Do góry