reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
A ja robię z tego przepisu Link do: Pizza i jeszcze mnie nie zawiódł :)
Dziękuję [emoji8]
Ile ciasta do pizzy zrobiłam to nie zliczę xD. Ja robie zawsze tak: wlewam tak 3/4 mleka do szklanki, podgrzewam zeby mleko bylo ciepłe, do ciepłego mleka wrzucam 1/6 kostki drożdży, memlam łyżeczka az sie rozpusci. Dosypuje pół łyżeczki soli, pol łyżeczki cukru, dolewaj trochę oleju (zeby potem ciasto nie przywieralo). Wlewam to do mąki, no i dalej mieszam i ugniatam dodając tyle mąki żeby się nie kleiło. Mozesz też ciasto potem odstawic po przykryciem na jakies 15 minut, powinno wyrosnąć dodatkowo, ja rzadko kiedy odczekuje xD) potem do piekarnika na 200 stopni i okolo 15-18 minut. Zawsze wychodzi.
Dziękuję kochana [emoji8] Jak mi dziś wyjdzie to dam znać [emoji23] mi zawsze wychodziło to ciasto takie niewyrośnięte. Chyba się nie nadaje do robienia pizzy [emoji23]
Świeże drożdże koniecznie :D z tym w proszku to słabo. A te świeże mozesz sobie podzielić na 6 czescie. Jedna użyć, a pozostałe do zamrażarki i będą na nastepny raz :)
Haha no właśnie na tych w proszku słabo mi rosło [emoji23]

jaka swietna akcja wyszla w rossmann. jesli macie karte klubu rosmann mozecie swoje uzbierane punkty przekazac np.na zwierzaki niczyje. ja i tak kuponow nigdy nie zamienialam z pkt wiec super opcja.
Oooo faktycznie świetna akcja. Więc po pracy idę do Rossmanna bo punktów mam tak dużo A nic z nich nie korzystam. Zrobię uczynek

A ja dalej mam ochotę na cebulę [emoji31] Nikt mi nie chce kupić [emoji23] Mój do mnie, że nie ma opcji żeby szedł po jedną cebulę dla mnie [emoji23][emoji23] Dlatego dziś pizza z cebulą [emoji23] Czekam aż wróci z pracy i lecimy na zakupy [emoji178]

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4]
Nie jestem staraczką (jeszcze... będę za kilka miesięcy [emoji6] i wtedy pewnie utknę tu na dłużej....), ale czasem wam kibicuję [emoji6]

Piękne koty [emoji7]
(tak, weszłam już któryś raz, bo zobaczyłam zdjęcie kota [emoji6])
Hej! To może razem zaczniemy starania, bo ja również za kilka miesięcy startuję. :)

Do góry