reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kurcze zaintrygowalyscie mnie tym scootandride. Ja kupiłam tak jak Ty za 50zl jeździk na próbę, ale Ada go przewraca i strach się bać ja tam posadzić, że poleci na buzię [emoji2368]
Mamy dokładnie tak samo.. znajoma ma tego scoot i twierdzi że nie ma opcji by dziecko sie przewróciło.. wolalabym moc to sprawdzic osobiscie ale nigdzie u nas takiego wynalzku nie ma. Zawsze mozna kupic i jak cos nie tak to zwrocic.

reklama
U nas wszytsko dobrze, po miesiącu w żłobku bilans bardzo dobry. Ada chodzi tam już bardzo chętnie, zero płaczu przy oddawaniu. Była przez wszystkie dni, nie chorowalysmy jeszcze wcale, chociaż już sporo dzieci w domach i grupa przerzedzona. Ładnie je, ładnie śpi. Takze dużą ulga dla mnie.
IMG_20200924_170659.jpeg
IMG_20200920_145317.jpeg
IMG_20200917_164149_1.jpeg

Daga jest taka wysoka czy tak się wydaje ? [emoji33] Ona wygląda jakby miała z 2 lata [emoji2960] śliczna jest [emoji3059]Ja chcę kupić Igorowi na gwiazdkę ten jeździk/hulajnogę Scootandride, mam nadzieję, że będzie nim zainteresowany [emoji85]Igor nadal tylko rozwala [emoji136]
Tak wyszła na zdjęciach [emoji846] ubranka mamy nadal glownie na 80 więc wielka nie jest [emoji6]
Szczerze mówiąc mając już ten rowerek nie widzę potrzeby wydawania na to wielkiej kasy. Hulajnogę to dziecko zalapuje jak ma około 2,5/3 roku. Rowerki też około 2 a nawet więcej z tego co widzę pod blokiem, a mamy dużo dziexi. Moja się przejedzie i rzuca nim. Jest dużo lekkich i fajnych z pompowanymi kołami do 200.
Ja też tak myślałam że hulajnoga to tak dla 3 latka około a ostatnio wchodzę na insta i koleżanka dodała jak jej mała, w tym wieku co Daga czyli 15msc śmiga na hulajnodze jak szalona [emoji87]

A jak skręcanie ? Ogarnia balans czy na kreche ?
Ogarnia bez problemu, natomiast na takim ze skrecaną kierownicą zaliczył glebę [emoji85] scoot jest mega intuicyjny
Ja wczoraj z M wertowałam filmy na yt i rzeczywiście to nie jest jakieś trudne.. wystarczy ze dziecko ma zamiar w ktoras str skrecic wtedy samo cialem daje nacisk na dana strone i skręca. Podoba mi sie na maxa ten rowerek [emoji85][emoji85] zostalam nim zarazona.
Ale mam pytanie @Zmijka25 gdzie kupiliscie kask?
Tak że nie da się wywalić to też nie do końca - jak najbardziej da się ale jest trudniej [emoji14]
Kask jak pisała Ilona - decathlon :)) ten oryginalny był absurdalnie drogi.

Ilona, super że takie fajne wrażenia żłobkowe po miesiącu :)

Będziecie zadowoleni ;) jak chcesz kask pod kolor w miare, to w decathlonie te małe rozmiary są tylko niebieskie i żółte
No co do kasku to mam kilka pytań bo decathlon mam w Poznaniu i zamawiac bede online.. ale widzialam w jednym rozmiarowke xs od 48 do 52cm obwod glowy a nasz ma 50cm.. i nie wiem czy brac xs czy s. Jaki wy braliście?

reklama
My mamy taki i jest super, Jasiek jeździ nim wszędzie. Ma 4 kółka, szczerze mówiąc firmy nie znam bo pożyczyła nam sąsiadka w przyszłym roku pewnie już ma zwykły biegowy usiądzie. Mamy taki z Lidla i spisuje się super.

Załączniki

• IMG_20200921_165142.jpg
    IMG_20200921_165142.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 64
Do góry