reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Przy Mai już nie miałam. Bardzo długo spała, leżała i bawiła się w leżaku 3w1 z tiny love. I to uważam za jeden z najlepszych zakupów moich dla Mai.
I jeszcze jedno co mogę Wam polecić tym bardziej że lato zbliża się wielkimi krokami otulacz bambusowy. Taki o wymiarach 120x120. Dziecko sie pod tym nie spoci, a przed słońcem czy wiatrem super na lato.
Najpierw do otulania, a potem jako kocyk :) tak duży wymiar starczy na kilka lat. Ja mam akurat 100% bambusa z Aden&Anais.
Macie doswiadczenie z hustawkami hybrydowymi ? Moze polecicie jakas ?
IMG_20190401_124231_236.jpeg

reklama
Przy Mai już nie miałam. Bardzo długo spała, leżała i bawiła się w leżaku 3w1 z tiny love. I to uważam za jeden z najlepszych zakupów moich dla Mai.
I jeszcze jedno co mogę Wam polecić tym bardziej że lato zbliża się wielkimi krokami otulacz bambusowy. Taki o wymiarach 120x120. Dziecko sie pod tym nie spoci, a przed słońcem czy wiatrem super na lato.
Najpierw do otulania, a potem jako kocyk :) tak duży wymiar starczy na kilka lat. Ja mam akurat 100% bambusa z Aden&Anais. Zobacz załącznik 971830
Na lato też właśnie kupiłam otulacz, ale z Lullalove :)) zastanawiam się co kupić na okres jesień/zima pościel normalnie czy śpiworek [emoji848] :)

A jaki skład ma ten lullalove?
Bo z tego co kojarzę to oni mają takie bardziej kocyki.
A ten co ja mam ten bambusowy to taka mgiełka. Coś ala pieluszka tylko większa
Na lato też właśnie kupiłam otulacz, ale z Lullalove :)) zastanawiam się co kupić na okres jesień/zima pościel normalnie czy śpiworek [emoji848] :)

Macie doswiadczenie z hustawkami hybrydowymi ? Moze polecicie jakas ?

My tydzień temu kupiliśmy Flo z Kinderkraft. Narazie wykorzytujemy ją jako leżak, bo nawet najniższy poziom bujania jest jeszcze dla młodego za silny i się denerwuje (ma 2 miesiące). Zobaczymy czy sprawdzi się potem.

Ja myslalam nad tym. Musi byc wyzej, bo mam psa zeby mi dziecka nie lizal na okraglo, bo tylko na to czeka :p jest teraz za 200zl w smyku
Screenshot_2019-05-12-22-42-52.png

Tak Was czytam dziewczyny i tyle ciekawych rzeczy odkrywam. Okazuje się że doświadczenie z przed 5 lat jest mocno przestarzałe i muszę się uczyć od nowa, co potrzeba niemowlęciu. Wyprawka u mnie mocno minimalistyczna bo uznalam ze dokupię co mi będzie potrzebne później. Nie ogarniam tego wszystkiego. Trzeba się uczyc od Was

Żmijka ja ci tylko mogę napisać właśnie to co pisałam Liczbie że Nan ma dużo żelaza i po nim wiele dzieci ma zielone kupki i problem z wypróżnianiem. Wiadomo, nie wszystkie ale część tak [emoji6]
Matko k córki ile teraz tych mlek wyszło i jakie oznaczenia [emoji86] HA, comfort, coś tam.... mam wrażenie że jestem wiele lat za murzynami teraz w kwestii dzieciaczków i tematów noworodkowych [emoji1787]

Wróciłam właśnie z wizyty u gina. Jestem przerażona swoją wagą [emoji850][emoji27] reszta ok, szyjka długa i zamknięta. Wymagał Blizne i też powiedział że ok. Dał skierowanie na badania, w tym glukozę (mam nadzieję że tym razem nie zalicze zgona w laboratorium hehe)

Mam ręczny laktator z Lovi ale rozglądanie za jakim elektrycznym. Jak sobie przypomnę machanie tą rączką to już mnie ręką boli heh. Myślałam nawet nad tym elektrycznym z Lovi bo słyszałam dobre opinie

Idę sklecić jakiś obiad. Mam warzywna na patelnię kupione, śmietanę i jakiś makaron w szafce. Uklece jakaś zapiekane w piekarniku [emoji848] co prawda będzie bez mięsa więc nie wiem czy chłopaki zjedzą, najwyżej będzie więcej dla mnie [emoji85]
Oj to prawda. Przy recznym laktatorze jest troche machania- doswiadczenia siostry.
Ja zaopatrzylam sie w elektryczny Medeli swinga i badzo bylam zadowolona, ze chociaz to machanie mnie nie wykonczy calkowicie...a poczatki byly ciezkie

reklama
Do góry