reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny myślicie, że w 15 tygodniu już zobaczę kto siedzi w brzuszku? Bo wizytę kontrolną mam właśnie w 15 tygodniu.
Bo raczej za tydzień na prenatalnych jeszcze nie zobaczę nic [emoji23]
Zależy jak się dzidzia ułoży:) nam na prenatalnych (12t4d) lekarz powiedział "prawdopodobnie" A w 15t powiedział na 100%, a w 18t powiedział "chyba nikt by nie miał wątpliwości, prawda?" Pokazując atuty naszego chłopca:))

reklama
Ja jak rodziłam w kwietniu pierwszego, to miałam ciążowe legginsy takie zwykłe, na to jeansy ciążowe z H&M, ale wtedy była mega zima. Śnieg długo trzymał. Na wielkanoc na początku kwietnia w kurtce wiosennej szłam do kościoła.
Najwyzej rajstopy bede pod spod zakladac. I w razie w mam jedne jeansy. Nie chce inwestowac bo raczej na 2 dzieci sie zatrzymamy

Najpierw myślałam że faza lutelna jest zawsze taka sama długa,ale jeśli się wydłuża jak się owulacja opozni to już sama nie wiem jak to jest ? Dziewczyny pogubiłam się strasznie

@Kasienka3b hej! Czytałam że powoli wracasz do rzeczywistości ;) jak tam urlop minął? W jakim czasie cyklu jesteś? Co tam u Ciebie? Wszystko ok?
Urlop byl cudowny. Juz tesknie za Grecja i jej pieknymi widokami.
Ogolnie wyluzowalam z obserwacja i jedynie co to wiedzialam kiedy mam sluz plodny. Dzis mam 21dc ale poki co narazie nie mysle czy sie udalo czy nie.
A co u Ciebie?

Załączniki

• 20180920_123803.jpg
    20180920_123803.jpg
    272 KB · Wyświetleń: 91
Najpierw myślałam że faza lutelna jest zawsze taka sama długa,ale jeśli się wydłuża jak się owulacja opozni to już sama nie wiem jak to jest ? Dziewczyny pogubiłam się strasznie
Tzn jak sie wydluza jak sie owu opozni bo nie rozumiem ??[emoji848] po prostu jesli np zawsze owu masz w 12dc a fl trwa 14 dni to masz cykle 26dniowe a jesli np owu ci sie przesunie i bedzie np w 17dc to bedziesz miala cykl dluzszy 31 dniowy [emoji4]

Urlop byl cudowny. Juz tesknie za Grecja i jej pieknymi widokami.
Ogolnie wyluzowalam z obserwacja i jedynie co to wiedzialam kiedy mam sluz plodny. Dzis mam 21dc ale poki co narazie nie mysle czy sie udalo czy nie.
A co u Ciebie?
No i dobrze że wyluzowałaś i tak trzymaj.
A ja dzisiaj zaczęłam 10cs... No cóż.... Szkoda, ale nie rozpaczam, bo wiedziałam, że tak będzie. Od tego cyklu ogarnęło mnie takie przeczucie, że szybko w tej ciąży nie będę... Ale oczywiście nie poddaje się i umówiłam się już do lekarza i 11 cykl będzie stymulowany jak wszystko dobrze pójdzie.
Zdjęcie piękne. Zazdraszczam takich widoków :) pewnie ciężko było wrócić do naszej jesieni? ;)

Forget ja tez jestem lutówka i tez nie wiem co bede nosic. Mam jeansy ciazowe po corce, ale od tego czasu schudlam i strasznie wisza. Ja chyba zostane przy leginsach i sukienkach

To na pewno. Ja mam dużo swetrów oversize. Bardziej się martwie co zima na siebie założę. W żadna moja kurtkę i żaden płaszcz się nie zmieszczę. [emoji846]

No i dobrze że wyluzowałaś i tak trzymaj.
A ja dzisiaj zaczęłam 10cs... No cóż.... Szkoda, ale nie rozpaczam, bo wiedziałam, że tak będzie. Od tego cyklu ogarnęło mnie takie przeczucie, że szybko w tej ciąży nie będę... Ale oczywiście nie poddaje się i umówiłam się już do lekarza i 11 cykl będzie stymulowany jak wszystko dobrze pójdzie.
Zdjęcie piękne. Zazdraszczam takich widoków :) pewnie ciężko było wrócić do naszej jesieni? ;)

Kiedy idziesz do doktorka?!

reklama
Tzn jak sie wydluza jak sie owu opozni bo nie rozumiem ??[emoji848] po prostu jesli np zawsze owu masz w 12dc a fl trwa 14 dni to masz cykle 26dniowe a jesli np owu ci sie przesunie i bedzie np w 17dc to bedziesz miala cykl dluzszy 31 dniowy [emoji4]
Ja wiem ale ,teraz mam 36 dzień cyklu ,owulacje miałam w 25 dc,a okresu jak i jego objawów nadal brak :sad:

Do góry