reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dagaa dzieki. Już kupowac nie bede. Mlody ma już 3 miesiace i wole go klaśc na podlodze. Do spania klade go w koszu mojzesza

reklama
Wlasnie wyszukalam 2 bujaczki tiny love z olx. Na nowy juz sie nie rzucam ale widze ze sporo uzywanych jest. Może to mlodego bedzie za dnia bardziej uspokajac bo będzie ze mną mogl byc w każdym pomieszczeniu a obecny lezaczek jaki mam sie jeszcze dla niego nie nadaje.

Dzieki dziewczyny.

Ja też 100lqt za murzynami [emoji23] 6lat temu tyle rzeczy nie było, a nawet jeśli już były to moja wyprawka była bardzo mała bo też pieniędzy za dużo nie było na głupoty. Pamiętam że leżaczek kupiłam używany z bright stars (czy jakoś tak). Zresztą dużo tych używanych rzeczy miałam dla małego [emoji6]
Jeszcze chwilka i będziesz miała swoje szczęście obok siebie. Już prawie końcówka i was [emoji8]

Malinka, rany współczuję [emoji20] @DAGA mogłaby napisać co by jeszcze mozNa wsiąść co by może pomogło przez kp. 3 maj się słońce [emoji8]
.
Właśnie też przeglądam te krzaczki z Tiny love. Ale też mnie ciągnie do jakieś hybrydowej huśtawki.

Dziewczyny dajcie linka do tych muślinowych i bambusowych otulaczy
Na allegro jest pełno otulaczy coś wybierzesz, w różnych cenach, ja nie mogę spać w nocy to allegro i komputer. Ale znalazłam w końcu wózek, tylko muszę go jeszcze obejrzeć na żywo. Co do huśtawek hybrydowych to nie chcę nic takiego żeby nie przyzwyczajać do bujania chyba że trafi mi się trudne dziecko. Mam krzesełko do karmienia chic.co polly mag.c nadające się dla niemowląt. Ostatnio sprawdziło się super to może i teraz też a ma jedną zaletę jest wysokie i nie trzeba się schylać wkładając dziecko

Ja mam z Aden&Anais i jestem zachwycona. Cieniutkiel, mięciutki i przede wszystkim 100% bambus. 120x120cm zapłaciłam 89 zł
Myślałam na początku o Loulou Lollipop też 120x120, bo przepiękny wzór był, zauroczylam się, ale tak tylko 70% bambusa i cena 129 zł.
Koniec końców cieszę się że wybrałam ten co mamy. Tamten był piękny, ale ciemny bardzo. A ten co kupiłam koniec końców jasniutki a wzór też cudowny.
Loulou Lollipop to ten z pierwszego zdjęcia.
Kupiłam ten z drugiego koniec końców.
U mnie zaden leżaczek sie nie sprawdził tylko babybjonr. Wydalam masw pieniedzy na nie a ani corka ani syn nie chcieli siedzieć. W dodatku leżaczek to tylko taki dodatek bo faktycznie szkoda kręgoslupa. No chyba, że faktycznie ten tiny love. Ale osobiście go nie mialam.
Kati jaka firme bambusowych otulaczy polecasz ?
Screenshot_20190319-204421.jpeg
IMG_20190401_124231_236.jpeg

Kochana tylko wszystko kwestia materiału. Otulacz otulaczowo nierówny.
Im więcej bambusa tym lepiej.
I polecam tę większe rozmiary. Potem możesz nawet starsze dziecko tym przykryć. Mało nie kosztują ale masz na kilka lat.
Ja też mam syna 5 lat (różnica między dziećmi 4 lata i 8 dni) i przy nim też o wielu rzeczach nie słyszałam, albo jeszcze nie było.
Np też jedno z najlepszych odkryć przy dziecku tym bardziej kp. Zamiast butelki do picia jak już dziecko trochę starsze - bidon bbox. Niekapek, ale łatwo dziecku z niego pić, obciążnik przy silikonowej rurce więc na leżąco też dziecko może pić. Do niego mam też ubranko które chroni przed upadkami i utratą ciepła i zestaw dwóch rurek żeby mieć na wymianę, jeden obciążnik dodatkowy i szczoteczka do mycia rurki w środku. Łatwo rozkłada się na części, później złożyć też łatwo żeby porządnie i dokładnie wyczyścić.
Na allegro jest pełno otulaczy coś wybierzesz, w różnych cenach, ja nie mogę spać w nocy to allegro i komputer. Ale znalazłam w końcu wózek, tylko muszę go jeszcze obejrzeć na żywo. Co do huśtawek hybrydowych to nie chcę nic takiego żeby nie przyzwyczajać do bujania chyba że trafi mi się trudne dziecko. Mam krzesełko do karmienia chic.co polly mag.c nadające się dla niemowląt. Ostatnio sprawdziło się super to może i teraz też a ma jedną zaletę jest wysokie i nie trzeba się schylać wkładając dziecko
IMG_20190308_125635_260.jpeg

Ogólnie to tu mnie możecie obserwować.
Odkąd stałam się mamą dziewczynki to szukam różnych cudów [emoji23]
I jak znajdę to wrzucam :)
Mai zdjęcia też już gościły na insta Zumizou i Bibs.
Właśnie Bibs!
Super smoczek. Też znalezisko o którym nie słyszałam przy Aleksie. Smok super u dzieci cycowych. Kształt jak brodawka. Majka smoków nie uznaje, tylko właśnie w razie kryzysu Bibsa. Poza tym plastik jest prosty bez żadnych wzorów, patrokacizn.
IMG_20190205_150001_067.jpeg

Patrzyłam ostatnio te bidony. Co prawda min jest już za duży, ale małej pewnie kupię. Super że mają specjalne szczotki do mycia bo te słomki do szału mnie doprowadzały bo nie da się ich porządnie umyć i zawsze po kilku razach wyrzucałam bo się brudne w środku robiłY i pleśń. Fuj.
Dla małego miałam kubeczki Lovi 360st i pamiętam że też trochę mu zajęło wykombinowanie jak z nich pić heh.

Wróciłam właśnie z biedronki. Kupiłam dwa zestawy pościeli. Wydaje się nawet fajna jakościowo i tylko 30zl szt. Kołderkę i prześcieradelko.

Ogólnie to tu mnie możecie obserwować.
Odkąd stałam się mamą dziewczynki to szukam różnych cudów [emoji23]
I jak znajdę to wrzucam :)
Mai zdjęcia też już gościły na insta Zumizou i Bibs.
Właśnie Bibs!
Super smoczek. Też znalezisko o którym nie słyszałam przy Aleksie. Smok super u dzieci cycowych. Kształt jak brodawka. Majka smoków nie uznaje, tylko właśnie w razie kryzysu Bibsa. Poza tym plastik jest prosty bez żadnych wzorów, patrokacizn. Zobacz załącznik 971921
O tu możecie mnie obserwować nie dodałam [emoji23]
Screenshot_20190513_095126_com.instagram.android.jpeg

reklama
Do góry