reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Wyglada rowniez rewelacyjnie! Daj znac jak zjecie😊 na kiedy masz termin przypomnij mi? I jak sie czujesz?

Tort zjedzone już 17 września xD dobry byl, mooocno czekoladowy, nawet mi sie nastepnego dnia sprosilo kilku gości na spróbowanie kawaleczka bo mi sporo zostało, bo jak sie z moim S ojedlismy po jednym giga kawalku to zaslodzenie osiągnęło zenitu i już patrzeć nie mogliśmy na ten przesyt 😂...

Termin mam na 12 listopada :) obecnie 34 tydzień leci. Czuje sie ogólnie dobrze, ale jak to pod końcówkę coraz ciężej 😂
Ostatnie 3 dni leżę i się byczę, bo we wtorek zrobiłyśmy z kuzynka mala sesje zdjęciowa zebym miala cos chociaż na pamiątkę i tak sie wczulam ze siadałam, kucalam, fruwała po drzewach, a wieczorem myslalam ze wypali mi pachwiny z bólu xD tak ponaciagalam ze mnie trzymało kilka dni i chodziłam jak paralityk, więc muszę sobie sama przypominać ze to juz nie czas na takie szalenstwa i muszę przyhamowac czasem 😅
Ogólnie mocno rośniemy, maly w środę mial już 2085 gramów :) siedzi już grzecznie główka w dół... Chociaż dzisiaj niegrzecznie maltretuje moja szyjke, pecherz i żebra 🙄.

Załączniki

• IMG_20200922_220810.jpg
    IMG_20200922_220810.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 72
  • DSC_4487.JPG
    DSC_4487.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 71
  • DSC_4597.JPG
    DSC_4597.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 70
  • DSC_4571.JPG
    DSC_4571.JPG
    927,8 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC_4634.JPG
    DSC_4634.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 65
reklama
Ile on już ma miesięcy ?
15 msc :)
Odpowiem zbiorczo [emoji14] ja mu tylko w hm kupuje ciuchy, też muszę przepinać w pasie dość mocno. Są jeszcze takie wiązane sznureczkiem, kupiłam kilka wielopaków i nosi je non stop a są z grubszego materiału niż legginsy i trudniej je zniszczyć.
Kupiłam młodemu scoot and ride i jak dla mnie petarda, te inne trzykołowe rowerki się nie umywają. Na początku jakieś 2 tygodnie chodził dookoła niego, badał temat, nie umiał się za bardzo odpychać jak go sadzaliśmy. Ale w końcu odpalił i od razu kupowaliśmy kask bo taka torpeda [emoji28] na scoocie trzeba balansować ciałem żeby skręcać, nie kręcić kierownicą - jest to dużo stabilniejsze rozwiązanie bo dziecko nie przekręci przypadkowo kierownicy i się nie wywali tak łatwo. Scoot jest bardzo stabilny, prosty w obsłudze, lekki, porządny no i na kilka lat - dla mnie same plusy. Już druga rodzina z naszego placyku zabaw zamówiła scoota na wymianę swoich rowerków na których ich dzieci nie chcą jeździć jak widzą scoota.
Możemy się zgadać na priv na fb to Ci wyśle filmiki ;))
Jak dla mnie zdecydowanie lepiej zebrać kasę na taki prezent niż mieć po świętach kolekcję badziewia rzuconego w kącie :pZobacz załącznik 1180091
Dziękuje :) a jeździk przymierzaliśmy stacjonarnie i Igor nie ogarnia jak się odpychać, ale bardzo mu się podobał :) myślę, że to kwestia kilku dni i by ogarnął [emoji4]
Dziękuję :) muszę zmierzyć nasze legi :)
Kupujemy scootandride [emoji23][emoji23] tylko nie wiem jeszcze czy kolor steel czy bluberry [emoji16][emoji16]
Steel jest na żywo śliczny :)
Mallina Lena miała od razu na 2 kółkach i radziła sobie super, kilka razy się przewróciła, ale w końcu zczaila o co chodzi.
Gdyby nie koleżanka ja też bym nie pajacalowala z kupnem nowych rowerków bo po co. Dziecko ma uczyć się równowagi, a i tak nauczy się jej dopiero jeżdżąc na 2 kółkach. I to nie prawda, że wcześniej możesz mu pomóc. Nauczy się jeździć jak pokona swój strach i odważy się. Bez względu na to czy ma lat 3 czy 6 czy jeździ w pieluszce czy bez, czy uczyło się na 4 kolowcu czy nie. To wszystko tkwi w naszych maminych głowach
Też myślę, że dużo zależy od dzieciaczka jak ze wszystkim [emoji4] nie kupujemy Igorowi mnóstwa pierdół raczej staramy się zachować zdrowy rozsądek, no dobra oprócz rzeczy bo tego kupuję zdecydowanie za dużo [emoji85]
Wyglądał pysznie [emoji7]... Ja też ostatnio postanowiłam sie porwać z motyką na słońce i zrobić pierwszy raz torta, na naszą rocznicę xD stwierdziłam ze jak nie wyjdzie to trudno, stary najwyżej nie poje [emoji23] ale na szczęście wyszedl nieźle jak na debiut więc też się pochwale ;)
Wow [emoji7]

Kupiliśmy pod koniec lipca, miał niecałe 15 mscy i jeszcze bardzo niepewnie chodził [emoji14] teraz jest takZobacz załącznik 1180265
A miałam ci pisać, że dziękuje za polecenie bobuxow bo to najlepsze buty jakie mieliśmy [emoji4] niestety po dwóch msc użytkowania mają już dziury i tym razem postawiłam na Emele i żałuję, nie ma co porównywać dlatego na zimę znowu celuje w Bobuxy :)

A miałam ci pisać, że dziękuje za polecenie bobuxow bo to najlepsze buty jakie mieliśmy [emoji4] niestety po dwóch msc użytkowania mają już dziury i tym razem postawiłam na Emele i żałuję, nie ma co porównywać dlatego na zimę znowu celuje w Bobuxy :)
Jankowe też już trochę dziurawe [emoji85] xplorer to są jednak szmaciane buciki, ale te dalsze serie już są trochę solidniejsze więc ja również zostaje przy bobuxach. Byłam wczoraj w geoxie i patrzyłam na zimowe, ale normalnie jak z betonu.... okropne :/ tyle "dobrze", że nawet jak chłopaki zniszczą te buty, to na następny sezon już i tak potrzebują nowych bo wyrosną.
Teraz mam dylemat w kwestii gumiaków, czy w ogóle szukać czegoś takiego. Janek świra dostaje jak na pole nie pójdzie, a mają nadchodzić deszczowe dni i niestety w bobuxach na mokrej trawie go srednio widzę [emoji28]

Żmijka zwykle kalosze mu kup. W Auchanie są za 35 zł ja w promocji dotrwałam w jakimś sklepie sportowym za 14 zł. Pierwsze miał też chyba za 14 z Auchan śmiga w nich po kałużach bardzo często dla mnie to podstawowe obuwie dla dzieci. Ja też mam i jak są deszcze wszyscy razem chodzimy po kałużach

Jankowe też już trochę dziurawe [emoji85] xplorer to są jednak szmaciane buciki, ale te dalsze serie już są trochę solidniejsze więc ja również zostaje przy bobuxach. Byłam wczoraj w geoxie i patrzyłam na zimowe, ale normalnie jak z betonu.... okropne :/ tyle "dobrze", że nawet jak chłopaki zniszczą te buty, to na następny sezon już i tak potrzebują nowych bo wyrosną.
Teraz mam dylemat w kwestii gumiaków, czy w ogóle szukać czegoś takiego. Janek świra dostaje jak na pole nie pójdzie, a mają nadchodzić deszczowe dni i niestety w bobuxach na mokrej trawie go srednio widzę [emoji28]
Ja kupiłam z kalosze poproszę za 59 zł [emoji4]

Dziewczyny czy wasze dzieci też tak wszystko wymuszają płaczem i krzykiem ? [emoji85] Ja mam nadzieję,że to przejściowe bo oszaleje [emoji86][emoji86]
Dziś byliśmy w lesie, podobało mu się :)Zobacz załącznik 1181408
Płaczem, krzykiem, tupaniem i rzucaniem się na podłogę [emoji849]pewnie przejdzie a Potem przyjdzie bunt 2latka i będzie gorzej [emoji85]

reklama
Do góry