reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@aMarta12345 gratulacje! Ja też jestem Marta więc fajnie byłoby pociągnąć za Tobą dobrą passę!
Chociaż dziś obudziłam się z takim bólem głowy, że odjęło mi cały optymizm i entuzjazm. Ból głowy minął po tabletce a zły nastrój pozostał. Dziś 21dc, 9dpo ale mam silne wrażenie, że nic z tego w tym cyklu.

@aMarta12345 gratulacje! Ja też jestem Marta więc fajnie byłoby pociągnąć za Tobą dobrą passę!
Chociaż dziś obudziłam się z takim bólem głowy, że odjęło mi cały optymizm i entuzjazm. Ból głowy minął po tabletce a zły nastrój pozostał. Dziś 21dc, 9dpo ale mam silne wrażenie, że nic z tego w tym cyklu.

Trzymam kciuki !! :)
Jakim sposobem badacie cykl ?
Ja mam aplikacje w telefonie i dzięki temu sprawdziłam owulacje i dni płodne, ale przede wszystkim znam swoje ciało i tez chyba dzięki temu to się udało :)

Trzymam kciuki !! :)
Jakim sposobem badacie cykl ?
Ja mam aplikacje w telefonie i dzięki temu sprawdziłam owulacje i dni płodne, ale przede wszystkim znam swoje ciało i tez chyba dzięki temu to się udało :)
Udalo ci sie w pierwszym cyklu, tak ? Po prostu staraliscie sie wedlug tego jak apka wyznaczyla plodne na podstawie dlugosci cykli ?

Jak tak to zazdro [emoji57] ja mierze temperaturę, badam śluz, dzieki czemu wiem kiedy mozna działać a i tak nie wychodzi [emoji849]

Pierwszy cykl jak ja wam zazdroszcze;p Ja juz czuje w sobie taka presję... wiem ze nakladam ją na M... ale chcialabym juz miec kropeczke w sobie... Jestem dzis rozgoryczona bo uwazam ze maz mnie nie rozumie. skoro staramy się to nie ze ja tylko chce i sie staram... on wciaz twierdzi ze chce tylko nie chce jak robot dzien w dzien... tylko dzien w dzien nie ma przytulaskow, teraz mi zalezalo skoro testy owu byly pozytywne.... z nocki dzis wrocil to wrecz uciekl przede mna do drugiego pokoju szybko spac :-D spłoszyłam sobie męża.
czy to jest tak duzo serduszek?
wczorajszy dzien nam wylecial.. ale dzis nie odpuszczę;p ten jeden raz i niech dzieje sie co ma sie dziac. ale wczoraj szyjka byla tak ladnie otwarta... bol jajnika był..dzis nawet nie badalam jeszcze i dolegliwosci bolowe ustały..

Załączniki

• 9c44ed56bbfaa406c581a0466739510e.png
    9c44ed56bbfaa406c581a0466739510e.png
    2 KB · Wyświetleń: 72
Pierwszy cykl jak ja wam zazdroszcze;p Ja juz czuje w sobie taka presję... wiem ze nakladam ją na M... ale chcialabym juz miec kropeczke w sobie... Jestem dzis rozgoryczona bo uwazam ze maz mnie nie rozumie. skoro staramy się to nie ze ja tylko chce i sie staram... on wciaz twierdzi ze chce tylko nie chce jak robot dzien w dzien... tylko dzien w dzien nie ma przytulaskow, teraz mi zalezalo skoro testy owu byly pozytywne.... z nocki dzis wrocil to wrecz uciekl przede mna do drugiego pokoju szybko spac :-D spłoszyłam sobie męża.
czy to jest tak duzo serduszek?
wczorajszy dzien nam wylecial.. ale dzis nie odpuszczę;p ten jeden raz i niech dzieje sie co ma sie dziac. ale wczoraj szyjka byla tak ladnie otwarta... dzis nawet nie badalam jeszcze..

On powinien zrozumieć Ciebie ale Ty też zrozum jego. Może czuje, że teraz kochasz się z nim tylko dla dziecka a nie z namiętności. Dla facetów seks z pożądania to często wyznacznik męskości. Jeżeli kobieta robi to tylko dla dziecka, to ich to zaczyna męczyć. I dobrze pamiętam, że to Wasz drugi cykl starań? Jak tak, to wyluzuj, nie kłóćcie się o seks już na tym etapie.

Tak nasz pierwszy cykl bez zabezpieczenia i chyba się udało ( na razie nie mogę w to uwierzyć z dwóch testów i spóźnionej miesiączki), jak lekarz stwierdzi to dopiero uwierzę ☺️

Tak używam aplikacji „ P.C „ już od dłuższego czasu, ale kiedyś w celu zapisywania terminów miesiączek, bo zawsze miałam problem z zapamiętywaniem. Według danych z przeszłości wylicza on dni płodne i dzień owulacji ( wiadomo jeżeli ma się w miarę dokładne cykle ). Już od jakiegoś czasu wyczułam u siebie większa ochotę na seks w czasie dni płodnych i wiedziałam po prosu kiedy one są i sprawdzało się to z aplikacja. W czerwcu kochaliśmy się bez zabezpieczenia i na razie miesiączki nie ma☺️

reklama
Do góry