reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
My po szczepieniu. 9300 i 75cm, bylo wypełnienie kartki na bilans rocznego dziecka. Ubrani w takie kombinezony i plastiki na twarz. Wszystko zamkniete, nie wpuszczają nikogo.
Zaraz po wielki odczyn wyszedł :/
Za 6 tygodni pneumokoki, za kolejne 6 ospa i październik 5w1.

Pielęgniarka mówiła, że odra szaleje i lepiej szczepic, nie odwlekac, bo nie wiadomo co będzie za miesiąc, dwa..

Ostatnia edycja:
A kiedy Wy mieliście mieć przed ta 👑?
Tak. 2 dawke meningokokow o 2 miesiasce nam przeciagnelo. Zanim zawiesili szczepienia maly chorowal.. goraczka biegunka potem jak juz odczekalismy w zdrowiu to zamkneli szczepienia u nas bo duzo dzieci chorowalo podobnie jak i Fifi.. potem korona zaczął szalec i zamknęli wszystko.
My po szczepieniu. 9300 i 75cm, bylo wypełnienie kartki na bilans rocznego dziecka. Ubrani w takie kombinezony i plastiki na twarz. Wszystko zamkniete, nie wpuszczają nikogo.

Pielęgniarka mówiła, że odra szaleje i lepiej szczepic, nie odwlekac, bo nie wiadomo co będzie za miesiąc, dwa..
Na odczyn polecam pol szklanki wody i 1 lyzeczke sody. Zrobic oklad.

Jesteśmy po szczepieniu. Fifi przy badaniu plakal tak bardzo.. podczas wklucia rozplakal się również ale zdecydowanie gorzej zniósł kwalifikacje do szczepienia. Wypełnić musialam karte koronawirusowa.. ze nie bylismy w ciagu 14 dni w krajach z koronawirusem...ze nie mieliśmy kontaktu z osoba z potwierdzonym zakażeniem i ze nie wystąpiły u nikogo z nas goraczka 38°, kaszel duszności. Zdziwilo mnie ze Pani doktor miala byc jak kosmita a tymczasem nikt nie byl. Zwykle swoje ubranka lekarskie miały plus maseczki czuc bylo zapach srodkow odkazajacych ale pani dr tylko zelem antybakteryjnym myła ręce wiec chyba srednio z tym reżimem. Jedynie sie nie mijaliśmy. Ciahle ktoś kontrolowal i jak ktos był w poczekalni odczekać po szczepieniu to ja siedziałam w punkcie szczepień. Po wyjściu kogos z poczekalni wchodziłam ja i tak w kółko.
Mamy umówione MMR na 5 lub 12 czerwca. Wzrost 83cm i waga 11.100g.
Dobrze ze juz po jesteście [emoji8]
Moja Daga tak jak Filip płacze już przy badaniu, ba ona płacze jak tylko ja rozbieram do ważenia a gdzie tam jeszcze badanie [emoji51]

Ooo mała z niej panna [emoji846] a wydaje się duuuza na zdjęciach [emoji87]

My na szczęście szczepienie dopiero na 13-14miesiecy więc może do tego czasu się to bardziej uspokoi i normalnie taka wizyta będzie wyglądać...

reklama
Dobrze ze juz po jesteście [emoji8]
Moja Daga tak jak Filip płacze już przy badaniu, ba ona płacze jak tylko ja rozbieram do ważenia a gdzie tam jeszcze badanie [emoji51]Ooo mała z niej panna [emoji846] a wydaje się duuuza na zdjęciach [emoji87]

My na szczęście szczepienie dopiero na 13-14miesiecy więc może do tego czasu się to bardziej uspokoi i normalnie taka wizyta będzie wyglądać...
Mała damesa ;D
IMG_20200424_094209.jpg

Do góry