reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tarczyca, trzustka okey. Wątroba też. Ze względu na pracę w służbie zdrowia badania lekarskie sa bardziej szczegółowe ;)

Prolaktyny nie badałam. Prosiłam dr o jakieś rady może jakie hormony sprawdzić, ale narazie nic mi nie zlecił. Biorę tylko Luteinę na II fazę cyklu, bo zamiast dostawać okres plamię. W tym cyklu faktycznie po Luteinie mi się pojawił okres. Także czekam do 31 stycznia (mam nadzieje, że doktor będzie w pracy) na monitoring czy będzie pęcherzyk no i po której stronie. U mnie 4 dc a 14 dnia w cyklu już widać ślad po pękniętym pęcherzyku także owulację muszę mieć wcześniej ;) Przy cyklach 24 dniowych tak to może wyglądać.

Tak, to prawda. Przy takich cyklu owulacja może być nawet w 11-12 dniu.
Ja zawsze miałam cykle 32 dniowe, a ten szczęśliwy był z owu z 13 dni cyklu. W tych 32-33 dniowych cyklach @ również zaczynała sie plamieniem, czasem 2 dni przed, przy czym miałam podwyższona prolaktyne, gin przepisał mi Bromergon i wowczas cykle skróciły mi sie o kilka dni.

reklama
Tarczyca, trzustka okey. Wątroba też. Ze względu na pracę w służbie zdrowia badania lekarskie sa bardziej szczegółowe ;)

Prolaktyny nie badałam. Prosiłam dr o jakieś rady może jakie hormony sprawdzić, ale narazie nic mi nie zlecił. Biorę tylko Luteinę na II fazę cyklu, bo zamiast dostawać okres plamię. W tym cyklu faktycznie po Luteinie mi się pojawił okres. Także czekam do 31 stycznia (mam nadzieje, że doktor będzie w pracy) na monitoring czy będzie pęcherzyk no i po której stronie. U mnie 4 dc a 14 dnia w cyklu już widać ślad po pękniętym pęcherzyku także owulację muszę mieć wcześniej ;) Przy cyklach 24 dniowych tak to może wyglądać.

Ja przy cyklach 24 dniowych miewam owu zazwyczaj w 11,12 dc... Teraz drugi cykl biorę niepokalanek (ten ze swansona bo ma najwieksza dawkę), który Ci serdecznie polecam przy krótkich cyklach. On reguluje prolaktyne, progesteron i lagodzi dzięki temu objawy pms. Dodatkowo przy krótkich cyklach potrafi wydłużyć o te 2/3 dni długość cyklu i faze lutealna, co myślę że przy naszych krótkich cyklach jest na plus :)... Normalnie większość moich cykli trwała 23/24 dni, najkrótszy to nawet 22 mi się zdarzył ze dwa razy. Poprzedni cykl przy niepokalanka 26 dni i owu już w 13 dc :)... Teraz też 23dc dziś (owu akurat nie wiem kiedy bo odpuscilam sprawdzanie) i nie zapowiada się żeby jutro @ miała już być, a bynajmniej zero boli podbrzusza itd, więc może dopiero za kilka dni czyli już znów bliżej tego 26 dc dostanę :) także dla mnie po tych prawie pełnych 2 cyklach poki co niepokalanek bardzo na plus. Dziewczyny też chwala sobie lepszy śluz po nim.

Ja przy cyklach 24 dniowych miewam owu zazwyczaj w 11,12 dc... Teraz drugi cykl biorę niepokalanek (ten ze swansona bo ma najwieksza dawkę), który Ci serdecznie polecam przy krótkich cyklach. On reguluje prolaktyne, progesteron i lagodzi dzięki temu objawy pms. Dodatkowo przy krótkich cyklach potrafi wydłużyć o te 2/3 dni długość cyklu i faze lutealna, co myślę że przy naszych krótkich cyklach jest na plus :)... Normalnie większość moich cykli trwała 23/24 dni, najkrótszy to nawet 22 mi się zdarzył ze dwa razy. Poprzedni cykl przy niepokalanka 26 dni i owu już w 13 dc :)... Teraz też 23dc dziś (owu akurat nie wiem kiedy bo odpuscilam sprawdzanie) i nie zapowiada się żeby jutro @ miała już być, a bynajmniej zero boli podbrzusza itd, więc może dopiero za kilka dni czyli już znów bliżej tego 26 dc dostanę :) także dla mnie po tych prawie pełnych 2 cyklach poki co niepokalanek bardzo na plus. Dziewczyny też chwala sobie lepszy śluz po nim.
Słyszałam, że po wiesiołku i oleju lnianym jest lepszy śluz. Znów będę go stosować, ale z cytryną.

U mnie dziś 17 dc. Piersi pod paru dni bolą i są wrażliwe, bardzo wrażliwe. Ciągle chce mi się spać, więc i dogodną pozycję ciężko wybrać przy bólu piersi. W efekcie czego chodzę zmęczona, lecz z wysokim libido. Mąż ciągle narzeka na suchość u mnie, a ja nie wiem co mam zrobić. Czytałam o wielu czynnikach odpowiedzialnych za suchość pochwy, m.in. stres, którego zlikwidować się nie da.

U mnie dziś 19dc i dokładnie te same objawy bolą mnie bardzo sutki czuje jak pulsują 8 dni do miesiączki zobaczymy :)

reklama
Do góry