reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Malina odpisuje tu. Kurde taka sama nazwa początek i dodałam tam :/:/

Ale chyba pisałaś, że w nocy nie je ? Albo coś pomyliłam. Moja w dzień co 3h. No i wiadomo jakiś chrupek, albo mi coś podkradanie :p
U nas jest roznie. Dzis np o 2.30 wstal na jedno mleko. Sa noce coraz czesciej calkowicie przespane bez karmien. A w dzien musi zjesc z 3 kanapki chleba z serkiem.. herbatniki, chrupki. Owoce, zupka z mieskiem bo drugich dan nie lubi, serek no i to co wlasnie wysępi przy stole od innych. I do kazdego posilku wiekszego mleko nie ma zmiłuj. Na noc zjada prawie 0.5l mleka z kaszka.

Tez na tel mylę wątki.

reklama
Mallina u Was szczepią ? U nas wszystko odwołane ....
Liczba spokojnie ona duża już. Dajesz jej mleko, jogurty ?
Od 18.04 ministerstwo wznowiło szczepienia. Najpierw najbardziej zalegle szczepienia. Ale moja pediatra chce Filipa zobaczyć i tez zaszczepić bo brakuje nam 2 dawki i od razu umówić na MMR.. uwaza ze natura nie lubi spokoju i nawet jak korona się wyciszy to zaraz cos nowego bedzie i znow się odwlecze bo przez caly rok dzieci przeciez choruja.. rozne zarazy się pojawiają. Do tego chcemy szczepic na ospe wiec lepiej sie w kolejkę ustawic. Ponadto umawiani jestesmy na godziny. Pani doktor jak kosmonauta zapakowana nas przyjmuje po każdym sie przebiera w nowe ubranie ochronne.. otwieraja nam drzwi do przychodni i jestesmy jako jedyni w niej. Juz przeprowadzono nam wywiad kwalifikujacy w ogole wejscie do przychodni. Na pewno zbadaja nam temp przed wpuszczeniem.. co mogą to zrobią.. o ile wszyscy rzetelnie prawde mowia. Nie przyjma do przychodno jesli np ktos z najbliższej rodziny zawodowo jezdzi ciężarówka za granice.

No u nas jeszcze nie szczepią. My mamy jeszcze meningo, priorix i ospę. Z tym, że ten priorix mi się nie spieszy, nawet chyba nie mieli ostatnio tylko ta właśnie mmr, a jej nie chcę. Pamiętam rozmowę z pediatra która doradzała odroczenie tej szczepionki do przynajmniej 1.5 roku. Nie wiem ile w tym prawdy, sama już mam mieszane uczucia....

Dzwoniłam właśnie zapytać o szczepienia. Najpierw najmłodsi, mam czekać na telefon, zapraszają pojedynczo, wiadomo.. nawet mam być w tym kombinezonie...

No u nas jeszcze nie szczepią. My mamy jeszcze meningo, priorix i ospę. Z tym, że ten priorix mi się nie spieszy, nawet chyba nie mieli ostatnio tylko ta właśnie mmr, a jej nie chcę. Pamiętam rozmowę z pediatra która doradzała odroczenie tej szczepionki do przynajmniej 1.5 roku. Nie wiem ile w tym prawdy, sama już mam mieszane uczucia....
Nie wiem szczerze.. Jule sprawdzilam i szczepilam 11 maja więc miała 17 miesięcy.. i zbliża się jeszcze dawka trzecia 5w1 miedzy 16 a 18 mcem. Matko ile szczepień...ospa, meningokoki.... Buu a chcialam jeszcze te drugie meningokoki..

Nie wiem szczerze.. Jule sprawdzilam i szczepilam 11 maja więc miała 17 miesięcy.. i zbliża się jeszcze dawka trzecia 5w1 miedzy 16 a 18 mcem. Matko ile szczepień...ospa, meningokoki.... Buu a chcialam jeszcze te drugie meningokoki..
No u nas tak samo, drugie bexero zaległe, ospa, mmr, reszta szczepów meningo (nie wiem jak to się nazywa), a jeszcze gdzies po drodze 3 dawka 6w1. Ja w ciąży to też z tym mmr.chcialam poczekać, znów noworodek w domu to też nie jest wskazanie do żywej szczepionki. Mam nadzieję, że pediatra mi coś doradzi bo glupieje.

reklama
To i tu napisze. :)
Jestem po wizycie. Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.

Do góry