reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja pierdziele znowu wrocilam z IP. Dostalam scisku brzucha, bolu zoladka i w plecach tak mnie sciskalo ze oddychac nie moglam. Wymiotowalam strasznie nawet nosem mi szlo.. Jestem zmasakrowana. W szpitalu potraktowali mnie priorytetowo wiedząc ze w domu 12 dniowy noworodek a ja 12 dni po cc.
Stwierdzili niezyt zoladka.
Wlasnie M robi mi napoj z elektrolitow, mam wziac enterol i paracetamol nic wiecej karmiacej nie mozna..

reklama
Przy Mai już nie miałam. Bardzo długo spała, leżała i bawiła się w leżaku 3w1 z tiny love. I to uważam za jeden z najlepszych zakupów moich dla Mai.
I jeszcze jedno co mogę Wam polecić tym bardziej że lato zbliża się wielkimi krokami otulacz bambusowy. Taki o wymiarach 120x120. Dziecko sie pod tym nie spoci, a przed słońcem czy wiatrem super na lato.
Najpierw do otulania, a potem jako kocyk :) tak duży wymiar starczy na kilka lat. Ja mam akurat 100% bambusa z Aden&Anais. Zobacz załącznik 971830
też mamy ten leżaczek! Jest boski, koleżanki widziały go u mnie i zgodnie stwierdziły, że kupiłam od nich lepszy, nawet fizjoterapeuta który był u nas z wizytą powiedział że w takim może od czasu do czasu leżeć - bo rozkłada się na płasko, resztę lezaczkoe określił jako nadające się tylko do śmieci. Też zakochana jestem w bambusie, chociaż chyba takiej mgiełki to nie mam.
Ja pierdziele znowu wrocilam z IP. Dostalam scisku brzucha, bolu zoladka i w plecach tak mnie sciskalo ze oddychac nie moglam. Wymiotowalam strasznie nawet nosem mi szlo.. Jestem zmasakrowana. W szpitalu potraktowali mnie priorytetowo wiedząc ze w domu 12 dniowy noworodek a ja 12 dni po cc.
Wlasnie M robi mi napoj z elektrolitow, mam wziac enterol i paracetamol nic wiecej karmiacej nie mozna..
Biedna, myślałam że najgorsze już masz za sobą, a tu ciągle coś! Wiadomo co może być przyczyną?

Boszee :( biedna :(

Maja w nim normalnie spała na początku. Dodatkowy materacyk taki jak do gondoli..
Łóżeczko było na poddaszu a w lecie było tam duszno i bałam się spać z wczesniakiem w takich warunkach. Więc spalyśmy na dole w salonie, ona w tym leżaku :)
też mamy ten leżaczek! Jest boski, koleżanki widziały go u mnie i zgodnie stwierdziły, że kupiłam od nich lepszy, nawet fizjoterapeuta który był u nas z wizytą powiedział że w takim może od czasu do czasu leżeć - bo rozkłada się na płasko, resztę lezaczkoe określił jako nadające się tylko do śmieci. Też zakochana jestem w bambusie, chociaż chyba takiej mgiełki to nie mam.
Biedna, myślałam że najgorsze już masz za sobą, a tu ciągle coś! Wiadomo co może być przyczyną?

U mnie zaden leżaczek sie nie sprawdził tylko babybjonr. Wydalam masw pieniedzy na nie a ani corka ani syn nie chcieli siedzieć. W dodatku leżaczek to tylko taki dodatek bo faktycznie szkoda kręgoslupa. No chyba, że faktycznie ten tiny love. Ale osobiście go nie mialam.
Kati jaka firme bambusowych otulaczy polecasz ?

U mnie zaden leżaczek sie nie sprawdził tylko babybjonr. Wydalam masw pieniedzy na nie a ani corka ani syn nie chcieli siedzieć. W dodatku leżaczek to tylko taki dodatek bo faktycznie szkoda kręgoslupa. No chyba, że faktycznie ten tiny love. Ale osobiście go nie mialam.
Kati jaka firme bambusowych otulaczy polecasz ?
Polec tiny love 3w1, polecam na maksa. Najpierw mała w nim.spała w ciagu dnia, a teraz.się buja;)

reklama
Tak Was czytam dziewczyny i tyle ciekawych rzeczy odkrywam. Okazuje się że doświadczenie z przed 5 lat jest mocno przestarzałe i muszę się uczyć od nowa, co potrzeba niemowlęciu. Wyprawka u mnie mocno minimalistyczna bo uznalam ze dokupię co mi będzie potrzebne później. Nie ogarniam tego wszystkiego. Trzeba się uczyc od Was
Ja też 100lqt za murzynami [emoji23] 6lat temu tyle rzeczy nie było, a nawet jeśli już były to moja wyprawka była bardzo mała bo też pieniędzy za dużo nie było na głupoty. Pamiętam że leżaczek kupiłam używany z bright stars (czy jakoś tak). Zresztą dużo tych używanych rzeczy miałam dla małego [emoji6]
Jeszcze chwilka i będziesz miała swoje szczęście obok siebie. Już prawie końcówka i was [emoji8]

Malinka, rany współczuję [emoji20] @DAGA mogłaby napisać co by jeszcze mozNa wsiąść co by może pomogło przez kp. 3 maj się słońce [emoji8]
.
Właśnie też przeglądam te krzaczki z Tiny love. Ale też mnie ciągnie do jakieś hybrydowej huśtawki.

Dziewczyny dajcie linka do tych muślinowych i bambusowych otulaczy

Do góry