reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dotrwasz dotrwasz. A 2-kwietnia moja córcia ma swoje pierwsze urodzinki tak w ogóle :)
Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze miesiąc i impreza [emoji5]. Impreza w domu czy lokalu [emoji5]?

3jgx3e3kfy69cdb8.png

reklama
Dziewczyny!! 19.02 ginekolog powiedziala mi ze mam 21mm pecherzyk i na dniach powinna byc owu. W piatek 23 test owu byl pozytywny. Potem juz wychodziły negatywne z tylko 1 kreska. Biore duohaston od 4 dni. Dzis zrobilam tak z glupoty test owu i.... pozytywny. Dwie grube krechy o tym samym kolorze. Czy to moze oznaczac ciaze? Slyszalam ze testy owu maja taka wade ze pokazuja wczesna ciaze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny!! 19.02 ginekolog powiedziala mi ze mam 21mm pecherzyk i na dniach powinna byc owu. W piatek 23 test owu byl pozytywny. Potem juz wychodziły negatywne z tylko 1 kreska. Biore duohaston od 4 dni. Dzis zrobilam tak z glupoty test owu i.... pozytywny. Dwie grube krechy o tym samym kolorze. Czy to moze oznaczac ciaze? Slyszalam ze testy owu maja taka wade ze pokazuja wczesna ciaze.

To trzymam kciuki za drugą kreskę na teście ciążowym, kiedy powinnaś dostać @?

To trzymam kciuki za drugą kreskę na teście ciążowym, kiedy powinnaś dostać @?
W sumie sama nie wiem. Ostatnia @ mialam 29.12... powinnam dostac teraz 30.01 i do teraz nic. Mam PCOS, cykle sie uregulowaly i teraz znowu @ nie mialam juz od miesiaca. dlatego poszlam do gin. A ona do mnie ze wygląda wszystko na to jakbym byla w srodku cyklu, ze jest pecherzyk 21 mm i ze mam sie przytulac caly tydzien a w poniedzialek 26.02 zaczac brac duphaston. Powiedziala ze on albo wywola okres albo jak jest ciaza to ja utrzyma. Mam brać 10 dni i pozniej do tygodnia powinien przyjść okres. Jak nie bedzie to mam testowac... wiec sama nie wiem kiedy testowac i kiedy powinnam dostac

W sumie sama nie wiem. Ostatnia @ mialam 29.12... powinnam dostac teraz 30.01 i do teraz nic. Mam PCOS, cykle sie uregulowaly i teraz znowu @ nie mialam juz od miesiaca. dlatego poszlam do gin. A ona do mnie ze wygląda wszystko na to jakbym byla w srodku cyklu, ze jest pecherzyk 21 mm i ze mam sie przytulac caly tydzien a w poniedzialek 26.02 zaczac brac duphaston. Powiedziala ze on albo wywola okres albo jak jest ciaza to ja utrzyma. Mam brać 10 dni i pozniej do tygodnia powinien przyjść okres. Jak nie bedzie to mam testowac... wiec sama nie wiem kiedy testowac i kiedy powinnam dostac

Ja bym nie wytrzymała i zrobiła jutro test [emoji4] trzymam kciuki za dwie kreski!

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój lekarz też to mówił... Ale gdy tak podsumowałam jego słowa i przestałam my ufać to wyszło na to że wcale się ponad rok nie staram i nie mam się czym przejmować. Mianowicie kazał mi brać luteinę od 15 dc do 27 dc zawsze! Bez sprawdzania poziomu progesteronu we krwi! Bez monitoringu! Dopiero gdy go docisnelam to mi powiedział że zbyt wczesne przyjęcie luteiny blokuje owulacje! OMG! Więc przez ile cykli owulacje mi tym działaniem zablokował?? Teraz od dwóch cykli chodzę na monitoring i okazuje się że raz wypada 13 dc a raz 16!! Więc czy w moim wypadku można powiedzieć że staram się od ponad pół roku i jestem bezpłodna? Chyba nie.... Ostatnio myślę że staram się od 2 cykli a nie 16 cykli....

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
tak slyszalam o interpretacjach lekarzy w Polsce, kazdy radzi co innego. Napiszesz wiecej o tym monitoringu? gdzie go sie wykonuje i na czym polega?

Tu gdzie mieszkam natomiast, dopiero jak bede w 8-12 tygodniu lekarz RODZINNY (nie ginekolog) moze przyjac mnie na wizyte kontrolna. Pierwsze i z reguly ostatnie (jezeli ciaza prawidlowo przebiega) USG natomiast wykonuje sie miedzy 17-20 tyg. Cala ciaze prowadzi lekarz rodzinny lub polozna (lub na przemiennie).Takze jak mi sie uda, to czeka mnie cyrk na kolkach :D
Mam jeszcze pytanie do Ciebie, do Was. Jezeli jest zbyt intymne to nie odpowiadajcie, trudno :)
Jezeli macie dni plodne (czyli kilka dni z wysoka szansa na zajcie w ciaze) to kochacie cie codziennie w te dni, czy co dwa, trzy dni. Jakiej jakosci sa wtedy plemniki, jezeli co dziennie, czy ktos rozmawial z lekarzem na ten temat. I co z pozostalymi dniami, nie plodne, wtedy tez probujecie. Pytam bo boje sie, ze sie zafiksuje tylko na te dni plodne, a jak wiadomo stres w tej materii nie pomaga..

Do góry