reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Taka sytuacja u mnie.
23 dc 6 dpo

Dziś z ciekawości zrobiłam ponownie test owu:
Zobacz załącznik 888089

Cyrki jakieś [emoji23]
Może to druga owu w jednym cyklu [emoji38][emoji16][emoji1][emoji2]

Nie wygląda mi to na pozytywny test, jeszcze ciut blady jest jednak, ale niemniej jest już dość mocny. Wow! Ja widzisz mam ciągła owu w tym cyklu od 4 dni [emoji23]

Agne a może ciąża? Niby testy ovu czasem ją wykrywają [emoji6][emoji6][emoji6]
Mnie ciągnie prawy jajnik dzisiaj ale cycki bolą jak na okres [emoji31]
Zaczęłam przeglądać oferty pracy i mój staruszek laptop się przegrzał i wyłączył heh

a jestem ciekawa co z moimi testami alergicznymi. mialam 31 lipca na rekach. i 24 wrzesnia mam miec chemiczne na plecach. ciekawe czy w ogole moge je miec. musze sie zorientowac.
moja rehabilitacja na achillesy tez juz odpada a na bank TENS.

Wyniki po 13tej!!! i pojade po nie rowerem chyba nie ma co popadac w paranoje?
Jesli jezdzilas przed ciaza to nie ma co popadac w paranoje i z tego rezygnowac [emoji6]
Ja jezdzilam prawie całą ciążę, nawet kilka dni przed porodem wiec śmiało [emoji6]

O a mnie ciągnie lewy jajnik i cycki bolą po bokach dziwnie, na okres ogólnie mnie nie bolą. ;)
U mnie ból po bokach to na @ właśnie ;( za to swędzenie sutków to był mój pierwszy objaw przy ciążach a tu ni ma

Za godzinę muszę wychodzić do pracy a tak nie nie chce :( mam nadzieję że dzisiaj szybko mi minie ta zmiana

Jesli jezdzilas przed ciaza to nie ma co popadac w paranoje i z tego rezygnowac [emoji6]
Ja jezdzilam prawie całą ciążę, nawet kilka dni przed porodem wiec śmiało [emoji6]
nie jezdze regularnie ale w kazdym tyg cos tam machne rowerkiem. wczoraj na bete pojechalam bo szybciej niz isc a zawsze mloda na swoim jedzie i ammy od razu jakas przejazdzke razem.

U mnie dziś 23 DC 6 dpo.
Powiem Wam, że powoli zaczyna mnie śmieszyć mój organizm i moje zachowanie [emoji23][emoji23]
Doszukuje się objawów ciąży, interpretuje cały swój dzień pod to.
1 ból sutków - objaw ciąży, ale tez może być to związane z wieloma innymi czynnikami
2 senność - objaw ciąży, ale tez lubię pospać i się polenić, a ostatnio mam ku temu sposobność, a im więcej człowiek śpi, tym bardziej jest zmęczony.
3. Biegunka - mogłam zjeść coś co mi zaszkodziło
4. Częste oddawanie moczu - jest gorąco, wiec więcej pije siłą rzeczy toaleta częściej odwiedzana
5. Wrażliwość na zapachy cóż zwyczajnie lodówka wola o wyczyszczenie [emoji23][emoji23][emoji23]

I tak to można mnożyć.
Także trochę luzuje majty.
W piątek zrobię bete. I wszystko będzie jasne. W weekend wesele brata także wole wiedzieć czy odstawić %

Z racji, że to nasz ostatni cykl starań przed ślubem, to postanowiłam, że jak się nie uda, to wezmę się ostro za ćwiczenia, żeby być fit tego wielkiego dnia [emoji173]️[emoji173]️
Uśmiałam się pozytywnie z tej twojej wiadomości...czuje że się uda! Trzymam kciuki mocno! :laugh2:

U mnie ból po bokach to na @ właśnie ;( za to swędzenie sutków to był mój pierwszy objaw przy ciążach a tu ni ma
Ja właśnie czuję identyczną senność jak przy pierwszej ciąży. ;) Kolejnym objawem był własnie delikatny ból piersi no i pod koniec 5tc zauważyłam rozstępy na piersiach. ;) No i brzuch bolał też jak na @. Tylko nie ciągnął mnie jajnik/jajowód bo ciąża dopiero tam się rozwijała. Teraz może mnie nadmiernie ciagnąć przez to, że operowany jajowód był.
Zobaczymy jak to będzie teraz.

reklama
A żeby sobie umilić czas włączyłam sobie super składankę, którą wręcz musimy mieć na weselu, wiadomo nie całą ale kilka utworów. :D Do cywilnego zostały lekko ponad dwa tygodnie, ale najbardziej nie mogę doczekać się humanistycznego i wesela. :) Mam nadzieję, że będę już w dwupaku. ;)

Do góry