reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja sama mam wonpliwosci co do drugiej ciąży. Mimo że bardzo chce to serio się boje. Chyba każda matka ma stres. Musisz sama pomyśleć czy jesteś gotowa i zastanów się czego najbardziej się boisz porozmawiaj z mężem o swoich wątpliwościach. A jak nie potrafisz to zawsze możesz nam się wyżalić. Pamiętaj że nikt nie może cię zmusić do drugiej ciąży bo jak i Ty jak i maz musicie tego chcieć :)
kazdy chyba ma jakies watpliwosci..mm ja mam dwojke synow 5 i 6 lat. gdzies tam w glebi ciagle marzylam o trzecim ale mialam mega stresa i watpliwosci czy zaakceptuje trzecie dziecko zelasCza kolejnego syna... duzo rozmawialam z meze i zmienil moje nastawienie. pragne trzeciego dziecka i zaryzykowalam.... staramy sie o trzecie i mam nadzieje ze bedzie dobrze

reklama
Dziewczyny u mnie dziś 26 dc. Sprawdzałam szyjkę i jest dość wysoko bo ledwie ją sięgam ale jest rozpulchniona i czuję lekkie zagłębienie więc albo otwarta albo półotwarta. Czytałam że w ciąży raczej jest twarda i zamknięta, więc raczej nie mam co liczyć na to, że @ nie przyjdzie?

Ja Ci powiem, że u mnie jeszcze dzień przed @ jest zamknięta i twarda, nie jest za wysoko ani za nisko, średnio tak usadowiona, dopiero kilka godzin przed pojawieniem się @ robi się rozpulchniona, jest nisko i lekko otwarta dlatego ciąży czy @ nigdy tak wcześnie po szyjce nie poznam u siebie. U Ciebie też może być różnie, możesz mieć rację, ale może Cię też organizm zaskoczyć i @ nie przyjdzie przez najbliższe 8 miesięcy. :) Tego Ci życzę. :)
Ano właśnie u mnie orzed okresem zawsze twarda i średnio wysoko. Pozostaje cierpliwie czekać. Już tam nie gmeram bo nie chcę sobie biedy napytać ;) czekam do czwartku co to się wydarzy

Tez mam konflikt, moi rodzice tez mieli. On jest niebezpieczny dla kolejnego dziecka. Przeciwciala bada sie w ciazy i 28-30tydz dostaje sie zatrzyk, po porodzie drugi. Z tego co zrozumialam, te przeciwciala moga sie pojawic nawet jak wczesniej wyszlo, ze ich nie ma.

Hej Wam dziewuszki
Troszke mnie nie było. To przez nawal pracy.
U mnie dzisiaj 12 dzień cyklu. Jutro ostatni gonal. W piątek pregnyl. Jako że u mnie w związku seks jest ogólnie dość często, a wiem że to może osłabić plemniki mam do Was pytanko. W ktore dni radzicie być najbardziej staranni?
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie

Hej Wam dziewuszki
Troszke mnie nie było. To przez nawal pracy.
U mnie dzisiaj 12 dzień cyklu. Jutro ostatni gonal. W piątek pregnyl. Jako że u mnie w związku seks jest ogólnie dość często, a wiem że to może osłabić plemniki mam do Was pytanko. W ktore dni radzicie być najbardziej staranni?
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie
Jeśli jesteś po zastrzyku to co drugi dzień. Nie ma co aby codziennie. Jeśli będzie miało się udać to się uda. Pamiętam że po zastrzyku w sierpniu to tylko dwa razy. Też w zastrzyk i chyba raz 3 dni po i tak to nic. I wtedy się udało. Ale trzeba też odpuścić.

Pierwszy. Ale ogólnie to jestem już prawie 4 miesiące po poronieniu.
To ja jestem 3 miesiąc po stracie. Ale mój drugi cykl starań. Dostałam zielone światło od razu. Ale listopad był bez @ dopiero miałam w grudniu. Więc grudzień stracony a styczeń zobaczymy co przyniesie ale podchodzę na luzie.

Co sądzicie. W sobotę miałam rano zastrzyk i robię od soboty jeden dziennie test owulacyjny. Sama góra to sobota w dół kolejne dni 20190122_091404.jpg

Ostatnia edycja:
Powiem wam żebym nie myślała tyle o ciąży zabiorę się za ćwiczenia. Trochę sportu nie zaszkodzi. Zawsze czymś wtedy głowę mam zajęta.
@Migdalove który cykl starań masz po stracie ?
Też to praktykuje ;)
Zawziełam sie od nowego roku i ćwiczę i jak fajniee sie czuje. Do tego ostre postanowienie zero słodyczy ołjee

reklama
Do góry