reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny,
witam się w ten poniedziałkowy wieczór :) w końcu udało mi się nadgonić z czytaniem Was, tyle żeście naskrobały przes ostatni czas :laugh2:. My z moim S. się urlopujemy od środy nad morzem i ładujemy akumulatory :) niestety nie długo powrót.
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam Wam jakiś już czas temu, że mój luby stwierdził ze jeszcze nie jest gotowy na starania, ale chyba to był tylko taki chwilowy strach przed tak duża zmianą, bo zdaje się ze od sierpnia, albo września jak tylko podlecze się do końca u dentysty, to wracamy do starań. :laugh2:

Obojgu nam się marzy, żeby następne wakacje móc spędzić już we trójkę, bo widząc tutaj tych rodziców z dziećmi jakoś tak nam żal że i my nie jesteśmy tu ze swoją pociechą :p.

Dam znać jak oficjalnie wrócimy do gry ;-) ;)
Oby niedługo :)

reklama
Nie, ale dwóch lekarzy mi już mówiło i trochę koleżanek, że on daje okropne skutki uboczne, że najczęściej właśnie jest słabo przyswajany przez to, że się wymiotuje po nich.
To ja nie wymiotowałam i najgorzej jest pierwszy tydzień, a później już nic kompletnie mi nie było, teraz biorąc drugi raz w ogóle prawie nie miałam skutków ubocznych jakieś minimalne, ale nie przeszkadzające mi w niczym ;) ja to chyba tak oszczędna, że napewno wolałabym najpierw spróbować bromergon ewentualnie później zmiana na coś innego, ale to ja [emoji14]

Dziewczyny postanowiłam nie jeść chleba i o ile śniadania są ok bo zazwyczaj stawiam na musli z mlekiem albo owsianka na mleku z owocami tak na kolację nie mam pomysłu doradzcie coś proszę ;) jajko wykorzystuje w każdy możliwy sposób, ale przecież codziennie jeść go nie będę [emoji14]

A ja po zabiegu musiałam odczekać 2 pełne cykle żeby się starać i głupia myślałam, że szybko się uda, a tu pojawił się problem z prolaktyna i tarczyca, zmiana pracy i muszę wytrwale czekać przynajmniej do października [emoji4]
Ja po pierwszym samoistnym poronieniu też dostałam zielone światło, od ginekologa, od razu po zakończeniu krwawienia. I wtedy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Syn ma już prawie 2 latka. I teraz historia się powtórzyła. Mam nadzieję, że już w październiku zobaczysz 2 kreski p, za te miesiące czekania [emoji4]

Ja po pierwszym samoistnym poronieniu też dostałam zielone światło, od ginekologa, od razu po zakończeniu krwawienia. I wtedy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Syn ma już prawie 2 latka. I teraz historia się powtórzyła. Mam nadzieję, że już w październiku zobaczysz 2 kreski p, za te miesiące czekania [emoji4]
Trzymaj mocno kciuki bo o niczym innym nie marzę [emoji4] a ja będę trzymać za ciebie i całą naszą resztę [emoji9]

Dziewczyny postanowiłam nie jeść chleba i o ile śniadania są ok bo zazwyczaj stawiam na musli z mlekiem albo owsianka na mleku z owocami tak na kolację nie mam pomysłu doradzcie coś proszę ;) jajko wykorzystuje w każdy możliwy sposób, ale przecież codziennie jeść go nie będę [emoji14]
Jeśli ma by bez chleba, to ja lubię sałatk np sałata, avocado, łosoś wędzony, jajko w koszulce jakiś dressing, cebula czerwona oliwki. Oczywiście nie wszystko razem można wymieniać składniki. To wszystko polane dressingiem lub vinegretem. Albo pomidory w plastry do tego mozarella w plastry, świeża bazylia, oliwa z oliwek, pycha.
Twaróg z rzodkiewka i szczypiorkiem.

Ja w zeszłym roku jak byłam na diecie, to zastąpiłam chleb waflami ryżowym i robiłam sobie takie kanapki z wafli.

Witajcie, nie wiem czy na dobry wątek trafiłam, jeśli nie to będę wdzięczna za przekierowanie :) chciałabym dołączyć do wątku staraczek 2018. Wraz z mężem planujemy rozpocząć starania o pierwsze dziecko od września tego roku. Chętnie dowiem się mając jeszcze ponad miesiąc czasu jak warto przygotować sie do starań? Czy polecacie robić jakieś badania? ( dotychczasowe kontrole byly zawsze ok, miesiaczki regularne jak w zegarku prawie co do godziny). Czy warto juz teraz pomyśleć o suplementacji witaminowej + kwas foliowy? Ogólnie, za każdą radę będę wdzięczna :)
Pozdrawiam!
Witaj! ;) oczywiście, ze powinnaś już sobie kwas brać, bo on nie szkodzi a pomaga. Badania tez moglabys sobie zrobic dla własnego spokoju :) tsh, prolaktyne, progesteron :)

reklama
Nie, ale dwóch lekarzy mi już mówiło i trochę koleżanek, że on daje okropne skutki uboczne, że najczęściej właśnie jest słabo przyswajany przez to, że się wymiotuje po nich.

Migdalove, ja np. po bromku nie czułam nawet minimalnej różnicy w samopoczuciu. Jakbym go nie brała, wiec nie ma reguły raczej...

Do góry