reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zgadzam się, że teraz można wszędzie zachorować. Pierwszy raz chociaż nie zarazilam się od syna [emoji14].

Po tej wizycie u ,,super" gina tak mi padło na psychikę że dziś musi być min 10 tyś bety, że polecialam ja zrobić. Dawno już się tak nie stresowalam. Przyszły wyniki 14 793,80. Poryczalam się... Musiałam się z Wami tym podzielić [emoji5].

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Super beta rośnie. Oby tak dalej.
Dużo zdrówka dla całej rodziny.
No i ogólnie dla wszystkich dużo zdrowia bo sezon w pełni.

A propos stresu to pracuje w aptece, cały czas mam kontakt z chorymi ludźmi i tak już się boję, czy dam radę w ciąży, żeby niczego nie złapać?

Ps. Choć jeszcze nie zaczęłam starań, ale już się stresuje.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam w 53 dniu cyklu. Bylam u ginekologa powiedziała mi ze Mam pecherzyl 20 mm i jest na peknieciu. Mam sie kochac teraz z mezem codziennie przez tydzien. Laski znacie jakies naturalne sposoby na pekniecie pecherzyka graffa?

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy któraś z was korzysta może z filtrów wody na kran? U nas jest okropna woda, nie wiem czym to spowodowane, ale wydaje mi się, że po prostu rury są w naszej wsi stare, w ostatnim czasie niby kilka rodzin tez narzekało na brudną wodę... A wodociągi twierdzą, że to przez czyszczenie rur, ok... Tylko to czyszczenie trwa już jakieś kilka lat. Dramat po prostu. Jakby ktoś nasypał sadzy albo pyłu z węgla do wody, obrzydza mnie samo mycie się w tej wodzie a co dopiero to spożywać...

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy któraś z was korzysta może z filtrów wody na kran? U nas jest okropna woda, nie wiem czym to spowodowane, ale wydaje mi się, że po prostu rury są w naszej wsi stare, w ostatnim czasie niby kilka rodzin tez narzekało na brudną wodę... A wodociągi twierdzą, że to przez czyszczenie rur, ok... Tylko to czyszczenie trwa już jakieś kilka lat. Dramat po prostu. Jakby ktoś nasypał sadzy albo pyłu z węgla do wody, obrzydza mnie samo mycie się w tej wodzie a co dopiero to spożywać...
Tez mamy dzbanek filtrujacy. Zero kamienia w czajniku

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

My rozpoczęliśmy starania, ale na totalnym luzie - nawet nie spodziewałam się, że kompletnie nie będę ciekawa. Kochamy się, kiedy nam się to podoba, nie wiem czy jestem przed owu czy może po. Wydaje mi się, że przed bo zawsze wiedziałam, kiedy mam owu, a teraz nie wiem - ten inofem jakoś mi trochę namieszał... Zamierzałam kupić testy, ale nie kupiłam - stwierdziłam, że jak nie dostanę okresu do 7- mego marca, to 8-ego wracając z pracy kupię (aczkolwiek pierwszy raz w życiu nie wiem czy okres mam mieć 7.03, bo ten inofem mi wszystko poprzestawiał - zawsze miałam 31 dni, a teraz od dwóch cykli 28... I nie wiem czy to tak na stałe?). Także pierwszy raz w życiu nic nie wiem i cieszę się, że podjęliśmy decyzję o straniu od teraz, bo bym dopiero miała stresa, gdybym nie chciała, a my zawsze polegaliśmy na mojej wiedzy, którą po 10 latach utraciłam... ;p

Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi ;)
Kwas foliowy jak i witaminy w tym też witaminę D biorę od dłuższego czasu regularnie ;)
Zostaje mi udać się do stomatologa, bo choć wydaje mi się że na pierwszy rzut oka jest w porządku to mogę się mylić ;)
A pozostałe badania zostawię sobie kwiecień, bliżej terminu starań ;)

@Migdalove moi rodzice korzystają z takich filtrów i są dobre, jedyną ich wadą zwłaszcza przy twardej wodzie jest to, że trzeba je często wymieniać ;) ale generalnie to bardzo wygodna opcja ;)

My rozpoczęliśmy starania, ale na totalnym luzie - nawet nie spodziewałam się, że kompletnie nie będę ciekawa. Kochamy się, kiedy nam się to podoba, nie wiem czy jestem przed owu czy może po. Wydaje mi się, że przed bo zawsze wiedziałam, kiedy mam owu, a teraz nie wiem - ten inofem jakoś mi trochę namieszał... Zamierzałam kupić testy, ale nie kupiłam - stwierdziłam, że jak nie dostanę okresu do 7- mego marca, to 8-ego wracając z pracy kupię (aczkolwiek pierwszy raz w życiu nie wiem czy okres mam mieć 7.03, bo ten inofem mi wszystko poprzestawiał - zawsze miałam 31 dni, a teraz od dwóch cykli 28... I nie wiem czy to tak na stałe?). Także pierwszy raz w życiu nic nie wiem i cieszę się, że podjęliśmy decyzję o straniu od teraz, bo bym dopiero miała stresa, gdybym nie chciała, a my zawsze polegaliśmy na mojej wiedzy, którą po 10 latach utraciłam... ;p
Fajne podejście :-) u mnie dopiero 2 cykl na luzie. Półtora roku śledzenia owu tabletki i inne. Paranoja. Teraz juz mi to wisi. Starałam się z zegarkiem w ręku i nic. Może teraz na tzw odwal się ;-)

reklama
Do góry